Oto sanayi Mescitli, üretim sanayi Harmancık’a yapılacak

Bağlarbaşı Mahallesinde şehrin ve üniversitenin içinde kalan ve ihtiyacı karşılayamayan sanayi sitesinin yerine yapılacak olan Modern Karma Sanayi Sitesiyle ilgili tartışmalar son buldu. Yapılan toplantıda oto sanayinin Mescitli, üretim sınıfındakilerin Harmancık köyündeki alana taşınması kararlaştırıldı.

Oto sanayi Mescitli, üretim sanayi Harmancık’a yapılacak

Gümüşhane kamuoyunu uzun süredir meşgul eden sanayi sitesi yer tartışmaları geniş katılımla ikincisi yapılan toplantıyla karara bağlandı.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, Modern Karma Sanayi Sitesi Başkanı Nurettin Saraç, STK yöneticilerinin katıldığı toplantıda sanayi sitesinin oto ve üretim olarak bölünmesi kararlaştırıldı.

Alınan kararda oto sanayi sitesinin batı yönünde olmasının parça tedarikinin ve ulaşımın daha kolay olacağı nedeniyle Modern Karma Sanayi Sitesi Kooperatifinin Karayollarına müracaatının olduğu Mescitli köyü (un fabrikası) bölgesinde bulunan 45 dönümlük alana yapılmasına karar verildi.

Mobilya, pvc, alüminyum, demir doğrama, kereste, mermer gibi üretim sınıfında bulunan diğer dükkanların da halı hazırda çalışmaları devam eden ve tapu aşamasına gelinen Pirahmet kavşağına yakın bir noktada Organize Sanayi Bölgesinin altında Harmancık köyü sınırlarındaki 169 dönümlük alana yapılması kararlaştırıldı.

Sanayi sitesinin oto sanayi ve üretim sanayi olarak ayrılması ile ilgili Gümüşhane’nin coğrafi yapısı göz önüne alınarak Belediye Başkanı Ercan Çimen’in katkılarıyla Sanayi Bakanlığı vasıtasıyla gerçekleştirilmesinin planlandığını kaydeden Modern Karma Sanayi Sitesi Başkanı Nurettin Saraç, “Ayrıca Belediye Başkanımız Ercan Çimen bu konunun takipçisi olacağını, Belediye ve bu şehrin bir evladı olarak her türlü desteği vereceğini açıkladı. Bu da bizleri kooperatif ve sanayi esnafı olarak fazlasıyla memnun etti. Sonuç olarak uzun süredir çalışmalarını yaptığımız Gümüşhane ikinci bir sanayi sitesinin kazanılması noktasında hayati bir karar alınmış olup, üyelerimizin de bu bağlamda kafalarındaki karışıklık giderilmiştir. Artık izleyeceğimiz yol bellidir. Bu yolda Sayın Valimizin, Milletvekillerimizin de önceden olduğu gibi katkı ve yardımlarını bekliyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Sarı assagi götürdü sanayiyi
Sarı assagi götürdü sanayiyi - 1 yıl Önce

Bence fikrim yazık oldu elinize sağlık el birliğiile yapılan bir yanlış karar hastane den farki yok kararın buyurun sanayiyi tepe tepe kullanın Trabzona araç götürmez isem 2 olsun

İşyeri gösterin vatandaş kendi imkanlarıyla açsın....
İşyeri gösterin vatandaş kendi imkanlarıyla açsın.... - 1 yıl Önce

Vali bey de milletvekili de bu olaya onay vereceğini sanmam saçma sapan 3 noktaya sanayi kurun devletin parası çöp olacak

ALLAH AKIL FİKİR VERSİN
ALLAH AKIL FİKİR VERSİN - 1 yıl Önce

AKLIMA DELİ DELİ KÜPELİ FİLMİ GELDİ BU MEMLEKET RESMEN ÜÇ BEŞ KİŞİNİN ELİNE DÜŞTÜ BİR OYANİ ÇEKİY OTEKİ BUYANİ Bİ HASTANE YAPTILAR YARIM SAATTE Bİ GELEN DOLMUŞAMI YANARSIN 80 LİRAYA GİDEN TAKSİYEMİ ŞİMDİDE SANAYİ CÖNGERE GİDİYOR BENCE EN TEMİZİ TÜNEL AÇILSIN BİZİ TRABZONA BAĞLAYIN SİZDE KURTARIN BİZDE

SIRADAKİ HABER