Rektör Zeybek, ATO’yu ziyaret etti

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek, Ankara temasları kapsamında Ankara Ticaret Odasını (ATO) ziyaret ederek Vakıf çalışmaları için destek sözü aldı.

Rektör Zeybek, ATO’yu ziyaret etti

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek, Ankara temasları kapsamında Ankara Ticaret Odasını (ATO) ziyaret ederek Vakıf çalışmaları için destek sözü aldı.

Beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Nazır, Rektör Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Ayyıldız ve Genel Sekreter Doç. Dr. Fatih Yalçın’la birlikte Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ın önceden planlanmış programı nedeniyle Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz ile görüşen Rektör Zeybek, ziyaretinde üniversitelerin bulunduğu ilin ekonomisinde dönüştürücü bir role sahip olduğunu dile getirdi. 

Rektör Zeybek, “Üniversiteler, bulunduğu ilin sadece eğitim-öğretim faaliyetlerine katkıda bulunmuyor, aynı zamanda sosyo-kültürel ve ekonomik faaliyetlerinde de önemli katma değer yaratıyor. Bu nedenle de Gümüşhane Üniversitesi olarak ilimizin gelişimine daha çok katkı sağlamak öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. İl ticaretine, dolayasıyla da ekonomisine sağlanan katkıda üniversitelerin kaldıraç görevi üstlendiği bilinciyle ilin ticaret ve sanayi alanında önemli aktörleri ile fırsat buldukça bir araya gelmeye özen gösteriyoruz. Adı geçen aktörler, bizim birer paydaşımız. Gümüşhane’de olduğu kadar şehir dışında da bu tür ziyaretleri gerçekleştirmeye özen gösteriyoruz. Bu düşünceden hareketle Ankara ziyaretimiz sırasında Ankara Ticaret Odası (ATO)’na kısa bir nezaket ziyaretinde bulunduk. Kendilerine yeni dönem için yapacağımız çalışmaları anlattık. Çalışmalarımızı yerinde ve atılan doğru adımlar olarak değerlendiren ATO yetkilileri, Gümüşhane ilimizin ekonomisine, kültürüne katkıda bulunacak her türlü çalışmaya destek vereceklerini dile getirdiler. ATO gibi büyük bir kurumun desteğini arkamızda hissetmek bizleri sevindirdi. Gösterilen ilgiden dolayı ATO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Gürsel Baran’a ve Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz’a teşekkürlerimi sunuyorum” açıklamasında bulundu.

Ziyaret, karşılıklı fikir alışverişlerin alınmasının ardından sona erdi. Ziyaret sonrası Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz’a “Gümüşhane Üniversitesi’nin İl Ekonomisine Katkısı” isimli kitap ve çeşitli hediyeler takdim etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER