Ramazan Bayramı mesajları

Gümüşhane'de Ramazan Bayramı nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Ramazan Bayramı mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

"Türk milleti iyi günde, kötü günde birlik olabilme, kenetlenebilme kabiliyeti sayesinde binlerce yıldır ayakta kalmayı başarmıştır. Milletimizin en büyük gücü; birlik, beraberlik, kardeşliktir. Bu gücün en yoğun şekilde idrak edildiği, kavrandığı mübarek ramazan ayında iftar buluşmalarımızla toplumumuzun tüm kesimleriyle gönül bağlarımızı sağlamlaştırdık ve başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedî azaptan kurtuluş olan bir Ramazan-ı Şerif’i daha geride bırakarak bayrama kavuştuk. 

Bayramlar, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, toplumsal birlikteliğin pekiştiği, hoşgörü ve saygının egemen olduğu, iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı huzur ikliminde geçirilen müstesna günlerdir. Bayramları cennet vatanımız için şehit düşmüş ecdadımızın aziz hatırasına yakışır bir şekilde birlik ve beraberliğimizin daha da güçlenmesi için önemli bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz. 

Ramazan Bayramı’nın İslam coğrafyasına ve tüm insanlığa hayırlar getirmesi dileklerimle, değerli Gümüşhaneli hemşerilerimizin mübarek Ramazan Bayramı’nı kutluyor, sağlık ve esenlik içerisinde daha nice bayramlara ulaşmamızı Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum."

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

"Rahmet ve mağfiretiyle gönüllerimizi kuşatan; bolluk, bereket ve huzur dolu olan; Ramazan-ı Şerifi geride bırakmanın hüznü içerisindeyiz. Hoşgörü, sabır, yardımlaşma, dayanışma gibi kutsal değerlerin daha derinden hissedildiği ve yaşatıldığı: Üç ayları, mübarek geceleri ve on bir ayın sultanını idrak ederek Ramazan Bayramı’na ulaşmanın da sevincini yaşıyoruz.

Bayramlar, insani ve dini hassasiyetlerle ihtiyacımız olan bütün güzelliklerin birlikte yaşandığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının perçinlendiği, sevgi ve saygının güzel örneklerinin sergilendiği, kırgınlık ve küskünlüklerin giderildiği, toplumun bütün kesimlerinin birbiriyle kaynaştığı paylaşma ve dayanışma günleridir. 

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramının manevi ikliminin herkesi kuşatmasını; bizleri iyilikte, doğrulukta ve hayırda buluşturmasını, umutlarımızı yeşertmesini, ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa barış, huzur, istikrar ve refah getirmesini diliyor, değerli hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve İslam Âleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyoruz."
 

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Çimen, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan bir Ramazan ayını daha geride bırakarak bayrama kavuştuklarını belirtti. 

Bayramların, kardeşlik bağlarımızı yenilemek için de önemli bir fırsat olduğunu kaydeden Başkan Çimen, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan Ayı’nı bir kez daha idrak ettik. Ramazan ayı boyunca kardeşlik iklimini, dayanışmayı, kaynaşmayı, yardımlaşmayı hep birlikte yaşadık. Bayramlarda birlik, beraberlik ve dayanışmamızı artırmalı, geleceğe dönük umutlarımızı her koşulda korumalıyız. Bu günlerin bize getirdiği huzur ortamının değerini iyi bilerek, kötülüklerden uzaklaşarak, iyiliği ve doğruluğu bir yaşam ilkesi olarak benimseyerek yaşamalıyız. Bu mübarek günde dargınlıkları ve kırgınlıkları bir kenara bırakarak, birbirimizi kucaklamalıyız. Bu vesileyle, idrak ettiğimiz mübarek Ramazan Bayramını fırsat bilerek, milletçe kardeşliğimizi pekiştirip, dargınlıkları ve kırgınlıkları bir tarafa bırakarak, huzur içerisinde yaşamaya özen göstermeliyiz. Bu düşüncelerle Ramazan Bayramı'nızı kutluyor, bu mübarek günlerin tüm insanlığa, ülkemize ve ilimize huzur, mutluluk ve bereket getirmesini diliyorum.”

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Rabbimize şükürler olsun ki on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayını tamamlayıp Ramazan Bayramı’nı karşılamanın heyecanı ve sevincine nail oluyoruz. Bayramlar, insanı insan yapan değerlerin yoğun olarak hissedildiği manevi ve milli günler olmanın yanı sıra dargınlıkların unutulduğu, sevgi, saygı ve hoşgörünün arttığı en özel günlerdir. Büyük bir manevi huzurla oruçlarımızı tuttuğumuz rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan’ın sonunda ödül olarak eriştiğimiz bu bayramı bir fırsat olarak değerlendirilmeliyiz. Bayramın özünde yatan birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını perçinleyerek küslüklere ve dargınlıklara son vermeliyiz. Ancak bu düşünceleri içselleştirdiğimizde bayramın gerçek değerinin ortaya çıkacağına inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Üniversitemizde varlık sebebimiz olan sevgili öğrencilerimiz ve aileleri başta olmak üzere değerli akademik ve idari tüm personelimiz ile Gümüşhaneli hemşerilerimizin mübarek Ramazan Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, bayramın ülkemize ve tüm dünyaya sağlık, huzur, mutluluk ve başarı getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“Bizleri birbirimize yaklaştıran, aramızdaki ayrılıkları ve farklılıkları kaldıran, vefa ve kardeşlik içerisinde aynı yolda yürüdüğümüzü bizlere hatırlatan Ramazan Bayramı, milli hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından bir tanesidir. Sevginin, saygının, dayanışmanın ve takvanın eşsiz örneklerinin yaşandığı, Rabbimize ulaşmak için ellerimizi semaya açtığımız mübarek üç aylar sonunda Ramazan Bayramına ulaşmanın heyecanını aziz milletimizle beraber yaşamanın mutluluğu içerisindeyiz.

Unutulmaya yüz tutulan değerlerimizin bir kez daha ortaya konulacağı mübarek Ramazan Bayramında Yüce Allah’ın izniyle ile tüm yurttaşlarımızın ihtiyaç duyduğu huzur, barış ve selamet ortamının oluşmasını; kırgınlıklar, küskünlükler ve anlamsız çekişmelerin son bulmasını; dostluğun pekişmesini; güzel vatanımızın her köşesinde gülümseyen yüzlerin, semaya açılan ellerin, duanın ve sevgi ile zikrolunan bir lisanın eksik olmamasını; vatanımızın dirliğine ve vahdetimize kast eden ayrılıkçı hareketlerin bertaraf edilmesini; Dünya Müslümanlığının sıkıntılarının son bulmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşünceler ile siz değerli hemşerilerimin ve Türk İslam Aleminin mübarek Ramazan Bayramını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.”

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“Yardımlaşmanın, dayanışmanın, paylaşmanın, sevginin, şefkatin, merhametin ve hoşgörünün doruğa ulaşarak toplumsal yaşama yansıdığı, rahmet, mağfiret ve bereket ayı Ramazan ayının sonuna yaklaşmanın hüznünü yaşarken diğer taraftan da Ramazan Bayramı’na ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Ramazan Bayramı’nın ülkemize, insanlığa ve tüm İslam âlemine huzur ve barış getirmesi temennisiyle Ramazan bayramını en içten dileklerimle tebrik eder,  sağlık, mutluluk ve huzur içinde bir bayram geçirmenizi dilerim.”

EĞİTİM- BİR- SEN GÜMÜŞHANE ŞUBE BAŞKANI HABİB TANIŞ

“Ramazan ayını tamamladık, Kadir gecesini idrak ettik. Salgından dolayı son iki yılda Ramazan’ı evlerimizde karşılıyor, evlerimizde uğurluyorduk. Salgının etkisinin kırılmasıyla birlikte yine bir birilerimizin iftarlarına konuk olduk, kaynaştık, dostluklarımızı pekiştirdik. Fitrelerin ve zekâtların bereketiyle bir birimizin yaralarına merhem, dertlerine şifa olmaya çalıştık. İmsakın bereketi, iftarın sevinci, teravihin birlik ve beraberliği ve mukabelenin huzuruyla arınıp bayrama ulaştık. Yenilendik ve diriliş ruhuyla kuşandık. Şimdi birlikle, dayanışmayla ve kardeşlik ruhuyla Ramazan Bayramı’nı yaşıyoruz. Mübarek olsun!

Dünyanın içinde bulunduğu durumun iç açıcı olmadığı aşikâr. Ramazan ayı boyunca Mescid-i Aksa’da Müslümanlara yönelik İsrail saldırılarını, kadın ve yaşlıların katledilmesi, çocuk ve gençlerin gözaltına alınması izledi. Batı’da ise, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’e çirkin saldırılarla karşı karşıya kaldık. Diğer taraftan pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte ekonomide dalgalanmalar, tedarik zincirinde bozulma ve enerji sorunu hayatımıza pahalılık olarak yansıdı. Ancak şartlar ne olursa olsun her zaman için bir çıkış kapısı, bir umut olduğunu her daim akılda tutmalıyız. Ümit imandandır.

Hicretin 2. yılında Ramazan orucunun farz kılınmasından itibaren kutlanmaya başlanan bayram, İslam milleti için umudun ifadesidir. Üstat Sezai Karakoç’un dikkat çektiği gibi şartlar ne olursa olsun umudu yitirmemek, onu daima diri tutmak elzemdir. Bayram, bu anlamıyla alelade tatil günleri değil hem Ramazan ayının bir mükâfatı hem de geleceği canlı kılan umuttur. Barış ve güvendir. Umutsuzlukları, karamsarlıkları, kırgınlıkları, küskünlükleri kalplerimizden söküp atarak çevremize bayramın neşesini ve umudunu saçalım. Bayramı hem yaşayalım hem de yaşatalım.

Rahmet, bereket, bağışlanma, arınma ve manevi huzur bilinciyle hayatımıza anlam ve güzellikler katan mübarek Ramazan ayını, sabır, sakınma, şükür, ibadet, dua ve dayanışmayla geçirmenin mükâfatı olan bayramımızı bir kez daha ulvi duygularla idrak etmenin sürurunu yaşıyoruz.

Hoşgörü, dostluk, kardeşlik, paylaşma, sevgi, saygı ve dayanışma gibi değerlerin hayatımızda canlılık kazanması bayramlarımızın bize bir armağanıdır. Bu ilahi armağanlar, toplumsal birlikteliğimiz ve milletçe varlığımız için eşsiz bir imkân ve fırsat olarak değerlendirilmelidir.

Sıkıntılı bir süreçten geçen milletimize, dayanılmaz acılarla sınanan gönül coğrafyamıza,  türlü acılar ve sefalet içinde kendini tüketen insanlığa adalet, barış ve esenlik getirmesi temennisi ve duasıyla üyelerimizin, eğitim çalışanlarının, kamu görevlilerinin, milletimizin ve İslâm âleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2022, 21:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER