Pekün tüneline kazma vuruldu

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, çalışmaları başlayan Gümüşhane-Kelkit karayolu ve Pekün tüneli ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Pekün tüneline kazma vuruldu

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, çalışmaları başlayan Gümüşhane-Kelkit karayolu ve Pekün tüneli ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti’nin her alanda gerçekleştirdiği devrim niteliğinde çalışmaları ve projeleri sayesinde milletin teveccühünü kazandığını belirten Akgül, “Son 15 yılda karayolları alanında da önemli projeler hayata geçirildi. 2002 yılına kadar 79 senede toplamda 6.100 kilometre bölünmüş yolumuz varken 15 yıllık AK Parti iktidarında 19.000 kilometre bölünmüş yol yapılarak toplam uzunluk 25.100 kilometreye çıkarılmıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülke genelinde olan bu atılımlardan Gümüşhane’miz de maksimum düzeyde faydalanmıştır. Şehrimizde 2003 öncesine kadar 1 kilometre bölünmüş yol yapılmışken, 2003-2016 yılları arasında 91 kilometre yeni bölünmüş yol yaparak Gümüşhane’nin toplam bölünmüş yol mesafesini 92 kilometreye çıkardık” dedi.

Akgül, 15 yılda yalnızca ulaştırma alanında Gümüşhane’ye 3,6 milyar liralık yatırım yapıldığını belirterek, “Bu kapsamda şehrimize kazandıracağımız önemli yatırımlardan birisi de Pekün Tüneli’dir. 19 Eylül 2017 tarihinde ihalesi yapılarak 17 Ekim 2017 tarihinde yükleniciye yer teslimi yapılan proje Pirahmet Ayrımından Kelkit Şehir Geçişi sonuna kadar olan bölgeyi kapsamaktadır. 700 milyon TL bedelli ihale bünyesindeki Pekün Tünelinin tamamlanmasıyla beraber mevcut yol güzergâhının 4,5 kilometre kısalması hedeflenmektedir. Giriş portalında çalışmalara başlanan Pekün Tüneli toplamda 6 bin 350 metre çift tüp olarak yapılacaktır. Hemşehrilerimizin daha hızlı ve daha güvenli seyahat etmesini sağlayacak olan Pekün Tüneli ve bağlantı yolları Gümüşhane’mize hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.
 

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2017, 22:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER