Rektör atama süreci başladı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) aralarında Gümüşhane Üniversitesinin de olduğu 12 üniversitede rektör adaylığı için başvuru ilanını yayımladı. 

Rektör atama süreci başladı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) aralarında Gümüşhane Üniversitesinin de olduğu 12 üniversitede rektör adaylığı için başvuru ilanını yayımladı. 

YÖK'ten yapılan açıklamada Ardahan Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Hakkari Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'ne rektör ataması yapılacağı bildirildi.

Açıklamada 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değişik 13. maddesinin (a) fıkrası ve 3 sayılı "Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usûllerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" hükümleri ve "Rektör Adayı Olmak İsteyenlerin Başvurusuna İlişkin Usul ve Esaslar" uyarınca rektör adayları için belirlenmiş olan şartları taşıyan adayların 18 Aralık 2020 Cuma gününden başlayarak 31 Aralık 2020 Perşembe günü mesai saati bitimine kadar YÖK'e başvuruda bulunabileceği kaydedildi.

Adaylar başvurularında, profesör olarak çalışmış veya çalışıyor olduklarına dair belge ile Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde bulunan, "Kamuda ve/veya sosyal güvenlik kurumlarına tabi olmak kaydıyla uluslararası kuruluşlar ile özel sektörde veya serbest olarak en az beş yıl çalışmış olmak" şartını sağladığını gösterir belge gibi dokümanları da hazır bulunduracak.

Başvurular posta ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına yapılabileceği gibi rektoraday@yok.gov.tr adresine elektronik posta yoluyla da yapılabilecek.

2008 yılında kurulan genç bir üniversite olan Gümüşhane Üniversitesi’nin Rektörlük görevini 4 yıldır başarıyla yürüten Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek, 25 Ocak 2017 tarihinde bu görevine atanmıştı. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER