PISA sınavı Gümüşhane Lisesinde yapıldı

Gümüşhane’de 2015 yılı Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) sınavı yapıldı.

PISA sınavı Gümüşhane Lisesinde yapıldı
Gümüşhane’de 2015 yılı Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) sınavı yapıldı.

Gümüşhane Lisesinde Millî Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen sınava Gümüşhane Lisesinde okuyan 1999 doğumlu 40 öğrenci katıldı.

Sınavla ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, PISA’nın Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından üçer yıllık dönemler halinde, 15 yaş grubundaki öğrencilerin kazanmış oldukları bilgi ve becerileri değerlendiren bir araştırma projesi olduğunu söyledi.

PISA’nın temel amacının gençleri daha iyi tanımak, onların öğrenme isteklerini, derslerdeki performanslarını ve öğrenme ortamları ile ilgili tercihlerini daha açık bir biçimde ortaya koymak olduğunu kaydeden Şahinkaya, “PISA Projesi’nde örgün eğitime devam eden 15 yaş grubundaki öğrencilerin; Matematik okuryazarlığı, Fen Bilimleri okuryazarlığı ve Okuma Becerileri konu alanlarının dışında, öğrencilerin motivasyonları, kendileri hakkındaki görüşleri, öğrenme biçimleri, okul ortamları ve aileleri ile ilgili veriler toplanmaktadır. PISA projesinde kullanılan “okuryazarlık” kavramı, öğrencinin bilgi ve potansiyelini geliştirip, topluma daha etkili bir şekilde katılmasını ve katkıda bulunmasını sağlamak için yazılı kaynakları bulma, kullanma, kabul etme ve değerlendirmesi olarak tanımlanmaktadır. Sınavın sorunsuz olarak uygulanmasında emeği geçen okul yönetimi ve öğretmenlerine, sınava katılan öğrencilerimize teşekkür ederim.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2015, 23:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER