Ramazan Bayramı mesajları

Gümüşhane'de Ramazan Bayramı nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Ramazan Bayramı mesajları

Diyanet İşleri Başkanlığının ramazana özel sitesinde yer alan duyuruya göre Gümüşhane ve ilçelerindeki bayram namazı saatleri şöyle:

Gümüşhane Merkez : 06:07
Kelkit : 06:08
Köse : 06:07
Kürtün : 06:09
Şiran : 06:09
Torul : 06:08

Bayram namazı nasıl kılınır?

Bayram namazı öncesi hatırlatmaların ardından müezzin kayyım nidada bulunarak namaz kılmak için camiye gelenleri nasıl niyet edecekleri konusunda yönlendirir. 

Niyet edilirken hangi bayram namazı kılınacaksa o zikredilir. Örnek olarak “Niyet ettim Allah’ım senin rızan için Ramazan Bayramı namazı kılmaya, uydum hazır olan imama” veya aynı şekilde “Niyet ettim Allah’ım senin rızan için Kurban Bayramı namazı kılmaya, uydum hazır olan imama” şeklinde niyet edilir.

Bundan sonra imamla birlikte hareket edilerek.

1. Rekat

Bayram namazına niyet ettikten sonra tekbir alınır ve eller bağlanır, 
Sırasıyla imam hatip ve cemaat sessizce "Sübhaneke duası"nı okur, sonra fasılalar halinde;
Tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,
Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,
Ardından 3. Tekbir alınır ve bu sefer eller göbek hizasında bağlanır.
İmam; gizlice “Euzü besmele” çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.
Rüku ve secde yapılarak 2. Rekata kalkılır.
2. Rekat

İmam; gizlice “Besmele” çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler. 
Ardından tekrar tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak  1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,
Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,
Ardından 3. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,
Son olarak 4. Tekbir alınır ancak bu sefer eller kulak hizasına kaldırılmaz ve rükuya gidilir.
Rüku ve secdenin ardından oturulur, "Tahiyyat, Salli-Barik duaları" okunur ve önce sağ tarafa sonra sol tarafa selam verilerek namaz tamamlanır.
Bundan sonra müezzinin refakatinde hep birlikte 3 defa tekbir (teşrik) getirilir. Bu tekbirlerle birlikte imam hatip bayram hutbesi okumak üzere minbere çıkar.

BAYRAM MESAJLARI:

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan bir Ramazan-ı Şerif’i daha geride bırakarak bayrama kavuşuyoruz. Bayramlar, sevgi, dostluk, kardeşlik duygularını yoğun olarak hissettiğimiz, birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiğimiz, ezelden ebede giden kardeşliğimizi yenilediğimiz müstesna günlerdir. 

Kahramanmaraş merkezli, 11 ilimizi etkileyen depremler milletimize ne yazık ki büyük acılar yaşattı. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz. Ülkemizin en batısından en doğusuna kadar her yerindeki vatandaşlarımız birbirlerinin yarasını sarmaya çalıştı. Türk milleti iyi günde, kötü günde birlik olabilme, kenetlenebilme kabiliyeti sayesinde binlerce yıldır ayakta kalmayı başarmıştır. Milletimizin büyük kardeşliği yaralarımızın iyileşmesini, kabuk bağlamasını sağlayacak.  Bu nedenle bu bayramı birlik ve beraberliğimizin daha da güçlenmesi için önemli bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Aziz Milletimizle omuz omuza, sırt sırta vererek depremzede vatandaşlarımızın yanlarında olmalı, yaralarını el birliğiyle sarmalıyız. 

Ramazan Bayramı’nın İslam coğrafyasına ve tüm insanlığa hayırlar getirmesi temennisiyle, değerli Gümüşhaneli hemşehrilerimizin mübarek Ramazan Bayramı’nı kutluyor, sağlık ve esenlik içerisinde daha nice bayramlara ulaşmamızı Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.”

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Hoşgörü, sabır, yardımlaşma, dayanışma gibi kutsal değerlerin daha derinden hissedildiği ve yaşatıldığı: Üç ayları, mübarek geceleri ve on bir ayın sultanını idrak ederek Ramazan Bayramı’na ulaşmanın sevincini yaşıyoruz.

Bayramlar; birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği, insan olmanın güzelliklerinin yaşandığı, karşılıklı sevgi ve saygının geliştiği, kırgınlık ve küskünlüklerin giderildiği, toplumun bütün kesimlerinin birbiriyle kaynaştığı müstesna günlerdir. Aziz Milletimiz her Ramazanda olduğu gibi bu yıl da birlik ve beraberliğini, yardımlaşma ve dayanışma ruhunun en güzel örnekleriyle göstermiştir. Ramazan ayı boyunca sergilenen bu güzel hasletler bayramla birlikte çok daha büyük bir anlam kazanmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramının manevi ikliminin herkesi kuşatmasını; bizleri iyilikte, doğrulukta ve hayırda buluşturmasını, umutlarımızı yeşertmesini, ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa barış, huzur, istikrar ve refah getirmesini diliyor, değerli hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve İslam Âleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyoruz.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Çimen, bayramların dargınlıkların unutulduğu, sevgi ve saygının arttığı, herkesin birbirine hoşgörüyle baktığı en güzel zamanlar olduğunu belirtti. 

Başkan Çimen, bayramlarda birlik, beraberlik ve dayanışmanın artırması gerektiğini ifade ederek, mesajında şunları söyledi:  “Rahmetin, bereketin ve şefaatin müjdelendiği, manevi duyguların en üst seviyede hissedildiği mübarek bir Ramazan ayını daha geride bırakarak, huzur içinde bayrama ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu günlerin bize getirdiği huzur ortamının değerini iyi bilerek, kötülüklerden uzaklaşarak, iyiliği ve doğruluğu bir yaşam ilkesi olarak benimseyerek yaşamalıyız. Hepimiz için büyük anlamlar taşıyan, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren, dostluk ve barış ortamı oluşturan bu bayramı, dargınlık ve küskünlüklerimizi unutarak, taşıdıkları anlam ve öneme uygun olarak kutlamalıyız. Bu düşüncelerle Ramazan Bayramı'nızı kutluyor, bu mübarek günlerin tüm insanlığa, ülkemize ve ilimize huzur, mutluluk ve bereket getirmesini diliyorum.”

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“Milli birlik ve beraberliğimizi, sevgi ve dostluk bağlarımızı güçlendiren bayramlarımız, bizi biz yapan değerlerimizin ve dayanışma duygularımızın tazelendiği en özel günlerdir. Köklü inancımızın temelini teşkil eden ve bizleri birlik içerisinde yarınlara taşıyacak olan bu güzel günlerimizi; büyüklerimizi ve ihtiyaç sahiplerini hatırlamak, kırgınlıkları bir tarafa bırakıp yakınlarımızla kaynaşmak için önemli birer fırsat olarak değerlendirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Ülkesi ve milleti ile bölünmez Türkiye Cumhuriyetimizin her noktasında, zamana ve mekana sığmayan bir bereketle bereketlenmek ve bağışlanmış olmanın o şerefli makamına hep beraber erişmek dileğiyle Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor, Aziz milletimizin ve bütün insanlığın her türlü felaketten korumasını yüce Allah’tan diliyor selam ve saygılar sunuyorum.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER