"Ruhumun atlası" için imza günü düzenlenecek

Gümüşhaneli genç yazar Kübra Coşkun Yiğit’in kaleme aldığı ‘Ruhumun atlası’ kitabı için Gümüşhane’de imza günü düzenlenecek.

"Ruhumun atlası" için imza günü düzenlenecek

Kuşakkaya Gazetesi ve www.gumushane.gen.tr sitesinde köşe yazarlığı yapan Kübra Coşkun Yiğit’in Edebiyatist yayınevinden çıkan 124 sayfalık kitap yazarın ilk kitabı olma özelliği de taşıyor.

Kübra Coşkun Yiğit’in çocuğuna hamileyken kaleme aldığı “Ruhumun atlası” adlı öykü kitabı yazarın oğluna yazdığı mektupları kapsamasının yanında annelik ve kişisel gelişim unsurlarını da barındırıyor.

Yayınlandıktan sonra çok sayıda kitap fuarında imza günü düzenlenen ve yoğun ilgi gören kitap için bu kez memleketinde imza günü düzenleyecek olan Yiğit, hemşehrilerini ve kitap dostlarını 14 Temmuz Perşembe günü saat 17.00’da Fatih Parkına beklediğini söyledi.

Kitabın arka kapağında yer alan ifadeler şu şekilde:

“Ben neymişim, nasılmışım, nedenmişim, ne kadarmışım…
Seninle keşfediyorum kendimin, ruhumun en ücra köşelerini. 
Seninle arıyorum içimdeki kayıp çocuğu. 
Bir yerlerde sıkışıp kalmış duygularımı hatırlıyorum seninle. 

Nerede olduklarını uzun zamandır bilmediğim masal kahramanlarımı, çizginin dışına çıkmadan boyamaya çalıştığım desenlerimi, bastırırsam daha belirgin çizerim derken hep uçlarını kırdığım boya kalemlerimi… 

Seninle kaybolan yanlarımı, seninle ruhumu yeniden keşfediyorum: Ruhumun atlasısın sen.

Kendimi ararken bulduğum yollardan bir atlas yaptım ben de sana ve anne olacağımı öğrendiğim andan itibaren içimden taşanları topladım bu atlasa.

Kendini kaybolmuş hissettiğin zamanlarda aç oku oğlum; yol olamazsa da satırlarım, belki yoldaş olur. 

“Bir kadının anne oluşu zorlu bir yolculuktur, sürekli değişir dönüşür. Belki yine aynıdır, aynadır gördüğü ama içinden çıkan yeni bir “ben” katmıştır artık ona. İçten gelen, içeridir, içkindir daha en başından; varlığın içinde bulunan, varlığının yapısına karışmış olandır. Bu yüzdendir ki anne olduktan sonra yapılan her şeyde “onun” mutlaka bir payı vardır. Buna “ona yazmak” da dahil. İşte bu kitap “ona” yazışın en güzel, en içten hali.

Kitabın kapağını kapattığınızda, annelik yolu daha yeni başlayan yazarın, bundan sonraki yolculuğunu merak etmekten kendinizi alamıyorsunuz. Dilerim yazarın mürekkibi kurumasın, atlasında daha çok yerler keşfedelim.”

Kübra Coşkun Yiğit kimdir?

Hemşehrimiz Kübra Coşkun Yiğit, 1989 yılında doğmuş, İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrenimini İstanbul’da tamamlamış, ardından Dokuz Eylül Üniversitesi’nde lisans eğitimine devam etmiştir. 2014 yılında tamamladığı lisans eğitiminin hemen ardından bir yıl kurumsal iş hayatını deneyimledikten sonra akademik kariyeri üzerine yoğunlaşmış, 2018 yılında yüksek lisans eğitimini tamamlayarak doktora eğitimine başlamıştır. Dönem dönem Öğretim Görevlisi olarak da çalışan yazar şu anda İstanbul Üniversitesi - Örgütsel Davranış Bilimdalı’nda doktorasına devam etmektedir. İlki ilkokulda olmak üzere birçok edebiyat yarışmasında ödül alan yazarın çeşitli gazete ve dergilerde, yazarlık ve editörlük deneyimi; yayımlanmış denemeleri, öykü ve şiirleri bulunmaktadır. Kuşakkaya Gazetesi ve www.gumushane.gen.tr sitesinde köşe yazarlığı yapmasının yanında GÜSİAD AR-GE Biriminin kurucu üyelerinden birisi olan Yiğit, evli ve bir çocuk annesidir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER