Pazaryeri inşaatı yargıya taşındı

Gümüşhane Belediyesi’nin vizyon projelerinden Kıbrıs Çarşısı’nda yapılacak olan yaklaşık 10 milyon TL’lik yeni pazaryeri inşaatının durdurulması için dava açıldı.

Pazaryeri inşaatı yargıya taşındı
Gümüşhane Belediyesi’nin vizyon projelerinden Kıbrıs Çarşısı’nda yapılacak olan yaklaşık 10 milyon TL’lik yeni pazaryeri inşaatının durdurulması için dava açıldı.

İnşaat alanında yaşanan heyelanların ardından boşaltılan 2 binada oturan vatandaşlar, mağdur edildiklerini savunarak, inşaat çalışmalarının durdurulması için konuyu mahkemeye taşıdı.

Konu ile ilgili olarak Gümüşkoza Gazetesine açıklamalarda bulunan boşaltılan bina sahiplerinden Halil Zengin, Kıbrıs Çarşısında bulunan binanın babalarından kaldığını ifade ederek, bina önünde başlatılan pazaryeri çalışmaları sonucu binalarında çatlamaların oluştuğunu, en alt katta ki döşemeyi söktüklerinde ise yarılmalar olduğunu gördüklerini söyledi.

Bu süreçte binada oturan kiracıların boşaltılarak aparta yerleştirildiğini kaydeden Zengin, “Kiracılarımıza, 10-15 günlük bir süre için geçici olarak taşındıkları söylenmişti. Ortak kullanım alanları olan apart aile için uygun olmasa da  kısa süreli olarak idare ettiler. Daha sonra belediye yetkilileri binalarda inceleme yapıldığını ve herhangi bir sıkıntının olmadığını ifade ettiler. Bunun üzerine vatandaşlar geri evlerine yerleştiler. İkinci kez oluşan toprak kayması ile binalar tekrar boşaltıldı. Bu kez de bir başka pansiyona yönlendirdiler. Vatandaşlar da ilk pansiyondaki yaşam şartları nedeniyle yeni gösterilen pansiyona değil akrabalarının yanlarına ve köylerde bulunan evlerine taşındılar. Belediyeden ev talep ettiler ancak belediye yetkilileri kalacak yer gösterdikleri gerekçesi ile bu talebi reddettiler. Kiracılar herhangi bir eve yerleşemedikleri için huzursuz, biz de kiradaki dairelerimizin boşaltılması nedeniyle mağdur olduk. Bunun üzerine Asliye Hukuk Mahkemesine müracaatta bulundum. Binalarda zarar tespiti ve sağlamlaştırma çalışması ayrıca çevre güvenliği sağlanana kadar inşaatın durdurulması talebinde bulunduk” diye konuştu.

Mahkeme tarafından bilirkişilerin gelip tespit yaptığını söyleyen Zengin, inşaatın halen devam ettiğini, iki binada toplam 10 ailenin tedbiren boşaltma nedeniyle mağdur edildiğini sözlerine ekledi.

Öte yandan çalışmaların devam ettiği yeni pazaryeri inşaatında, beton dökme işlemi sırasında yaşanan kazada bir çalışanın yaralanarak hastaneye kaldırıldığı bilgisine de ulaşıldı.

Gümüşhane Belediyesi tarafından Kıbrıs Çarşısı’nda yapılmakta olan pazaryeri projesinin yapım işi yaklaşık 10 milyon lira maliyetle 22 Temmuz 2015 günü ihale edilirken, inşaat alanının sağ kısmında fore kazık çalışması yapılmıştı. Kademe kademe yükselen bir yapıya sahip olan ve yaklaşık 12 bin 650 metrekarelik bir yapı alanı olan projede; 115 araçlık otopark, belirli günlerde pazarcı tezgahlarının açılabileceği 2 bin 970 metrekare kapalı, 700 metrekarelik açık pazar alanı, her gün açık bulunacak olan 22 adet dükkan, her türlü ihtiyaca karşılık verebilecek 790 metrekarelik çok amaçlı salon yer alacak.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER