Prof.Dr. Süleyman Öztürk unutulmadı

Gümüşhane’nin yetiştirdiği önemli değerlerden olan ve Gümüşhane sevdasıyla bilinen Alemdar köyünden merhum eğitimci Prof.Dr. Süleyman Öztürk anısına memleketinde iftar programı düzenlendi.

Prof.Dr. Süleyman Öztürk unutulmadı

2022 yılında vefat eden Öztürk’ün anısına vasiyeti üzerine emekli Milli Eğitim Müdürlerinden gazeteci, yazar Yusuf Sadık tarafından düzenlenen iftar programı Gümüş Pide Salonunda gerçekleştirildi.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, milli eğitim çınarları ve gazetecilerin katıldığı programda konuşan Yusuf Sadık, programı Öztürk sağ iken de yaptıklarını hatırlatarak vasiyeti üzerine bu programları yapmaya devam ettiklerini söyledi.

Prof.Dr. Öztürk’ün vefat edene kadar Gümüşhane’deki üniversite öğrencilerine, hayır kurumlarına ve yardıma muhtaç ailelere yardım ettiğini, yarım asır kaldığı ABD’de içindeki Gümüşhane sevgisinin hiç azalmadığını kaydeden Sadık, “En son yaptığımız iftar programında kendisi sağdı ama şuanda aramızda yok. Onu unutmamak için, yattığı yerde rahat etmesi için böyle bir iftar programı düzenledik. Her birinize katılımlarınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Öztürk’ün Gümüşhane’nin dertleriyle dertlenen bir isim olduğunu ve iftar programındakilerin de aynı gayede buluştuklarını kaydeden Sadık, davetlerine icabet eden herkese teşekkür etti.

Yapılan duanın ardından ezan okunmasıyla oruçlarını açan katılımcılar da programı düzenleyen Sadık’a teşekkür ederek, merhum Öztürk’e Allah’tan rahmet diledi.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
yusuf  sadık Eğitimci yazar- gazeteci eleştirmen
yusuf sadık Eğitimci yazar- gazeteci eleştirmen - 1 ay Önce

Prof dri Süleyan öztürlk öğretmen kökenlidir. Sonradan ziraat müh. oldu . kazandiği bursla ABD Philadalphia eyaleti Üniversitesinde Profi Oldu. Son yıllarda eşinin rahatsızlığı nedeniyle Türkiye ye gelemedi. telefon görüşmemiz sürekli olurdu. yardım severdi. ABD türk öğrencilereburs ve konaklama imkanları sağlamıştır. Gümüşhane Üniversitesinin mezuniyet günlerinde Bölüm Birincilerini nakti ödiülle ödüllendirme gibi eğitim severliği vardıi hasılı Gönüllerde yaşaması gerekien bir hemşerimiz bizde bunu yaptık. Kardeşi prof. Dr. Turgut öztürk ün Katkısı ve ricası üzerini bu hayırli işi gerçekleştirdik Ömrümüz var oldukça da devam edeceğiz. Allah rahmet eğlesin..

SIRADAKİ HABER