'Önemli ve faydalı oldu'

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (GTSO) İsmail Akçay, hafta sonu Trabzon’da yapılan turizm çalıştayının Gümüşhane ve bölge için önemli ve faydalı olduğunu söyledi.

'Önemli ve faydalı oldu'
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (GTSO) İsmail Akçay, hafta sonu Trabzon’da yapılan turizm çalıştayının Gümüşhane ve bölge için önemli ve faydalı olduğunu söyledi.

Akçay, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu,  Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ve 9 ilin Valileri, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Kültür ve Turizm Müdürleir, Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanları ve sektör temsilcisi işadamlarının katıldığı toplantıyı değerlendirdi.

Yaptığı açıklamada toplantıda bütün sorumlular için turizm sektörünün, bölgemiz açısından önemli olduğunu bir kez daha hatırlatıldığını kaydeden Akçay, iller yapılacak olan çalıştayların ardından çıkan raporlar doğrultusunda bölge adına Kültür ve Turizm Eylem Planı hazırlanacağını hatırlattı.

Dört Bakan’ın katılımıyla yapılan Karadeniz Kültür -Turizm Çalıştayının, Gümüşhane’yi de harekete geçireceğini düşündüğünü dile getiren Akçay, “Çünkü, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mahir Ünal böyle bir görev verdi. Gümüşhane olarak bizlerde verilen bu görevi en iyi şekilde yaparız inşallah. İş dünyası olarak bizim işimiz, çok çalışmak, istihdam sağlamak, üretim yapmak, vergi vermektir.  Kamunun işi de iş dünyasının sorunlarını çözmek, alt yapıyı hazırlamaktır. Hiç birimiz, hepimiz kadar güçlü değildir. Onun için, kamu ve özel sektör olarak, birbirimize üstünlük sağlamak değil, ortak paydada güç oluşturmak zorundayız. Tek ses olarak yaratacağımız sinerjiyi, inovasyona dönüştürmeliyiz.  Turizm sektörünü de, swot analiz gibi düşünüp çalışarak yol haritamızı hazırlamalıyız. Gümüşhane özel sektörü zor şartlar altında girişimci ruhuyla, çalışkanlığı ile üzerine düşeni yapmaktadır. Çok sayıda başarı hikayesi yazmış işadamımız vardır.  İş dünyasından daha çok heyecan bekliyorsak, diyalog ve altyapıyı hazırlayıp, destek vermeliyiz” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2016, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER