Ramazan mesajları

Gümüşhane'de 11 ayın sultanı Ramazan ayının başlaması nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Ramazan mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“İslam dünyasının büyük bir özlemle beklediği rahmet, bereket, mağfiret iklimi olan 11 ayın sultanı Ramazanı Şerif’e hep birlikte kavuşmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Dua, ibadet, yardımlaşma ve dayanışma günlerini uhdesinde barındıran bu ay, kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim’in nazil olmaya başladığı mukaddes bir aydır. Oruç ibadetimizi eda ettiğimiz, sabrın ve şükrün en güzel şekilde öğrenilip tatbik edildiği, sofralarımızda bereketi, evlerimizde huzur ve saadeti idrak ettiğimiz rahmet, mağfiret ve bereket ayıdır Ramazan-ı Şerif. 

İçinde bulunduğumuz bu sıkıntılı günlerde hepimizin bir diğerimizi düşünerek hareket etmemizi, sosyal mesafeye dikkat etmemizi, ekmeklerimizi, pidelerimizi erkenden almayı, Mübarek Ramazan Ayı vesilesiyle apartmanlarda, sitelerde, evlerde yaptığımız, çok güzel bir geleneğimiz ve bize has bir güzellik olan Kuranı Kerim okuma, mukabele geleneğimizi, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl toplanmadan, tek başımıza ya da aile içerisinde beraber yaşadığımız yakınlarımızla birlikte gerçekleştirmeyi, Gümüşhane’mizin tüm güzel insanlarından istirham ederek;

Kıymetli Gümüşhaneli Hemşerilerimizin, Aziz Milletimizin ve bütün İslam Âleminin mübarek Ramazanını kutluyor, Ramazan ayının tüm insanlığa sağlık, huzur ve esenlik getirmesini Cenabı Allah'tan diliyorum.”

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Başı rahmet, ortası mağfiret sonu ise cehennemden kurtuluş olan Mübarek Ramazan-ı Şerif’e bir kez daha kavuşmanın heyecanını yaşıyoruz.

Ramazan; kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in nazil olmaya başladığı ve oruç ibadetimizi eda ettiğimiz mukaddes bir aydır. Güzelliklerle dolu olan hoşgörü ve dayanışma ayında Yüce Rabbimizden sofralarımızdan bereketi, evlerimizden sağlık, huzur ve mutluluğu eksik etmemesini; tuttuğumuz oruçların ve yaptığımız ibadetlerin kabul olmasını niyaz ediyoruz.

Hayatımıza feyiz ve bereket katan Ramazan ayını maalesef bu yıl da koronavirüs salgınının etkisinde idrak etmek zorunda kalacağız. Bu mübarek zaman diliminde insanlığın salgından kurtulması; hastaların şifa bulması için Rabbimize dua edelim. Millet olarak; yardımlaşma ve dayanışma içerisinde bu zor günleri de atlatacağımıza inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta değerli hemşehrilerimiz olmak üzere vatandaşlarımızın ve bütün İslam Âleminin Ramazan Ayını tebrik ediyoruz.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Ramazan ayı dolayısıyla yayınladığı mesajda, Ramazan ayının tüm İslam alemine ve insanlığa hayırlı olmasını diledi.

Başkan Çimen, rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan ayının tüm bereketiyle yüreklere mutluluk ve manevi coşkular getirdiğini ifade ederek, mesajında şunları kaydetti: “Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu azaptan kurtuluş” olarak müjdelenen Ramazan'ı Şerif’e kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Ramazan Ayının siz değerli hemşerilerimize; huzur, sağlık ve bereket getirmesini temenni ederim. Ramazan ayı dargınlıkların unutulduğu, küskünlüklerin sona erdiği, kardeşlik duygularının pekiştirildiği günlerdir. Halkımızın bu kutsal ayda yardım yaparak, bağışta bulunarak, dua ederek, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla dayanışma içinde olacağına inanıyorum. Milletçe zor günlerden geçtiğimiz bu günlerde birlik, beraberlik ve hoşgörü içerisinde belirtilen kurallara riayet ederek bu ayı idrak edeceğiz. İçinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni bulunduran Ramazan Ayı’nın ülkemiz ve tüm İslam aleminin Ramazan-ı Şerifini kutlar, bu mübarek ayın tüm insanlığa barış, huzur ve hoşgörü getirmesini temenni ederim.”

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Gönülleri yakınlaştıran, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulmasına, kardeşlik ve iyilik duygularının yeşermesine imkân sağlayan on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’e erişmenin mutluluğu ve huzuru içerisindeyiz. Ramazan ayı kaygılarımızdan uzak, yardımlaşma ve dayanışmanın gerekliliğini hatırlayacağımız, bizleri kötülüklerden arındırarak iyiliklere, gündelik çıkar kaygısının ötesinde birçok güzelliklere yönelten bir aydır. Allah’ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı ramazan ayında içtenlikle yapılan dua, ibadet ve iyiliklerin Allah katında daha değerli olacağı bildirilmiştir. Bizi millet yapan ve kardeşçe bir arada yaşamamızı sağlayan ortak manevi değerlerin daim kılınması en büyük arzumuzdur. Rabbim, başı rahmet ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan Mübarek Ramazan Ayı içerisinde nefsimizi terbiye edeceğimiz feyz dolu oruçlar tutabilmeyi nasip etsin.

Bu vesileyle mübarek Ramazan-ı Şerif’in başta Gümüşhane halkımız olmak üzere bütün İslam âlemine sağlık ve mutluluk getirmesini diliyor, Cenab-ı Allah’tan bizleri birlik ve beraberlik içinde Ramazan Bayramı’na kavuşturmasını niyaz ediyorum.”

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

İYİ Parti Gümüşhane il Başkanı Ali Ateş, Ramazan dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Ramazan ayının paylaşma ve dayanışmaya vesile olan bir ay olduğunu hatırlatan Ateş, “Dini ve insani duyguların daha da yoğunlaştığı, maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı ve mükafatlarının sınırsız olarak verildiği bu mübarek ayı iyi ve güzel davranışları artırarak en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekmektedir. Bu ayda insanlar tuttukları oruçlarla hem bedenlerinin şükrünü yapmış, hem de aç ve yoksulların halini daha iyi anlamış olurlar. Bu nedenle Ramazan paylaşma ve dayanışmaya vesile olan bir aydır. İçinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni bulunduran Ramazan ayının başta Gümüşhane’miz olmak üzere ülkemize ve Türk İslam Alemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2021, 15:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER