Ramazan Bayramı mesajları

Gümüşhane'de Ramazan Bayramı nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Ramazan Bayramı mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan bir Ramazan-ı Şerif’i daha geride bırakarak bayrama kavuşuyoruz. Bayramlar; milli birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının en üst seviyede yaşandığı, sevgi, dostluk, kardeşlik duygularının yoğun olarak hissedildiği müstesna günlerdir. 

Türk milleti iyi günde, kötü günde birlik olabilme, kenetlenebilme kabiliyeti sayesinde binlerce yıldır  ayakta kalmayı başarmıştır. Bugünlerde de Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel salgın (pandemi) olarak ilan edilen koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı hep birlikte sabırla mücadele etmekteyiz. Bu bayram, başta sevdiklerimiz olmak üzere komşularımızın ve çevremizde yaşayan herkesin sağlığı için ayrı kalacağız. Lütfen tedbirlere uymaya devam edelim. Hep birlikte Gümüşhane’mizin bu sıkıntıdan arınmasını sağlayalım. Mübarek Ramazan Bayramı’nın ilimizin, ülkemizin ve tüm insanlığın sıkıntılardan kurtuluşuna vesile olmasını en kalbi duygularla temenni ediyorum.

Ramazan Bayramı’nın İslam coğrafyasına ve tüm insanlığa hayırlar getirmesi dileklerimle, değerli Gümüşhaneli hemşerilerimizin mübarek Ramazan Bayramını kutluyor, sağlık ve esenlik içerisinde daha nice bayramlara ulaşmamızı Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.”
 

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Rahmet ve mağfiretiyle gönüllerimizi kuşatan; bolluk, bereket ve huzur dolu olan; Ramazan-ı Şerifi geride bırakmanın hüznü içerisindeyiz. Hoşgörü, sabır, yardımlaşma, dayanışma gibi kutsal değerlerin daha derinden hissedildiği ve yaşatıldığı; üç ayları, mübarek geceleri ve on bir ayın sultanını idrak ederek Ramazan Bayramı’na ulaşmanın da sevincini yaşıyoruz.

Bayramlar; insanların aralarındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unutup barıştıkları, birlik ve beraberliğin tesis edildiği, milli ve manevi duyguların güçlendiği ulvi ve müstesna günlerdir.

Ramazan Ayının ve bayramın önemini hatırlattığı bu güzel değerlerin; bir arada yaşama şuurumuzu güçlendiren hasletlerin, sadece bugünler ile sınırlı kalmamasını, hayatın her anında ve her alanında toplumumuzu kuşatmasını temenni ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle değerli hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve İslam Âleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor; bu mübarek günün bütün hanelere, gönüllere, İslam dünyasına ve insanlığa sağlık, huzur ve mutluluklar getirmesini diliyoruz.”
 

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

“İslam dininde önemli bir yere sahip olan bayramlar, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştiren, inancı, ibadeti, tarihi, kültürü bir arada tutan özel günlerdir.

Bizi Ramazan ayına bir kez daha kavuşturan Allah’a şükürler olsun. Başı Rahmet, ortası mağfiret ve sonu ebedi azaptan kurtuluş ayı olan Ramazan’ı Şerif’in biz müminlere bir hediyesi olan Ramazan Bayramının tüm insanlığa sağlık, barış ve huzur getirmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Rahmet ve mağfiret kapılarının ardına kadar açıldığı bu mübarek ay, tüm sıkıntılarımızın geride kalmasına, birebir karşı karşıya olduğumuz Koronavirüs salgın illetinden kurtulmamıza vesile olması için bu mübarek günlerde dualarımızı eksik etmeyelim. Bu virüs yüzünden canlarını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın belirttiği gibi, arefe günü başlayıp Ramazan Bayramı'nın son gününe kadar, 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması şehrimizde de uygulanacaktır. Herkesten istenilen evlerimizde kalmamızdır. Bayram kutlamalarını ziyaretlere giderek yapmayalım Bayram günlerinde tedbirlere uyarsak sonrasında daha rahat olabiliriz. Bayramın, bilhassa İslam coğrafyasında, acı içinde, umutsuzluk içinde, gözyaşları içinde yaşamak durumunda olan kardeşlerimizin yaralarına merhem olmasını Yüce Allah’tan temenni ediyorum. Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, hayatımızda sevgi, saygı, dayanışma ve hoşgörü duygularını yaşattığımız sürece, hep beraber geleceğe daha iyi yarınlar bırakabiliriz. Bizleri, küslerin barıştığı, ayrı düşenlerin kavuştuğu, umutların tazelendiği, yüreklerin heyecanla çarptığı bir bayrama daha kavuşturduğu için Rabbimize şükrediyorum. Bayram süresince, ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de siz değerli Gümüşhaneli hemşehrilerimizin, bayramını rahat ve huzurlu bir şekilde geçirilmesi için belediyemiz ve ilgili kurumlar gerekli tüm tedbirleri aldı. Bayramlar; toplumumuzun bütün kesimleri arasındaki bağları güçlendiren, gelecek için bizlere umut kaynağı olan, milli ve manevi değerlerimizin daha yoğun yaşandığı günlerdir. Bu Bayramda ise milli gelenek ve örflerimizi tam anlamıyla yaşayamayacağız; arkadaş, eş, dost, akraba ve yakınlarımızı ziyaret etmek yerine telefonla arayarak Bayramlarını kutlayalım. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Gümüşhaneli hemşerilerimin, Belediye personelimizin, Gümüşhane’de görev yapmakta olan kamu ve özel sektör çalışanlarının, sağlık personelinin, güvenlik güçlerinin, basın mensuplarının ve tüm çalışanların Ramazan Bayramlarını en kalbi duygularımla kutlar, ülkemize, milletimize, İslam âlemine ve insanlığa huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum”

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Rahmet, merhamet ve bereket ayı olan Ramazan-ı Şerif’in sona ermesiyle birlikte bir bayrama daha kavuştuk. Milletçe ortak temel değerlerimiz etrafında birleştiğimiz bayramlar, gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarıldığı, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, aile ve toplum olarak birlik ve beraberlik içinde olmanın hazzını yaşadığımız özel ve anlamlı günlerdir. Büyük bir sabırla ve inanarak tuttuğumuz oruçların mükâfatı olan Ramazan Bayramı, ülkemizde halen devam eden Covid-19 salgını dolayısıyla bu yıl biraz daha farklı bir şekilde kutlanıyor. Her ne kadar sevdiklerimizden sosyal mesafe açısından uzak bir bayramı geçirecek olsak da, inanıyorum ki bu sıkıntılı günleri de en kısa sürede atlatıp, hep birlikte mutlu günler göreceğiz. 

Bayrama sağlıklı, umut ve güven içinde ulaşmayı ümit eden bizler için bugün umutsuzluğu gönüllerimizden söküp atma günüdür. Bugün bayram neşesini tüm sevdiklerimizle paylaşacağımız en güzel gündür. Dayanışmanın ve birlik olmanın coşkusunu en derin şekilde hissettiğimiz bu bayram günlerinde tek yürek olarak ülkemizi daha iyi günlere götüreceğimize tüm kalbimle inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gümüşhane halkımız, üniversitemiz öğrencileri ve personellerimiz olmak üzere, gönül coğrafyamızın ve İslâm âleminin mübarek Ramazan bayramını en içten duygularımla kutluyor; sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler diliyorum.”

İL EMNİYET MÜDÜRÜ ÖMER FARUK KARATAŞ
 

“Dostluk, bereket ve paylaşmanın en yoğun şekilde yaşandığı mübarek Ramazan-ı Şerif ayını geride bırakarak heyecanla beklediğimiz Ramazan Bayramına erişmenin mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız. Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de etkili olan Koronavirüs salgını nedeniyle belki bu bayramı biraz buruk yaşayacağız, yapmak istediğimiz ziyaretleri ve kalabalık aile buluşmalarımızı  gerçekleştiremeyeceğiz; ancak Türk ve Müslüman alemi olarak birlik ve beraberlik içerisinde bundan sonra kutlayacağımız nice bayramlara kavuşmamızı diliyorum.   

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramının tüm Müslüman alemine sağlık,  huzur, barış, birlik ve beraberlik getirmesini Yüce Allah’tan niyaz eder, güzel vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ile yad eder, tüm Müslüman aleminin Ramazan Bayramını en kalbi duygularla  kutlarım.”
 

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

‘’Ülkesi ve milleti ile bölünmez Türkiye Cumhuriyetimizin her noktasında, zamana ve mekana sığmayan  bir bereketle bereketlenmek ve bağışlanmış olmanın o şerefli makamına hep beraber erişmek dileğiyle  Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor, Aziz milletimizin ve bütün insanlığın her türlü felaketten korumasını  yüce Allah’tan diliyor selam ve saygılar sunuyorum..’’

AK PARTİ İL BAŞKANI AV. CELALETTİN KÖSE 

“Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan Mübarek Ramazan-ı şerifin ardından, bir Ramazan Bayramına daha kavuşmanın tatlı heyecan ve mutluluğu içerisindeyiz. Rabbim tuttuğumuz oruçlarımızı, samimi dua ve ibadetlerimizi kabul etsin.

Bayram sevinçtir, mutluluktur. Hayatı sekinet ve huzura dönüştüren, sevgi ve kardeşlik bağlarımızı güçlendiren özel ve güzel günlerdir. Bu müstesna günlerin, sevinç ve mutluluklarımızı paylaşarak artırmamıza, milli ve manevi birliğimizin en üst seviyede yaşanmasına, dostluklarımızın tazelenmesine vesile olmasını diliyorum.

Dünyada ve ülkemizde yaşanan koronavirüs salgını sebebiyle maalesef, bu bayram biraz farklı olacak. Bu özel günlerin güzelliği olan büyüklerimizin ellerini öpemeyeceğiz. Küçüklerimizi kucaklayamayacak, hısım, akraba ve dostlarımızı ziyaret edemeyeceğiz. Biz de, göz göremezse gönül sever kavlince, sevdiklerimizle gönülden bayramlaşacağız ve sevdiklerimizi görüntülü arayıp yüzlerimizdeki tebessümü görmekle yetineceğiz. Ancak, her ne şartta olursa olsun, tüm bayramlar gibi, bu bayramı da sevince dönüştüreceğiz, bayram sevincini ve neşesini çoğaltacağız, paylaşacağız İnşallah. Evlerimizden de olsa birliğimizin ve dirliğimizin sembollerinden biri olan Ramazan Bayramıyla, millet olarak tarihimizden, kültürümüzden, medeniyetimizden aldığımız güç ve sorumlulukla, sevgimizi, muhabbetimizi daha da büyütüp pekiştireceğiz.

Bu duygularla, başta Gümüşhaneli hemşerilerim olmak üzere, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyor, Bayramın bütün insanlarımıza ve İslam Alemi’ne hayırlar getirmesini diliyorum.”

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“Bizleri birbirimize yaklaştıran, aramızdaki ayrılıkları ve farklılıkları kaldıran, vefa ve kardeşlik içerisinde aynı yolda yürüdüğümüzü bizlere hatırlatan Ramazan Bayramı, milli hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından bir tanesidir. Sevginin, saygının, dayanışmanın ve takvanın eşsiz örneklerinin yaşandığı, Rabbimize ulaşmak için ellerimizi semaya açtığımız mübarek üç aylar sonunda Ramazan Bayramına ulaşmanın heyecanını aziz milletimizle beraber yaşamanın mutluluğu içerisindeyiz.

Unutulmaya yüz tutulan değerlerimizin bir kez daha ortaya konulacağı mübarek Ramazan Bayramında Yüce Allah’ın izniyle ile tüm yurttaşlarımızın ihtiyaç duyduğu huzur, barış ve selamet ortamının oluşmasını; kırgınlıklar, küskünlükler ve anlamsız çekişmelerin son bulmasını; dostluğun pekişmesini; güzel vatanımızın her köşesinde gülümseyen yüzlerin, semaya açılan ellerin, duanın ve sevgi ile zikrolunan bir lisanın eksik olmamasını; vatanımızın dirliğine ve vahdetimize kast eden ayrılıkçı hareketlerin bertaraf edilmesini; Dünya Müslümanlığının sıkıntılarının son bulmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşünceler ile siz değerli hemşerilerimin ve Türk İslam Aleminin mübarek Ramazan Bayramını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.”

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2020, 17:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER