Sadık'tan yeni eser: Koştular yorulmadan

Eğitimci yazar Yusuf Sadık’ın yoğun bir emek sonucu meydana getirdiği ‘Koştular yorulmadan’ adlı kitabı yayımlandı.

Sadık'tan yeni eser: Koştular yorulmadan

Kitapta Gümüşhane’ye hizmet vermiş 96 duayen eğitimcinin eğiticiliği-öğreticiliği, yöneticiliği, STK’lardaki fahri görevleri ve yazarlıkları kaleme alındı.

Hizmetleri ile Gümüşhane’ye ve Türkiye’ye ışık olmuş bu değerlere karşı olan vefa borcunu yerine getirmek, onları geleceğe taşımak adına yorulduğu bu uğraşı kendisi için görev saydığını kaydeden emekli milli eğitim müdürü ve yazar Yusuf Sadık, ilk baskısı 500 adet yapılan kitapların Milli Kütüphanelere, tüzel kişilikli kuruluşlara ve okullara bedelsiz olarak verileceğini söyledi.

Kitabın farkının yazılan eğitimcilerden çok eskiler hariç birçoğu ile şahsen tanıştığını ve bu vesile ile yaptığı yorumların birebir gözlemledikleri olduğunu kaydeden Sadık, “Bilgi notu için şahıslarla yada varisleri ile kurduğum iletişim aşamasında renkli kişilikleri ile dikkatimi çeken çok sayıdaki hemşerilerimle tanışma mutluluğunu yaşadım. Onların hepsine teşekkür ediyorum. Ayrıca, kitabın hazırlanmasında maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen: Valimiz Kamuran Taşbilek , GÜSİAD Başkanı Sayın Yüksel Yalçın ve yönetim kurulu, Gümüşhane Kültür ve Yardımlaşma Derneği kurucu başkanı Dr. Metin Akagün, Av. Çetin Kantek beylere, kitabı tanzim eden İlahiyatçı Öğretmen-Yazar değerli Niyazi Karabulut tasarımlarıyla katkı sağlayan Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO )Bölümünden Necati Yılmaz kardeşime, gelen yazıları taramadan geçirip sayfa düzeni haline getiren henüz 16’sındaki torunum Serdar Yusuf Sadık'a hassaten teşekkür etmeyi görev sayıyorum” dedi.

Kitabın önsözünde kitap yazmanın zannedildiği gibi kolay bir iş olmadığını vurgulayan Sadık, şunları söyledi: “Erbabının elinden çıkan bir kitap okuyanı yormaz okudukça okumak ister. Böyle bir kitabın müellifi olmayı kim arzu etmez ki? Bizim gibi işin henüz başında olanlar için farkındalık yaratacak bir esere imza atmanın çok da kolay olmadığını bilenlerdenim... Buna rağmen zor olan bir işi başarmak taktir edersiniz ki son derece keyif verici olur başarana da ayrı bir mutluluk verir... Elinizdeki "Koştular Yorulmadan": Gümüşhane Örneği adlı kitabımda kayıt altına alınanlar, eğiticiliği-öğreticiliği, yöneticiliği, STK’lardaki fahri görevleri ve yazarlıkları ile kaynak kişi olabileceklerden adreslerine ulaşabildiklerimizden bazılarıdır. Burada adından söz edilmesi gereken onlarca değerlerimiz asla unutulmuş değildirler. Onları da zamanı gelince daha büyük isimler altında sizlerle buluşturmayı da ayrıca ben ve benim gibi düşünenler emin olunuz ki görev bilmektedirler. Geçmişte muktedirken ve elan hizmetleri ile Gümüşhane'mize ve güzel Ülkemize ışık olmuş bu değerlerimize karşı olan vefa borcumuzu yerine getirmek, onları geleceğe taşımak adına uğrunda yorulduğum bu uğraşı kendim için görev saydım. Şehrimizdeki tüm öğretim kurumlarında (İlk-Orta -lise- Yüksek okul) uzun yıllar öğretmenlik, Yöneticilik yerel bir Gazetemizde" köşe yazarlığı", ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapmış bir kişi olarak bu görevin tarafımdan yerine getirilmesi beklentisi ya da konuyla ilgili güdülerim hareket noktamın orijini olmuştur diyebilirim. Paylaşacağım kamuoyu ve okur görüşleri olumlu ya da olumsuz da olsa yaptığım işin doğru olduğuna yürekten inanıyorum. Yapılacak olan eleştiriler, geleceğe daha güvenle ve hatasız yelken açmamızın itici gücü olacağını, eminim ki benim kadar siz değerli okuyucularda bilmektedirler.”

Kitaba ulaşmak için adres: Emekli Milli Eğitim Müdürü, gazeteci-yazar Demokrat Gümüşhane Gazete ve Matbaası. Atatürk Cad. No:35 -Gümüşhane 
E-Mail: ysadik29@gmail.com 
Telefon: 0532 365 5407 / 0456 213 1042

Yusuf SADIK kimdir?

1938 Gümüşhane Dörtkonak (Edire) doğumlu. 1956 Erzurum Pulur İlköğretmen Okulundan mezun oldu. Kürtün-Çayır Çukur, Merkez-Dörtkonak Köylerinde öğretmen olarak çalıştı. 1962 yılında Bursa Eğitim Enstitüsünü bitirdi, Fen Grubunu öğretmeni olarak, Erzurum -Gazi Ahmet Muhtar Paşa Ortaokuluna atanarak orta öğretime intisap etmiş oldu. 1965-1970 yıllarında Gümüşhane Lisesi öğretmenliği ve müdür başyardımcılığı görevlerinde bulundu.

1970-71 de Ankara Polatlı Topçu okulunda başlayan eğitimden sonra 28.Tümen'de Topçu Asteğmen olarak askerlik görevini tamamladı.

1971-75 yıllarında Gümüşhane İmam-Hatip Lisesi'nde öğretmen ve Beden terbiyesi fahri Bölge Müdürlüğü görevlerini üstlendi. Daha sonra bu görevlere, Kız meslek, Ticaret Lisesi ve Meslek Yüksek Okulu yöneticiliklerinin de eklenmesi ile çok kurum tek yönetici olma örneğini başarı ile sürdürdü. Bu başarısı ödülsüz kalmadı, 1982 yılında Gümüşhane İL Milli Eğitim Gençlik ve Spor Müdür yardımcılığına, iki yıl sonra da Müdürlüğüne getirildi.

1986’da Eskişehir, 1987’de Tunceli, arada Talim Terbiye Kurulunda görevlendirme, 1988’de Siirt, 1991’de Bingöl, 1995’de Ağrı Milli Eğitim Müdürlükleri görevinde bulundu. Ağrı Milli Eğitim Müdürü İken görevden alınmasını, "bu işin çivisi çıktı "diyerek, 15.02.1998 de emekli oldu.

Emekli döneminde sistemin dışına çıkmayarak, edindiği birikim ve deneyimleriyle, doğduğu şehrin kültürel ve sosyal hayatına katkı sunmaya devam etti.

Gümüşhane Gençlik Tiyatrosu, Gümüş kayak ihtisas kulübü, THK Şube Başkanlıkları, Demokrat Gümüşhane Gazetesinde yöneticilik ve köşe yazarlığı yaptı. Yerel gazeteciliğin kurumsallaşmasındaki başarısı nedeniyle, 2013 de Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına getirildi.

Kitap çalışmaları olarak; Köşemde Yazdıklarım, Eğitim Uğrunda Bir Ömür ve Anadolu’yu aydınlatanlar (ortak yapım) yayımlandı.

Yayıma hazır olan yeni kitabı, "Toprağımın özleri"

Yusuf Sadık; Evli ve iki çocuk (Abdul Selami ve Ulvi Üner) babasıdır. Orta derecede İngilizce bilmektedir.

YORUM EKLE
YORUMLAR
BAKİ TURAN TUNCEL
BAKİ TURAN TUNCEL - 2 yıl Önce

Hocam tebrikler.Allah sizlere sağlıklı huzurlu bir ömür nasip eylesin.

SIRADAKİ HABER