Polis abi ve ablalarından Yunus Emre’ye doğum günü hediyesi

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurları ölümcül kas hastalığı olarak da bilinen, nadir görülen Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 hastalığıyla mücadele eden ve bugün 1 yaşına giren olan Yunus Emre Kaçan bebeğin ilacına kavuşması için 74 bin liralık bağış yaptı.

Polis abi ve ablalarından Yunus Emre’ye doğum günü hediyesi

Yunus Emre bebeğin tedavisi için gerekli olan paranın toplanabilmesi için geçtiğimiz aylarda başlatılan Valilik onaylı yardım kampanyasında yüzde 74 seviyesine ulaşılmasının ardından kalan miktar için toplumun her kesiminden destek gelmeye devam ediyor.

Yunus Emre bebeğin annesi Nazan Kaçan’ı makamında misafir eden İl Emniyet Müdürü Celal Taşci, İl Emniyet Müdürlüğünde görevli personelin kendi arasında topladığı 74 bin liralık tutarın bankaya yatırıldığına dair makbuzu Yunus Emre bebeğin doğum gününde annesine takdim etti.

Duygulu anların yaşandığı ziyarette konuşan İl Emniyet Müdürü Celal Taşci, bu süreçte çorbada tuzları olması gerektiğinden hareketle personelinin böyle bir kampanya başlattığını belirterek, “Yunus Emremizin doğum günü bugün. İnşallah en kısa sürede gerekli bedel toplanır, hedef tutara ulaşılır ve Yunus Emre bebeğimizin tedavisi başlar. Allah Yunus Emre bebeğimiz ve onun gibi şifa bekleyen tüm bebeklere, hastalara sağlık versin, şifa versin. En kısa sürede tedavisini yaptırıp başka bir doğum gününde onu koşarken görmek isteriz. İnşallah ayağa kalktığında ziyarete gelir, polis arabasıyla da çarşıda gezdiririz, polis amcalarıyla maç yapar. En kısa zamanda Yunus Emremizin sağlığına kavuşmasını diliyoruz” dedi.

Yunus Emre bebeğin annesi Nazan Kaçan ise “Evladımın bugün doğum günü. Evladıma verecekleri en güzel hediye evladımın ilacına kavuşmasıdır. Allah razı olsun herkesten. Nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Allah hepinizi sevdiklerinize bağışlasın. Nasıl mutlu olduğumu anlatamam” diye konuştu.

Bakımı çok zahmetli ve tedavisi çok pahalı olan hastalıkla mücadele eden Yunus Emre bebek, daha 2 aylıkken elleri içeri çekildi ve göğüs kafesi çöktü. Hastalığın pençesinde makinelere bağlı yaşamını sürdüren Yunus Emre bebeğin tedavisi ve diğer masrafları için bugünkü kurla gerekli olan 31,5 milyon TL’nin toplanması için gerek kurumsal gerek bireysel olarak farkındalık etkinlikleri devam ediyor.

Ölümcül kas hastalığı olarak da bilinen ve nadir görülen Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konulan 1 yaşındaki Yunus Emre bebek için hem yurt içinde hem de yurt dışında başlatılan kampanyada yurtiçinden TL hesabı için Ziraat Bankası Gümüşhane şubesinde açılan TR60 0001 0090 1022 4526 2050 01, Dolar bağışı için TR76 0001 0090 1022 4526 2050 04 ve EURO bağışı için TR33 0001 0090 1022 4526 2050 02 ibanlarına, yurtdışından bağış yapmak isteyenler için Alıcı : SMA KIDS  NL56BUNQ2070504409 ve SWIFT / BIC CODU BUNQNL2A numaralı hesaplara bağışta bulunabilirsiniz.

Bu hastalığın tedavisi yalnızca ABD ve Dubai’de “Zolgensma” adı verilen gen terapisiyle yapılabiliyor. Yunus Emre bebek için Dubai’de süreç başlatıldı fakat bu ilacın fiyatı oldukça yüksek bir tutarda. Yaklaşık 2 milyon dolarlık ilaç masrafı için bağışlanacak her kuruş yaşam mücadelesi veren bebeğimize nefes olacak. Hep birlikte yavrumuzu anne babasının kucağına bağışlayalım, ikinci kez evlat acısı yaşamalarına izin vermeyelim. Zaman, en büyük düşmanımız. 

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone kullanıcıları YUNUS yazıp 6729’a göndererek 20 TL bağışta bulunabiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER