PEKÜN-DER Kuruldu, Sıra Federasyonda

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı eski adı Pekün olan Ünlüpınar Beldesinde Pekün-Ünlüpınar Çevre, Eğitim, Spor ve Kültür Derneği kuruldu.

PEKÜN-DER Kuruldu, Sıra Federasyonda
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı eski adı Pekün olan Ünlüpınar Beldesinde Pekün-Ünlüpınar Çevre, Eğitim, Spor ve Kültür Derneği kuruldu.

Dernek Başkanı Şerif Özer, kısa adı Pekün-Der olan derneğin Trabzon’da da kuruluş çalışmalarını büyük bir hızla sürdürdüğünü belirterek, kısa zaman sonra yurt içi ve yurt dışındaki dernekleri bir araya getirerek federasyon kuracaklarını ve Gümüşhane derneklerine de üye olacaklarını söyledi.

Ünlüpınar Beldesinin şu anda Hollanda’da, İngiltere’de ve Samsun’da da dernekleri olduğunu kaydeden Özer, “Yaklaşık 20 bin nüfusu olan Ünlüpınar’ın 4 bin 500 kişisi İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşıyor. Ve burada 350 iş yerine sahipler. Girişimci ve gurbetçi olan belde halkı, kendi beldeleri Ünlüpınar’a da büyük yatırımlar yaptılar. Yeni ve büyük konutların olduğu belde tam bir Avrupa kenti görünümündedir. Belde bu yapısıyla zaten yıllar önce de AB’ye girmiş durumdadır.” dedi.

Belde halkının Avrupa’da ekonomide, siyasette ve sivil toplum kuruluşlarında da önemli başarılara imza attıklarını kaydeden Özer, “Bu cümleden olarak Hollanda Pekünlüler Derneği Başkanı olan Bekir Cebeci, aynı zamanda Güney Hollanda Eyalet Milletvekilliği yapmıştır. Yine belde halkından olup İngiltere’de işadamı olarak yaşayan Şener Sağlam ise 500 bin vatandaşımızı temsil eden İngiltere Dernekleri Federasyonu Başkanlığına seçilmiştir. Bunların yanında beldemiz doktor, profesör, emniyet müdürü, defterdar, öğretmen, banka müdürü, hakim, avukat, subay gibi mesleklerde çok sayıda eleman yetiştirmiştir. Bu sayıları giderek çoğaltmak hedefimiz olacaktır.” dedi.

BELDENİN ADININ YENİDEN PEKÜN OLACAK

Şu anda resmi adı Ünlüpınar olan beldenin 1975 yılından bu yana Belediye olduğunu, 400 yıllık adı Pekün olan beldenin tarihi ismini geri almak için dernek olarak gerekli başvuruları yapacaklarını dile getiren Özer, “Pekün-Der’in önümüzdeki dönemde çevreyi koruyup geliştirmek için 10 bin ağaç dikmeyi, belde halkının birlik, beraberliğini ve sosyal yardımlaşma ve dayanışmasını güçlendirmek için çalışmalar yapacaktır. Eğitime büyük önem verip gençlerimizin üniversite mezunu olmaları için gerekli destekler sağlanacaktır. Bunun yanında gençlerimizin bulundukları ülkelerde ve kentlerde siyasete, eğitime, girişimciliğe etkin katılımları desteklenecektir. Yine bulunduğumuz ülke ve kentlerde Gümüşhaneliler Derneklerine de üye olup ile birlikte çalışmak için gerekli çabalar gösterilecektir. Pekün Der toplumumuzun milli ve manevi değerlerine saygılı bu değerlerin yeni yetişecek gençlerimize de öğretilmesi için konferanslar, seminerler organize edecektir. Gençlerimizin kültür, sanat, spor etkinliklerine katılmalarına, engelli vatandaşlarımızın ve kadınların sosyal hayata etkin bir şekilde katılmaları için özgün projeler geliştirilip çalışmalar yapılacaktır.” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2013, 22:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER