Ölüm oranı en yüksek il: Gümüşhane

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada vaka sayısına göre vefat oranının en yüksek olduğu ilin Gümüşhane olduğunu açıkladı.

Ölüm oranı en yüksek il: Gümüşhane

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada vaka sayısına göre vefat oranının en yüksek olduğu ilin Gümüşhane olduğunu açıkladı.

Vaka sayısının az olması nedeniyle yüksek çıkan bu oranın ardından sosyal medyada ardı ardına yorumlar gelirken maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulmasına yönelik çok sayıda eleştirel mesaj yazıldı.

Açıklamasında ölüm oranlarıyla ilgili bilgilere yer veren Bakan Koca, Gümüşhane’deki ölüm oranının yüzde 12,4 olduğunu ifade ederken bu oran dünyada ölüm oranı yüzde 11,70 ile en yüksek 5.ülke olan Meksika’dan, yüzde 11,12 olan İspanya’dan fazla olması dikkat çekti.

Bakan Koca, Bilim Kurulunda sokağa çıkma kısıtlamasının gündeme gelmediğinin altını çizerek vaka sayısına göre vefat oranının en yüksek olduğu şehrin yüzde 12,4 ile Gümüşhane, en düşük olduğu şehrin ise yüzde 0,33 ile Kilis olduğunu sözlerine ekledi.

Türkiye’nin yüzde 2,67’lik ölüm oranıyla 81. sırada yer aldığını kaydeden Bakan Koca, yeni tip koronavirüs hastalığına (Covid-19) yönelik henüz doğrudan etkili bir ilaç bulunamadığını, aşının geliştirilemediğini dile getirdi.

Bakan Koca’nın açıklamaların ardından vatandaşlar Gümüşhane’deki vaka ve ölüm sayısını merak ederken, süreç başladığından beri bin 225 kişiye test yapılan Gümüşhane'de toplam pozitif vaka sayısının 39 olduğu, vefat eden hasta sayısının da 5 olduğu öğrenildi. Gümüşhane'de tedavi altına alınıp da Trabzon'a sevk edilen ve burada vefat eden 2 pozitif vaka daha bulunuyor. 

Yeni tip koronavirüs hastalığı (Covid-19) kaynaklı en son ölümün 17 Mayıs’ta gerçekleştiği Gümüşhane’de bugüne kadar pozitif olan 39 vakadan 26'sı iyileşirken, 6 hastanın tedavisinin de devam ettiği öğrenildi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Bilal TUTAR
Bilal TUTAR - 4 yıl Önce

Sayın Hocam. Bu istatistik, Gümüşhane’de vaka sayılarındaki artışla alakalı olsa sana aynen katılırdım. Ancak burada Salgın yönetimi ve sağlık sektörüyle ilgili bir durum söz konusudur. Bu istatistiği gurbetten gelenlere bağlamak ise izan meselesidir. Gurbetteki Gümüşhaneliler en az senin kadar tedbirli ve bilinçlidirler. Ve yeri geldiğinde memleketlerine senden daha fazla hizmette bulunurlar. Sizin bir gazeteci olarak bu istatistiği çok farklı yorumlamanız, ve acil durum ağır hastalık ve ameliyatlarda yakınlardaki büyük İllere sevk edilmeden tedavi yapılabilecek bir sağlık sektörünün oluşması için gayret etmeniz gerekmektedir. Ayrıca, Memleketlerine annesini babasını kardeşi ve dostlarını görmek, baba ata mezarlarını ziyaret etmek için gelenlere “densizler” ve “şehirden kovulmalılar” gibi ifadeler kullanmak istiyorsanız isminizin önündeki gazeteci kelimesini kaldırmanız daha doğru olur.

Yusuf sadık gazeteci
Yusuf sadık gazeteci - 4 yıl Önce

Son günlerde krona virusten ölüm oranı gümüşhanede yüksek denmesi Yüzde oranı ile gündeme geldi toplam ölüm sayısı 5 . anacak üç aydır hıç vaka olmıyan güğmüşhanede bu kepazelik. Gümüşhanede olay yok diıye ömründe gümüşhaneye gelmeyen densizler bu kez terk ettikleri köylerine sebest bırakılınca akın ettiler.. BU DENSİZLERİN AYNENEN GELDİĞİ GİBİ GİTMELERİ HALİNDE gÜMÜŞHANEDE KORONA VAKASI OLMIYACAĞINA YÜREKTEN İNANIYORUM. bU GELENLER ÜÇ TEMEL ÖNLEMİ HİÇE SAYDILAR SARILMALAR ÖPÜŞMELER MASKE TAKMIYANLAR BUNLAR. HATTA TOPLU PİKNİK BİLE YAPIYORLAR.. SAĞLIKÇILARIN yÖNETİCİLERİN HİZMETİNE GÖLGE DÜŞÜREN BU ŞEHIRI TERK ETMİŞ DENSİZLER AYNEN ŞEHIRDEN KOVULMALIDIRLAR. BABASININ EVİNE GELSELER BİLE.. DURUM BUDURÇ. sAĞLIK BAKANI SAYIN KOCA YA DUYURULRUR..

SIRADAKİ HABER