Rektör Günaydın öğrencilerle bir araya geldi

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Sağlık Yönetimi Bölümünün düzenlediği kariyer planlaması programı çerçevesinde Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın öğrencilerle bir araya geldi.

Rektör Günaydın öğrencilerle bir araya geldi
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Sağlık Yönetimi Bölümünün düzenlediği kariyer planlaması programı çerçevesinde Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın öğrencilerle bir araya geldi.

Rektör Günaydın’ın yöneticilik konusunda öğrencilere bilgi verdiği ve tecrübe paylaşımında bulunduğu konferansa öğrencilerin yoğun bir katılımı oldu. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen konferans yaklaşık iki saat sürdü. Rektör Günaydın sunumundan sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Bir yöneticinin ekonominin temel prensiplerini anlaması gerektiğine vurgu yaparak konferansa başlayan Rektör Günaydın, iyi bir plancı olmadan iyi bir yönetici olunamayacağını ve ekonominin şirketi nasıl etkileyeceğini anlamadan da iyi bir plancı olunamayacağını belirterek her yöneticinin makro, mikro ve uluslararası ekonomi alanını anlaması gerektiğini söyledi.

Şirketlerin amacının kar, yöneticilerin görevinin ise bu karı maksimize etmek olduğunu ifade eden Rektör Günaydın, maliyet ile ilgili düşüncelerin farklı olması nedeniyle kar kavramını ekonomist ve muhasebecilerin farklı algıladığını belirtti. Muhasebecilerin sadece cepten çıkan harcamalar olan görünür maliyetleri dikkate aldığını,  ekonomistlerin ise bu maliyetlerin yanı sıra görünmez veya fırsat maliyetlerini de dikkate almaları gerektiğini vurgulayan Rektör Günaydın, vazgeçilen en iyi alternatiflerin maliyeti olan fırsat veya alternatif maliyet kavramının hayatımızda ve kararlarımızdaki önemini örneklerle anlattı.

İyi bir yöneticide olması gereken özelliklere değinen Rektör Günaydın, “Öğrenmenin en iyi yolu deneyim potasında erimekten geçmektedir. Yöneticilerin görevi insanların riske girme serbestisine ve yanlış yapma özgürlüğüne sahip oldukları duygusunu vermektir. Yöneticiler iş yerinde karamsar olmamalıdır. İyi bir yöneticinin insanların iyi yönetilip yönetilemeyeceğine dönük kriterlerin neler olduğunu; müşterilerin, işletmelerin veya kurumların yaşam kaynağı olduğunu; başarılı insanlarla vasat insanlar arasındaki farkın çok az olduğunu; karlılığın farklılıkta olduğunu; farkı oluşturan yegane unsurun ise daha fazla çalışmak olduğunu; insanları işe alırken ahlak, yapabilirim diyebilme ve zekanın önemli olduğunu ve gelişebilmek için okumanın çok önemli olduğunu bilmesi gerekmektedir.” dedi.

Konuşmasında özgüvenin önemini vurgulayan Rektör Günaydın sözlerini şöyle tamamladı: “Özgüven öyle bir duygudur ki, bu duygu sayesinde istediğiniz her şeye ulaşabilirsiniz.  Bu duygu, anlamlı ve dolu bir hayat sürmenin olmazsa olmazıdır. Kendinizi başarısız olarak düşünüyor ve gözünüze başarısız biri geliyorsa başarısız olmak kaçınılmazdır. Başarılı olmayı düşünün. Kazanmak ve başarılı olmak için dünyaya geldiğinizi unutmayın. Düşündüğünüz ve hissettiğiniz her şey bilincinizde doğru kabul edilir, bilinçaltında yer edinir ve gerçekleşir.  En çok ihtiyacınız olan kendinize inanmanızdır. Ben kelimesine ne eklerseniz o olursunuz. Ben başarırım derseniz başarır, ben başaramam derseniz başaramazsınız.”
Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2016, 17:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER