Polis Haftası mesajları

Gümüşhane’de Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 177.yıldönümü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Polis Haftası mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamalarını sağlamak amacıyla 1845 yılında yayımlanan ‘Polis Nizamnamesi’ ile kurulan Emniyet Teşkilatımız, zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin emniyet ve asayişin sağlanması, kamu düzeninin temini, insan hak ve özgürlüklerinin korunması ile ilgili görev ve sorumluluklarını, toplumun desteğini de almak suretiyle çağdaş bir anlayışla yerine getirmektedir.

177 yıldır fedakarlığı, gayreti ve üstün görev anlayışıyla Aziz milletimizin gönlünde taht kuran Türk Polis Teşkilatımız, vatandaşlarımızla el ele vermek suretiyle toplumda huzur ve barış ortamını tesis ederek, devletimiz ve milletimiz arasındaki ilişkiyi güçlendirmektedir.

Bu vesileyle, Polis Teşkilatımızın Polis Haftası’nı tebrik ediyor, vatanımız ve bayrağımız için canını feda ederek şehadet mertebesine erişen tüm güvenlik görevlilerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyor ve görevi başında olan personelimize muhterem aileleri ile birlikte sağlık, mutluluk ve esenlik diliyorum.”

İL EMNİYET MÜDÜRÜ CELAL TAŞCİ

“Geçmişi şan ve şerefle dolu Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 177. Yıl dönümünü karşılamanın sevinç ve gururunu hep birlikte yaşamaktayız. Kurulduğu 10 Nisan 1845 tarihinden beri Türk Polis Teşkilatı yüksek vazife şuuruyla devletinin emrinde, Türk Milletinin hizmetinde hareket etmiştir. Elde  ettiği başarılarla milletimizin sevgi ve güvenini kazanan Türk Polis Teşkilatı toplumda huzur ve düzeni tesis etmek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak, kanun hakimiyeti ve devlet otoritesini sağlamak gibi çok önemli görevler üstlenmiştir. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı sosyal ve hukuk devletinin teminatı olan Türk Polis Teşkilatı her geçen gün kendini eğitim ve teknoloji alanında yenileyerek kendinden beklenen hizmetin en iyisini verme gayreti içerisindedir. Vatanı ve milleti uğruna canını vermekten çekinmeyen Türk Polisi; suç ve suçlularla mücadelede başarıya ulaşmak için toplumun desteğini almayı kendine ilke edinmiştir. Bu bağlamda ilimizin en güvenli ve huzurlu illerin başında gelme sebebi; saygıdeğer Gümüşhaneli vatandaşlarımızın devletine duyduğu güven ve bağlılık sayesinde olmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle Türk Polis Teşkilatımızın 177. Kuruluş Yıldönümünü ve 10 Nisan Polis Bayramını kutlar, devletimizin ve milletimizin selameti uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnetle yad eder, geride kalan değerli şehit ailelerine saygılarımı sunar, halen görevi başında büyük özveri ile görevini icra eden tüm teşkilat çalışanlarına başarı, emekli mensuplarımıza da sağlık ve esenlikler dilerim.”

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ 

“Türk Polis Teşkilatımız bu onurlu ve şerefli görevini büyük bir özveriyle ve insan sevgisiyle yerine getirerek ülkemiz ve Gümüşhane’mizin güven ve huzur şehri olmasında mesai mefhumu tanımadan görev yapmaktadır. Bugün polis teşkilatı 177 yaşındadır ve bu süre aynı zamanda polis teşkilatımızın tecrübesinin de bir göstergesidir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunmasını sağlayan polislerimiz, toplumda huzuru ve asayişi temin etmek için yeri geldiğinde gözünü kırpmadan canlarını tehlikeye atarak cesaretle ve fedakarca vazifelerini ifa etmektedir. Güneydoğu’da terör örgütüyle aylardır kahramanca savaşan polislerimiz de bu mücadelenin örnek birer göstergesidir. Bu vatanın örnek evladı polislerimiz, Emniyet teşkilatımızın polis - vatandaş işbirliğini de sağlayarak yerine getirdikleri bu görevlerini, bundan böyle de milletinden aldığı güç ve destekle, başarıyla yerine getireceklerine samimiyetle inanıyorum. Biz siyasiler olarak sonuna kadar polisimizin destekçisiyiz ve her zaman da yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Türk Polis Teşkilatımızı, gazi polislerimizi minnetle, şehit polislerimizi de rahmetle anıyoruz. Görevleri başında hizmet vermekte olan tüm polislerimize üstün başarı, emekli olan polislerimize ve ailelerine de sağlık, mutluluk ve esenlikler dileyerek tüm emniyet teşkilatımızın kuruluş yıldönümünü kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER