Ramazan mesajları

Gümüşhane’de onbir ayın sultanı Ramazan ayı nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Ramazan mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan bir Ramazan Ayı’na daha ulaşmış bulunmaktayız. 

Dua, ibadet ve yardımlaşma günlerini uhdesinde barındıran ve on bir ayın sultanı olarak değerlendirilen bu ay, kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim’in nazil olmaya başladığı mukaddes bir aydır. Oruç ibadetimizi eda ettiğimiz, sabrın ve şükrün en güzel şekilde öğrenilip tatbik edildiği bu ayda, kalplerimizden sevgiyi, sofralarımızdan bereketi, evlerimizden huzur ve saadeti eksik etmemesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Rahmet, bereket, mağfiret iklimi olan bu ayda çevremize, komşularımıza karşı daha duyarlı olmalı, yaşadığımız deprem felaketinden etkilenen depremzede kardeşlerimizi de unutmayarak yardımlaşma ve dayanışma içerisinde bu güzel hasletlerimizi yaşatmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle değerli Gümüşhaneli hemşerilerimizin, Aziz Milletimizin ve bütün İslam Âleminin mübarek Ramazan Ayı’nı kutluyor, tüm insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesini cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.”
 

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayınladı. 
Başkan Çimen, Ramazan Ayının başta İslam âlemi olmak üzere tüm insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak, mesajında şunları kaydetti: “Rahmet, mağfiret ve bereket iklimi üç ayların sonuncusu, on bir ayın sultanı ramazan ayına kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan ayı kırgınlık ve dargınlıkların ortadan kalktığı, gülümsemenin sadaka olduğu, güçlünün güçsüze yardım ettiği, küçüğün sevilip büyüğün sayıldığı mukaddes bir aydır. Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan-ı şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini niyaz ediyorum. Bolluk ve bereketin had safhada olduğu bu kutsal ay, insanlığa sunulan nimetlerin farkına varılması, dayanışma ve paylaşma için en uygun zamandır. Tuttuğumuz oruçlarla irademizi güçlendirmek ve nefsimizi terbiye etmek için en güzel fırsattır. Sahuruyla, iftarıyla yuvalarımızda huzur ve berekettir. Zekât, fitre ve sadakamızla; yakınlarımız, komşularımız ve bütün kardeşlerimizle aramızda muhabbettir. Bu ayda müminler olarak bize düşen en büyük sorumluluk, bu kutlu misafire gönlümüzde yer açmak, bu ilahi davete yürekten icabet etmektir. Bu duygularla tüm İslam âleminin bu mübarek ayını kutluyorum.”

REKTÖR PROF. DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Ramazan Ayı bizlere iç dünyamıza yönelip kalplerimizi arındırarak Allah'a yaklaşma ve O'nun rızasını kazanma fırsatı sunar. Bu mübarek ay, hayatımızda önemli bir yere sahip olan değerlerimize daha sıkı sarılmamız ve birbirimize karşı sevgi, saygı ve anlayışımızı güçlendirmemiz için bizlere eşsiz fırsat kapıları aralar.  

İslam coğrafyası olarak Ramazan Ayı'nda birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı daha da perçinlemeli ve tuttuğumuz oruçlarımızla beraber, muhtaç olan kardeşlerimize de elimizi uzatmayı unutmamalıyız. Mübarek Ramazan Ayı içerisinde Allah bizlere nefsimizi terbiye edip, feyz dolu oruçlar tutabilmeyi nasip eder inşallah.

Bu vesileyle mübarek Ramazan-ı Şerif’in başta Gümüşhane halkımız olmak üzere bütün İslam âlemine sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, Cenab-ı Allah’tan bizleri birlik ve beraberlik içinde Ramazan Bayramı’na kavuşturmasını niyaz ediyorum. Rabbim tutacağımız oruçları ve yapacağımız ibadetleri hayırlısıyla kabul etsin. Hayırlı Ramazanlar.” 
 

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2023, 13:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER