Övündü Köylülerinin Alt Geçit İsyanı

Gümüşhane’nin Merkeze bağlı Övündü köyü sakinleri, Gümüşhane-Trabzon arasında ki bölünmüş yol çalışmalarında köylerinin mağdur edildiğini öne sürdü.

Övündü Köylülerinin Alt Geçit İsyanı
Gümüşhane’nin Merkeze bağlı Övündü köyü sakinleri, Gümüşhane-Trabzon arasında ki bölünmüş yol çalışmalarında köylerinin mağdur edildiğini öne sürdü.

Bölünmüş yol çalışması kapsamında daha önce kendilerine köylerinin olduğu yerde alt geçit yapılacağı sözü verildiğini iddia eden Övündü köyü sakinleri, bu karardan vazgeçildiğini belirterek tepki olarak bölgede çalışan iş makinesini durdurdu.

Çalışmanın yapıldığı yerde toplanan köy sakinleri adına açıklama yapan köy muhtarı Hakkı Özdemir, yol yapılmasına karşı olmadıklarının özellikle altını çizerek, yolun medeniyet olduğunun farkında olduklarını söyledi.

Yol çalışması kapsamında kendilerine söz verilen alt geçidin yapılmasını istediklerini kaydeden Özdemir,  “Hemen hemen her hanenin Harşit Çayı kenarında meyve ve sebze bahçesi var ve yol böyle yapılırsa bahçelerimizle bağlantımız kesilecek. Yol yapımına başlandığında yolun geçeceği bazı yerler istimlak edildi. Bizim şu an mevcut olan karayoluna bağlantı yolumuz var. Bölünmüş yol yapımında, köyümüzün bağlantısının alt geçit ile sağlanacağı bizlere söylenmişti. Hatta alt geçit yapmak için işaretler konuldu, mevcut enerji nakil hatlarının yerleri değiştirildi. Her ne olduysa alt geçit yapımından vazgeçildiği bilgisini aldık. Bu nedenle iş makinesinin çalışmasını durdurmasını istedik ve firma yetkilileri de durdurdu. İsteğimiz sadece alt geçidin yapılmasıdır. Yolun medeniyet olduğunu biliyoruz, köylüler olarak medeniyetin dışında kalmak istemiyoruz ve daha önce yapılması planlanan alt geçidin yapılmasını istiyoruz." dedi.

Özdemir, 100 hanenin bulunduğu köyün nüfusunun yaklaşık 500 kişi olduğunu da sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2013, 23:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER