Organik tarıma organik gübre desteği verildi

Gümüşhane Tarım ve Orman İl Müdürlüğü “Organik Havzalarda Organik Üretimin Geliştirilmesi” projesi kapsamında 37 üreticiye yüzde 100 hibeli 167 ton organik katı gübre dağıttı.

Organik tarıma organik gübre desteği verildi

Kurum tarafından uygulanan ve Şiran, Kelkit ve Köse ilçelerinde organik tarıma geçiş yapan 37 üreticiye 466 dekar alanda kuru fasulye ve fındık üretiminde kullanılacak gübrelerin dağıtımı gerçekleştirildi.

Şiran Tarım Kredi Kooperatifi bahçesinde yapılan Organik Katı Gübre dağıtımına Şiran Kaymakamı Yasin Gürkan, Şiran Belediye Başkanı Mutlu Özel, Tarım ve Orman İl Müdürü Edip Birşen, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Kurtuluş Halep, Şiran Ziraat Odası Başkanı Turan Erdem ve üreticiler katıldı. 

“Gümüşhane Şeker Fasulyesi” ve “Kelkit Şeker Fasulyesi” ürünlerinin coğrafi işaretli ürün olarak il adına tescil edildiğini ifade eden Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, “İlimizde üretimi yapılan baklagiller içerisinde ilk sırada yer alan kuru fasulye, 2021 yılında 18 bin dekar alanda ekim yapılarak 4 bin ton kuru fasulye üretildi. İlimizde fındık üretimi ise Kürtün ilçemizde yapılmaktadır. Bu yıl 8 bin 100 dekar alanda bin 120 ton fındık üretimi yapılmıştır. İl Müdürlüğümüz organik gübre konusunda, konu uzmanı teknik personeller tarafından çiftçilerimize eğitim verilerek bilgilendirmeler yaptı. Önümüzdeki yıllarda da organik gübrenin yaygınlaştırılması çalışmalarımız devam edecektir” ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER