Pratik ve Besleyici Çorbalar

Sofraların yıldızı olan çorba çeşitleri günün herhangi bir saatinde tüketilebiliyor. Akşam yemeklerinde ise başlangıç menülerinde mutlaka çorba çeşitleri de yer alıyor.

Pratik ve Besleyici Çorbalar

Sofraların yıldızı olan çorba çeşitleri günün herhangi bir saatinde tüketilebiliyor. Akşam yemeklerinde ise başlangıç menülerinde mutlaka çorba çeşitleri de yer alıyor. En pratik ve en besleyici çorbaların hangileri olduğunu sizler için araştırdık. Sonuçlar bu listede!


Mercimek Çorbası
Bildiğiniz gibi mercimek tam bir protein deposu olmasıyla ön plana çıkıyor. Mercimeğin en çok yakıştığı tariflerden biri de kuşkusuz çorbadır. Bu nedenle mercimek çorbasının besleyici özelliği adeta dillere destan! Hasta olanlara da sıklıkla yapılan mercimek çorbasını özellikle kış mevsiminde sofranızdan asla eksik etmeyin. 


Domates Çorbası
Elbette Türk mutfağının en leziz çorba çeşitlerinden biri de domates çorbası oluyor. Üzerine bir de kaşar rendelediğinizde bu lezzete karşı koymak imkansız hale gelir. Yemek.com adresinde yer alan çorba tarifleri arasında en leziz domates çorbasının tarifini de bulabilirsiniz. Daha önce hiç yapmamış olanlar bile ortaya muhteşem bir lezzet çıkarabilir. Bu nedenle mutlaka denemenizi öneririz. 


Ayran Aşı Çorbası 
Soğuk çorba tutkunlarının vazgeçilmezi olan ayran aşı çorbası da besleyici ve pratik olmasıyla ön plana çıkıyor. Bu özel çorba sadece akşam yemeklerinde değil öğle yemeklerinde de rahatlıkla tüketilebilir. Farklı bir çorba çeşidi arayanlar için de ayran aşı çorbasının ideal bir seçenek olduğunu belirtmek gerekiyor. 


Yayla Çorbası 
Nane aromasını net bir şekilde hissetmenizi sağlayacak olan yayla çorbası da en sevilen lezzetlerden biridir. Sebze yemeklerinden önce rahatlıkla tüketilebilen yayla çorbası da besleyici yönüyle ön plana çıkmayı başarıyor. Kısa sürede hazırlanıyor olması ve çok fazla malzeme gerektirmemesi de bu çorba çeşidinin sıklıkla yapılmasının nedenlerinden biridir. İçerisinde kuru nane ekleyerek çok daha fresh bir lezzet elde edebilirsiniz. 


Brokoli Çorbası 
Yeşil rengi ile çocukların dikkatini çekmeyi başaran brokoli çorbası denemenizi önerdiğimiz besleyici çorba çeşitleri arasında yer alıyor. İçerisinde yüksek oranda vitamin bulunan bu özel çorbayı sofranıza kazandırmak için öncelikle tarife ihtiyacınız olacak. İşte bunun için de Yemek.com adresine tıklayabilirsiniz. En doğru tarifi bu sitede rahatlıkla bulabileceğinizden emin olabilirsiniz. Aynı zamanda sitede daha farklı çorba tarifleri de yer alıyor. 

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2021, 08:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER