Onlarca fidan toprakla buluştu

Gümüşhane’de TEMA Vakfı İl Temsilciği öncülüğünde Gümüşhane Üniversitesinde okuyan uluslararası öğrencilerin katılımıyla üniversite kampüs alanında fidan dikimi gerçekleştirildi.

Onlarca fidan toprakla buluştu

Üniversitenin Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü ve TÖMER işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte Gümüşhane Üniversitesi’ne kayıtlı uluslararası öğrenciler TEMA Vakfı gönüllüleriyle onlarca fideyi üniversite yerleşkesinin daha da ağaçlık bir hal alması için toprakla buluşturdu.

Kazma ve küreklerle fidelerin dikim yerlerini kazıp fideleri toprakla buluşturan öğrenciler, etkinliğin hemen ardından fidelerin can suyunu da vererek daha yeşil bir kampüs ve daha yeşil bir Gümüşhane için destek oldu.

TEMA Vakfı İl Temsilcisi Selami Öktem, bu anlamlı etkinlikte yaklaşık 70 öğrenci ve gönüllünün katılımıyla 100’den fazla fidanı toprakla buluşturup can sularını verdiklerini belirterek, “Uluslararası öğrenci arkadaşlarımız da bizlerle beraber bu güzel etkinlikte ter döktüler ve bize destek oldular. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Etkinliğimizin özellikle planlama aşamasında büyük emeği olan İl Temsilci Yardımcımız ve Gümüşhane Üniversitesi Tema Vakfı sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Neva Doğan hocamıza ve etkinliğimizde bizi yalnız bırakmayan üniversitemizin değerli öğretim üyelerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Tema Vakfı Gümüşhane İl Temsilcisi Yardımcısı ve Gümüşhane Üniversitesi Tema Vakfı sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Neva Doğan ise “Bugün burada Afrika’nın çeşitli ülkelerinden, Suriye’den ve Azerbaycan’dan gelen evlatların Türk topraklarını ağaçlandırmaları ve bizlere nefes olacak olan fideleri canla başla toprakla buluşturmaları bizi oldukça duygulandırdı. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Bu etkinliğin gerçekleşmesinde katkı sağlayan Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Ayyıldız ve Dr. Öğretim Üyesi Yakup Topal’a da teşekkür eden Doğan, üniversite ve TEMA işbirliğiyle nice etkinliklerde bulunmanın temennisiyle sözlerini sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2023, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER