Polislik üniversite öğrencilerine tanıtıldı

Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü “Toplum Destekli Polislik Bağlamında Sosyal Hizmet Uygulamaları, Mahalle Polisliği ve Polislik Meslek Tanıtımı” konularında söyleşi gerçekleştirdi.

Polislik üniversite öğrencilerine tanıtıldı

Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü Sosyal Hizmetler Programı ile Gümüşhane Yerel Yönetimler arasında işbirliğinin geliştirilmesi kapsamında düzenlenen söyleşi programı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çok Amaçlı Konferans Salonunda yapıldı.

Söyleşi programına Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personellerinden polis memuru Gökhan Şahin ve polis Memuru Çiğdem Yılmazer konuşmacı olarak katıldı. 

Gümüşhane İl Emniyet Müdür Yardımcısı 2. Sınıf Emniyet Müdürü Ramazan Karaçam ve Komiser Ömer Faruk Topaç’ın da katıldığı programda polislik meslek tanımı, toplum destekli polislik konularında katılımcılara bilgiler verildi.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Karaçam, gerçekleştirilen sunumların ardından yaptığı konuşmasında öğrencilerin karşılaşabileceği internet dolandırıcılığı gibi çeşitli risklere dikkat çekti. 

Program öğrencilerin sorularıyla devam etti. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nilgün Ulutaşdemir, “Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulumuzun dış paydaşları ile olan işbirliğini önemsiyoruz. Sahadaki değerli emniyet çalışanlarımızın tecrübelerini öğrencilerimiz ile paylaşmaları bizler için çok kıymetli. Bilgi ve tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşan Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğüne, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Karaçam’a, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personellerinden polis memuru Gökhan Şahin ve Çiğdem Yılmazer’e Üniversitemiz ve Yüksekokulumuz adına teşekkür ediyorum” dedi. 

Söyleşi sonunda Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nilgün Ulutaşdemir polis memuru Gökhan Şahin’e, Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü Sosyal Hizmetler Programı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Esra Karapınar Kocağ ise polis memuru Çiğdem Yılmazer’e teşekkür belgesi takdim etti.

“Toplum Destekli Polislik Bağlamında Sosyal Hizmet Uygulamaları, Mahalle Polisliği ve Polislik Meslek Tanıtımı” başlıklı söyleşi etkinliğinin deneyimli emniyet personellerinin değerli tecrübelerini aktarma fırsatı sunduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Düzenlenen bu etkinlik, öğrencilerimizin mesleki kariyerleri hakkında önemli bilgiler edinmelerine olanak sağlıyor. Özellikle günümüzde giderek artan risklerin farkında olmamız, toplum olarak daha bilinçli hareket etmemiz gerektiğini vurgulamak isterim. Bu gibi konuların ele alındığı söyleşiler, öğrencilerimizin bilinçlenmesinde kritik bir rol oynamaktadır. Öğrencilerimizin burada edindikleri bilgileri, gelecekteki kariyer yolculuklarında birer ışık kaynağı olarak kullanmaları ve toplumsal sorumluluklarını her zaman ön planda tutup, öğrenmeye açık olmaları bizlerin en büyük arzusudur. Bu vesileyle de etkinliği düzenleyen Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulumuzu tebrik ediyor, başta Gümüşhane İl Emniyet Müdür Yardımcısı 2. Sınıf Emniyet Müdürü Ramazan Karaçam ve Komiser Ömer Faruk Topaç olmak üzere etkinlikte değerli sunumlarıyla katkıda bulunan emniyet personellerimize teşekkür ediyorum.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER