Pide’ye Ramazan zammı!

Son bir ayda et fiyatlarına yüzde 50 zam yapılan Gümüşhane’de Ramazan sofralarının vazgeçilmezi pidenin de hem gramajı hem fiyatı artırıldı.

Pide’ye Ramazan zammı!

Ramazan haricinde çok fazla satışı olmayan pidenin fiyatı ramazan ayının ilk gününde yüzde 12 zamlandı. 

Geçtiğimiz temmuz ayında belirlenen tarifeye göre dün 400 gramı 10 TL’den satılan sade pide bugün yapılan zamla ağırlığı 500 grama, fiyatı da 14 TL’ye yükseltildi.

Ekmek fiyatlarının değişmediği yeni tarifeye göre susamlı-yumurtalı pide ise 15 TL’den satılacak.

Geçtiğimiz yıl Gümüşhane’de 500 gramlık sade pide 7,5 TL, yumurtalı pide 8,5 ve susamlı pide ise 9 TL’den satılmıştı.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2023, 09:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
vatandaş
vatandaş - 1 yıl Önce

400 gr ekmegin fiyatı 8 TL iken,500 gr sade pidenin 14 TL olmasını mantığım almıyor. Hamuru 100 gram artırıp 6 TL zam yapılması nasıl izah edilebilir. Yapılan zammın tekrar gözden geçirelerek makul bir fiyata çekileceğini ümit ediyorum.

Burak
Burak - 1 yıl Önce

Pide yemek zorunda değiliz ancak ramazan ayında ekmek çıkratmıyorlar pide almak için dayatıyorlar insanlara

Vatandaş
Vatandaş - 1 yıl Önce

Bu zammı uygulayanlar ve buna göz yumanlara yazıklar olsun. Bu kazancınızın size kâr getireceğine inanıyorsanız yanılırsınız. Çünkü çoğu kişi bu haksız zamma hakkını helal etmiyor. Bir an önce halk ekmek açılmalıdır.

Vatandaş
Vatandaş - 1 yıl Önce

Siz hiç halk ekmeginün tadına baktınızmı
Hem gümüşhane halk ekmeginin bir saatlik üretim kapasıtesi kadar nufusu var 80 ilde ekmegi kilosu 23 liranın altında değil Gümüşhane de 20 lira

Misafir
Misafir - 1 yıl Önce

Neyden şikayet ediyorsunuz acaba? Gidin köyleri gezin. Millet artık tarlasını ekmiyor, hayvan beslemiyor. Ondan sonra da vay efendim et niye pahalı, ekmek niye pahalı..

Fethi sarı
Fethi sarı - 1 yıl Önce

Tabi artar. Biz aklımızı başımıza almazsak daha çok artar. Dünyanın her yerinde enflasyonun suçlusu hükümettir, bizim ülkemizde suçlusu marketler, fırınlar vs. Gidin iki tane fırıncıyla konuşun size unun çuvalını kaça aldığını, elektrik, doğalgaz, mazot ve kömür parasını anlatsın. Dolar yükselirse yükselsin bize ne derseniz sonuç böyle olur. Her şeyin fiyatı yükseliyor, muhtemelen böyle de devam edecek

Vatandaş
Vatandaş - 1 yıl Önce

Pidenin Maliyetiyle ekmegin maliyeti aynı degil
Ramazanda Usta fiyatları Ve Un fiyatları da artış gösteriyor

Tacettin
Tacettin - 1 yıl Önce

Ülkede başta enerji olmak üzere tüm üretim girdilerinin fiyatları artıyor. Çiftçiler yüksek maliyetlerden dolayı buğday ekmeyi bıraktı. İthal ediliyor. Ayrıca 1 pide fırında aynı gramajdaki 2-3 ekmeğin yerini kaplıyor. Fırıncıların suçu değil, oy verirken düşünün bu konuları.

SIRADAKİ HABER