Otomatik egzoz denetimi başladı

Gümüşhane’de Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) ile egzoz gazı emisyon ölçümü denetimleri yapılmaya başlandı. Egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmayan sürücülere 2 bin 815 lira idari para cezası uygulanacak.

Otomatik egzoz denetimi başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı'nca imzalanan protokol çerçevesinde, egzoz muayenesi yaptırılmayan araçları trafikte otomatik belirleyecek Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) Gümüşhane’de kullanılmaya başlandı. 

Araçlar durdurulmadan kontrol edilebilecek

Yeni sistemle egzoz muayenesi yaptırmayan araçlar trafikte durdurulmadan Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) ile otomatik olarak tespit edilebilecek. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü bünyesinde denetim aracında bulunan EGEDES, yol güzergahlarında sabit veya gezici olarak faaliyet gösterecek. 

Araçlar ise Mobil Plaka Tanıma Sistemi ile okunarak egzoz emisyon ölçümünü yaptırıp yaptırmadığını anında tespit edecek.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Karadeniz
Karadeniz - 2 yıl Önce

Geç kaldiniz .gumushane deneme tahtası. Once orda uygulayin herseyi

Ahmet Bektaş
Ahmet Bektaş - 2 yıl Önce

Yeni çıkan herşey Gümüşhane denensin Gümüşhane nın insanı saf ve mazlumya siyaset yapmanımız yok ya bunuda yapın insanımız çok zengin

Güzel bir uygulama
Güzel bir uygulama - 2 yıl Önce

Dünyanın günden güne biz insanlar tarafından kirletilmeye devam etmesi dolayısıyla güzel bir uygulama hayata geçirilmiş. Hava kirliliğine neden olan en önemli kirleticilerden biri de egzozlardan çıkan gazlar. Yaptırmayanlar zaman geçirmeden cezalandırılmalı ki bu konuda adım atmak zorunda kalsınlar. Bir de egzoz patlatan artistlere karşı önleyici ve caydırıcı uygulamalar hayata geçirilirse iyi olur.

SIRADAKİ HABER