Örnek köy projesi tamamlandı

Gümüşhane’nin Şiran ilçesine bağlı Yukarı Kulaca köyünde işadamı Hasan Kulaksız tarafından hayata geçirilen örnek köy projesi ve köy konağının açılışı törenle gerçekleştirildi.

Örnek köy projesi tamamlandı

Gümüşhane’nin Şiran ilçesine bağlı Yukarı Kulaca köyünde işadamı Hasan Kulaksız tarafından hayata geçirilen örnek köy projesi ve köy konağının açılışı törenle gerçekleştirildi.

Açılışa Şiran Kaymakam Vekili Köse Kaymakamı Mustafa Duruk, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, İlçe Emniyet Müdürü Celal Yurdakul, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Çapan, İlçe Özel İdare Müdürü Serdar Çetinkaya, İlçe Nüfus Müdürü İhsan Taştan ve vatandaşlar katıldı.

İşadamı Kulaksız, törende yaptığı konuşmada Gümüşhane’de, bölgede hatta Türkiye’de ki ender projelerden birisinin Örnek Köy Yukarı Kulaca Projesi olduğunu belirterek, “Bazı günler vardır ki insan hayatının en önemli anlarını oluşturur. Bazı günler vardır ki, kalplerimiz çok farklı şekilde atar. Bazı günler vardır ki sanki çok uzun yollar, sadece o güne kavuşmak için aşılmıştır. İşte bugün benim için böylesine özel bir gün. Bugün üç yıl önce hakkı rahmetine kavuşan sevgili annemin, benim için çok değerli ve anlamlı olan vasiyetinin gerçekleştirdiği bir gün. Böylesine güzel ve anlamlı bir günün yaşanmasında siz değerli misafirlerimizin çok büyük emeği var. Birçok kardeşimiz bu eserin meydana gelmesinde alın teri dökerken birçok kardeşimizde dualarıyla manevi destekte bulundular. Çok yoğun bir çalışma sonucunda ortaya çıkan bu eser, yaklaşık iki yıl sürdü. Bugün burada ilk çalışmalara başladığımızda bazılarının küçümsediği bazılarının ise umutsuz bir vaka olarak değerlendirdiği örnek köy projemizi başarı ile tamamlamış olmanın halklı gurunun yaşıyoruz hamdolsun. Böylesine büyük bir başarıya imza atmamızda önce köyümün, yani yukarı kulaca köyü sakinlerinin verdiği muazzam destek önemli bir rol oynamıştır. Değerli köylülerimle istişare ederek başladığımız çalışmalarımız mimar ve mühendislerimizden oluşan ekibimiz, yoğun çalışmaların sonucunda bir pilot projemizin hazırlanmasıyla ivme kazanmıştır” dedi.

Yaklaşık iki yıl süren örnek köy projesi çevresinde neler yaptıklarını özetleyen Kulaksız, “Öncelikle köy içi yollarımız genişletilerek yoların kenarlarına perde beton duvarlar yaptık. Tüm köyümüzün altyapı kanalizasyon hatlarını yaptık. Köy içi yollarımızı beton parke ile donattık. Tüm köylerimize örnek olacak bir köy konağı inşa ettik. 100 kişilik yemek hanesi, 150 kişilik toplantı salonu, taziye odası, muhtarlık ofisi ve mutfağı ile köy konağımızı da bugün hizmete açıyoruz inşallah. Hayırlı uğurlu olsun. Rahmetli geçmişlerimize de vefa borcunu ödeyebilmek için köyümüzdeki mezarlıkların duvarlarını yenileyerek çevre düzenlemesi yaptık. Köy girişimizi güzelleştirerek köyün girişine örnek köy tabelası astık. Tüm yapılan bu çalışmalarımızın yerel, bölgesel ve ulusal medyada yer almasını sağlayarak hem köyümüzün, hem Şiran’ımızın, hem de güzel Gümüşhane’mizin tanıtımına büyük bir katkıda bulunmuş olduk. Gerçekleştirdiğimiz bu güzel projemiz yaşlısı genci kadını erkeği ile insanımızın taktirini kazanmıştır. Şu anda sevgili annemin vasiyetinin yerine getirmenin sizlere vermiş olduğum sözü gerçekleştirmenin büyük onurunu yaşıyorum. Ancak şunu belirteyim ki örnek köy projemizin tamamlandığı bugün bitiş değil, yeni çalışmaların başlangıcı olacaktır. Bu vesile ile çalışmalarımız sırasında desteğini bizden esirgemeyen başta Sayın Valimiz Okay Memiş olmak üzere önceki Gümüşhane Valimiz Sayın Yücel Yavuz’a, Şiran İlçe Kaymakamımız Sayın Murat Özdemir’e İlçe Belediye Başkanımız Sayın Yavuz Altıparmak’a ve ekibine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu hizmetleri gerçekleştirirken bize her zaman destek veren, beni teşvik eden ve projemizin gerçekleşmesinde fedakârlıkta bulunan köylülerime, özelliklede muhtarımız Selim Kayret’e çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Şiran Kaymakam Vekili Köse Kaymakamı Mustafa Duruk ise yaptığı konuşmada, “Bizim dinimizde her Cuma hutbede dinlediğimiz şudur; “Allah adaleti iğliği ve akrabaya yardım etmeyi emreder.” Bizlerde bu dinin birer ferdi ve Müslüman çocuğu olarak, bu anlamda elimizde ne geliyorsa ardımıza koymayacağımız ve hizmet edeceğiz. Hasan kulaksız hemşerimiz gibi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Yukarı kulaca köyümüze önemli katkıları oldu. Yapılan yatırımlara bizzat şahit oldum. Yaptığı yatırımlardan dolayı Sayın Valimize, Hasan Bey’e, İl ve İlçe Özel İdaresine, Köylere Hizmet Götürme Birliğine çok teşekkür ederim. Allah bize nice güzel hizmetler nasip eder inşallah, Sayın Valimizin selamlarını iletmek dileği ile saygılar sunuyorum Allah’a emanet olun” diye konuştu.

Açılış programının ardından davetliler köyü ve köy konağını gezdi. Program devamında ise Yukarı Kulaca köyünde bulunan balık tesislerinde iftar yemeği düzenlendi.

Murat Tuğ

Haberin Kaynağı: Şiran Gündem Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER