Özel İdarenin Yol Programı Belirlendi

Gümüşhane İl Özel İdaresi’nin 2014 yılında kurum imkanları ile yapacağı yol çalışmaları programı İl Genel Meclisi tarafından onaylandı.

Özel İdarenin Yol Programı Belirlendi
Gümüşhane İl Özel İdaresi’nin 2014 yılında kurum imkanları ile yapacağı yol çalışmaları programı İl Genel Meclisi tarafından onaylandı.

Geçtiğimiz hafta yapılan toplantılarda kabul edilen yol iş programına göre kurum bu yıl KÖYDES haricinde 30 kilometre yeni yol, 72 kilometre yol onarımı, 70 kilometre stabilize, 86 kilometre malzemeli bakım, 851 kilometre asfalt onarımı ve 10 bin 662 kilometre reglaj yapılması planlanıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, kurum olarak yollarda çalışma yapabilmek için iş sezonu öncesinde hazırlanan programın İl Genel Meclisi tarafından onaylanması gerektiğini hatırlatarak, Meclis’ten geçen programdaki işlerin tamamının İl Özel İdaresinin kendi öz bütçesinden karşılanacağını ve kendi personel ve iş makineleriyle gerçekleştirileceğini söyledi.

Dağlık bir coğrafyaya sahip olan Gümüşhane’de köy sayısının 30 Mart tarihinden itibaren değişeceğini belirten Akdoğan, merkez ilçeye bağlı Tekke, Kelkit ilçesine bağlı Kaş, Torul ilçesine bağlı Altınpınar ve Köse ilçesine bağlı Salyazı Beldesi olmak üzere toplam 4 beldenin köye dönmesi, bazı köylerin de ilçe ve belde merkezlerine katılması nedeniyle köy sayısının 322 olduğunu belirterek, “İlçelerimiz kendilerine bağlı tüm köylerde gerekli tespitleri yaparak bize bildirdi. İl Genel Meclisine sunduğumuz konuyla ilgili karar da alındı. Bütün köylerimize ihtiyaç ve önceliklerine göre hiçbir ayrım yapmadan belirlenen hizmetleri iş sezonu sonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz. Tüm araç gereç ve makine parkımızı iş mevsimine hazır hale getiriyoruz. 15 Nisan’dan itibaren çalışmalarımıza havaların da durumuna göre hızlı bir şekilde başlayacağız.” dedi.

Öte yandan Gümüşhane’nin 30 Mart’tan itibaren ilçelere göre yeni köy sayıları şöyle: Merkez 93, Kelkit 78, Şiran 66, Torul 37, Köse 14 ve Kürtün 34 olmak üzere toplam 322
Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2014, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER