Regaip Kandili mesajları

Gümüşhane'de 3 ayların başlangıcı ve Regaip Kandili nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Regaip Kandili mesajları

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayınladı. 

Başkan Çimen, Kandil gecelerinin, milletimizin birlik ve beraberliğinin pekiştiği, aynı duygu etrafında çarpan kalplerin, aynı hissiyatı paylaşan gönüllerin bir araya gelerek dargınlık ve kırgınlıkların giderildiği müstesna günler olduğunu kaydetti.

Mübarek üç ayların ve Regaip Kandilinin tüm dünyada kardeşliğe ve huzura vesile olmasını dileyen Başkan Çimen, mesajında şu ifadelere yer verdi: "İslam alemi olarak mübarek üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandili’ne kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. İçinde Regaip, Mirac, Berat ve Kadir gecelerini bulunduran mübarek üç aylar, İslam dünyası için sevinç, bereket ve mağfiret mevsimidir. Bu faziletli gün ve geceleri, fırsata çevirmeli, onların büyük birer nimet olduğunu unutmamalıyız. Bu gün ve gecelerin en iyi şekilde değerlendirilerek, her zaman ihtiyaç duyduğumuz, sevginin tüm insanlar arasında yayılması dileğiyle başta Gümüşhaneli hemşerilerimin olmak üzere tüm İslam Aleminin Regaip Kandilini ve üç aylarını en kalbi duygularım ile kutlar, hayırlara vesile olmasını temenni ederim."

AK PARTİ İL BAŞKANI AV.CELALETTİN KÖSE

“Mübarek üç ayların başlangıcı ve müjdeleyicisi olan Regaib Kandili’ne erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Regaib, Miraç, Berat Kandillerinin ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinin içinde yer aldığı üç aylar İslam Âlemi için çok değerli, rahmeti, mağfireti ve bereketi bol olan günler ve gecelerdir.

Bu müstesna günler, Yüce Allah'tan af ve mağfiret dilemek için önemli bir fırsat olmasının yanı sıra nefsimizi esir alan kötü duygulardan arınmamıza sevgi, saygı, hoşgörü, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın gelişmesine ve pekişmesine vesile olmaktadır.Mübarek üç aylar boyunca ve üç ayların içinde yer alan maneviyatı yüksek mübarek günleri iyi değerlendirmeli, bu günleri fırsat bilerek kin ve nefretten uzaklaşıp, birlik ve beraberliğimizi, sabır ve hoşgörümüzü, insani ve ahlaki değerlerimizi güçlendirmek için gayret göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta aziz Gümüşhaneli hemşehrilerimin ve bütün İslam aleminin mübarek üç aylarını ve Regaip Kandili'ni tebrik ediyor, üç ayların gelişiyle birlikte gönüllerimizi itminana kavuşturan rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin, ülkemizden başlayarak dalga dalga tüm insanlığı kuşatmasını, İslam dünyasında akmaya devam eden kanın bir an önce durması, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini, barış ve huzura bırakması, rağbetlerimizin iyiye, güzele ve doğruya yönelik olması ve bu aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olması için Cenab-ı Mevla'ya niyaz ediyorum.”

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“Mübarek üç ayların müjdeleyicisi olan Regaip Kandili’nin tüm İslam alemi ve insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. Rahmetin, mağfiretin ve bereketin müjdeleyicisi üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili’nin, iyilik ve hoşgörünün güçlenmesine, yardımlaşma ve dayanışma duygularının kuvvetlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum

Bütün İslam aleminin heyecan ve sevinçle beklediği mübarek üç aylara giriyoruz. Bu manevi iklim havasını fırsat bilerek aramızdaki dargınlık ve küskünlükleri kaldırmalı; aramızdaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları bertaraf etmeli, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, sevgi ve gönül huzuru ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz. Bu mağfiret ve bereket iklimi, çevremizde sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını diliyorum. Kandil günleri, şüphesiz yaratanla olan bağımızı yeniden gözden geçirmemiz, onun şefaat ve merhametinden nasiplenmek için önemli birer fırsattır. Tüm İslam alemi bu mübarek gün ve gecelerin feyiz ve bereketinden istifade etmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm İslam aleminin nice hayırlı ve kutlu gecelere, huzur, barış ve sağlık içerisinde kavuşturmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyor, Regaip Kandili’nin ülkemiz, milletimiz ve hemşehrilerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

AGD GÜMÜŞHANE ŞUBE BAŞKANI NACİ ŞENEL

“Bu mübarek gecede yapılacak dua ve ibadetlerin, dünyanın ve bütün mazlumlarının kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum. Rahmet ikliminin gönülleri fethettiği mübarek üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili vesilesi ile bu manevi iklim birlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının pekiştirilmesi için bir fırsattır. Ülkemizde yaşanan olaylara dikkatlice bakıldığında, ülkemizin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu görülmektedir. 

İçinde bulunduğumuz ahlaki manevi ortamın kötüye gittiği aşikardır. Yeni Bir Dünya düzeninin hakim olabilmesi için milletimizi Peygamber efendimizin örnek hayatını ve mücadelesini yeniden hatırlamaya davet ediyorum. Bu müstesna geceler hepimiz için birer fırsattır. Peygamber efendimizin güzel ahlakını, örnek hayatını ve eşsiz mücadelesini örnek almalı, insanlığın kurtuluş reçetesi olan ilahi prensiplerini hayatımıza hakim kılmak için çalışmalıyız. Bugün ırkçı emperyalizmin esareti altında, kan ve göz yaşına boğulmuş insanlığın kurtuluşu ancak O'nun rehberliği ile mümkün olacağı inancındayız. Bu iman ve inançla çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Biz Milli Görüşçüler Müslüman olma şerefinin aynı oranda vebal ve sorumluluk gerektirdiğine inanıyoruz. Böyle bir peygamberin ümmeti olmak bir insanın sahip olabileceği en büyük şereftir. Kendimizi kurtarmak yetmez. Bir Müslüman olarak bütün insanlığı kurtarmakla mükellefiz. Huzur, barış, refah ve adalet dolu bir saadet dünyasını kurmakla yükümlüyüz. Hayra motor olmalı, şerre ise fren olmalıyız. Yanlışın yerine doğruyu, çirkinin yerine güzeli, kötünün yerine iyiyi, sömürünün yerine adaleti, kaosun yerine huzuru, kavganın yerine kardeşliği hakim kılmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.

Ülkemiz tarihi bir süreçten geçmektedir. Böyle bir dönemde manevi değerlerimize sahip çıkmaya, bizi biz yapan ortak değerlerimizi güçlendirmeye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğu açıktır. Uluslararası terör siyasetçilerinin ülkemiz içindeki kardeşlik bağlarını provoke etmeye yönelik girişimleri acımasız bir şekilde kendini göstermektedir. Bu karanlık oyunları boşa çıkarmak, ülkemizde bozulmak istenen huzur ve kardeşlik ortamını daha da güçlü bir şekilde tesis etmek için Regaip kandili ile başlayan bu manevi iklim önemli bir fırsattır.  

Af ve mağfiret kapılarının ardına kadar açıldığı bu müstesna gecede yapacağımız dualarda Peygamber'imize layık bir ümmet olabilmek için dua edelim. Cenab-ı Hakkın bizlere, İslam aleminin birlik ve beraberliğini sağlayacak şuur ve gücü vermesi için dua edelim. Dünyanın bütün mazlum ve mağdurlarının kurtuluşu için dua edelim. Güçlünün değil hakkın hakim olduğu bir dünya için dua edelim.

Bu temenniler ile hemşerilerimizin, milletimizin ve İslam aleminin mübarek Regaip Kandilini kutluyor, bu müstesna gecenin İslam birliğinin kuruluşuna vesile olmasını diliyorum.”

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN GÜMÜŞHANE İL TEMSİLCİSİ KÖKSAL SEVİM

“Yüce Allah'ın insanlara rahmetini, bağışlamasını çokça ihsan ettiği, her yıl manevi bir arınma mevsimi olarak bizlere gelen mübarek üç aylara bir kez daha kavuşmanın sevinç, huzur ve mutluluğunu yaşayacağız. 19 Mart 2018 pazartesi günü üç ayların ilki Recep ayına girmiş; 22Mart 2018 Perşembe gününü Cumaya bağlayan gece de Regaib kandilini idrak etmiş olacağız.

Müminler için bütün günler ve aylar, Allah'ı hoşnut etmek ve rızasını kazanmak amacıyla ve kulluk bilinciyle geçirilir. Bununla birlikte üç aylar olarak bilinen kutlu zaman dilimi, manevi coşkuyu daha yoğun yaşayacağımız, günahlarla sarsılan ruh dünyamızı ve kalbimizi yeniden imar edeceğimiz, nefis muhasebesi yapacağımız, rahmet, mağfiret ve arınma mevsimidir.

Arzu, istek, emel, anlamlarına gelen Regaib, geleceğe, istikbale yönelik arzu ve isteklerimizi, emel ve tutkularımızı gözden geçirme imkânı veren, her türlü rağbet ve regaibimizi Rabbimize yöneltmemiz gerektiğini hatırlatan mübarek bir gecedir. Arzularına gem vuramayan, isteklerini dizginleyemeyen, hırslarını terbiye edemeyen, güç, servet tutkusunun önüne bir türlü geçemeyen günümüz insanı için Regaib gecesi, tüm yapıp etmelerinde ne kadar Allah'ın rızasını aradığını sorgulaması açısından büyük bir fırsattır.

Her şeye rağmen bir umut adası olmaya devam eden ülkemizde de milletçe yaşadığımız sorunlarımızı aşabilmek için kin ve nefret yerine adalet ve merhameti; düşmanlık ve husumet yerine dostluk ve kardeşliği; ayrılık ve gayrılık yerine birlik ve beraberliği güçlendirmek hayati derecede öneme sahiptir. Bunun için affetmeyi, özür dilemeyi, hataları unutmayı, kötülüğü iyilikle savmayı, iyiliğin anahtarı kötülüğün kilidi olmayı amaç edinelim.

İşte Regaib gecesi, zamanın ve mekânın hakkımızda şahitlik yapacağı adalet ve hesap günü geldiğinde hesabını verebileceğimiz bir maziye imza atmak, bizden sonraki nesillere hayırla yâd edileceğimiz iyi bir gelecek ve yaşanabilir güzel bir dünya bırakmak için muhasebe vaktidir.

Gelin hep birlikte gücümüz yettiğince kötülükleri bertaraf edelim. Her türlü ırkçılığın ve ayrımcılığın önüne geçelim. Barış, huzur ve mutluluk içinde yaşayabilmek için hak, hukuk, adalet,

Merhamet, erdem ve faziletleri hayatımıza hâkim kılalım. Affedici olalım, affetmeyi öğretelim, tevazu gösterelim, birbirimize sahip çıkalım ve iyiliği yeryüzüne egemen kılalım.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Gümüşhaneli kardeşlerimin ve islam aleminin Üç Aylarını ve Regâib Kandilini tebrik eder; üç ayların gelişiyle birlikte gönüllerimizi sukun ve rahata kavuşturan rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin, ülkemizden başlayarak dalga dalga tüm insanlığı kuşatmasını, onların hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını, bu mübarek gün, gece ve aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını Rabbimden niyaz ederim.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER