Sadık’ın 4.kitabı “Uğrunda bir ömür” çıktı

Gümüşhane’nin önemli değerlerinden eğitimci-yazar Yusuf Sadık’ın 82 yıllık hayatı boyunca yaşadıkları “Uğrunda bir ömür” adlı kitapla ölümsüzleşti.

Sadık’ın 4.kitabı “Uğrunda bir ömür” çıktı

Meslek hayatında ilköğretimden yükseköğretime kadar eğitimin her kademesinde gerek öğretmen gerekse yönetici olarak çok önemli hizmetler veren ve iz bırakanlardan olan Yusuf Sadık, yayımlanan dördüncü kitabı olan “Uğrunda bir ömür” adlı eserinde bazı anılarını kronolojik bir sıra ile ve kendine özgü üslubu ile kaleme aldı.

1950'lerden itibaren yaklaşık 70 yıllık bir süreç için anlatılanlar Türkiye'de eğitim-öğretimin gelişim süreci yanında ekonomik, sosyal, kültürel ve politik yaşamı da gözler önüne seriyor.

Yusuf Sadık kimdir?

1938 Gümüşhane Dörtkonak (Edire) doğumlu. 1956 Erzurum-Pulur İlköğretmen Okulundan mezun oldu. Kürtün Çayır Çukur, Merkez -Dörtkonak Köylerinde öğretmen olarak çalıştı. 1962 yılında Bursa Eğitim Enstitüsü'nü bitirdi, Fen Grubu öğretmeni olarak, Erzurum -Gazi Ahmet Muhtar Paşa Ortaokuluna (Merkez Orta Okulu) atanarak orta öğretime intisap etmiş oldu.1965-1970 yıllarında Gümüşhane Lisesi öğretmenliği ve müdür başyardımcılığı görevlerinde bulundu.

1970-71 de Ankara Polatlı Topçu okulunda başlayan eğitimden sonra 28.Tümen'de Topçu Asteğmen olarak askerlik görevini tamamladı.

1971-75 yıllarında Gümüşhane -Imam Hatip Lisesi'nde öğretmen ve Beden terbiyesi fahri Bölge Müdürlüğü görevlerini üstlendi. Daha sonra bu görevlere, Kız meslek, Ticaret lisesi ve Meslek Yüksek Okulu yöneticiliklerinin de eklenmesi ile çok kurum tek yönetici olma örneğini başarı ile sürdürdü. Bu başarısı ödülsüz kalmadı. 1982 yılında Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığına, iki yıl sonra da Milli Eğitim Gençlik ve Spor Müdürlüğünde görevlendirildi. Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ilk kez uygulanan il düzeyindeki yeniden yapılanmasına katkı sağladı. 1986’da Eskişehir. 1987’de Tunceli, arada Talim Terbiye Kurulunda görevlendirme, 1988’de Siirt, 1991’de Bingöl, 1995’de Ağrı Milli Eğitim Müdürlüklerinde bulundu. Ağrı Milli Eğitim Müdürü iken görevden alınmasını, "bu işin çivisi çıktı” diyerek 15.02.1998’de emekli oldu. 

Emekli döneminde özel yetenekleri doğrultusunda müzik aletleri yapımı ile uğraştı. "Kemançe” üzerinde kafa yordu. Önceki yıllardaki Gümüşhane Gençlik Tiyatrosu, Gümüş kayak ihtisas kulübü, THK Şube Başkanlıklarında edindiği birikimlerini çeşitli STK etkinliklerinde gençlerle paylaşarak şehrin sosyal hayatına önemli katkılarda bulundu.

"Demokrat Gümüşhane Gazetesi'nde yöneticilik ve köşe yazarlığı yaptı. Yerel gazeteciliğin kurumsallaşmasındaki başarısı nedeniyle, 2013 de Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına getirildi. Yerel gazeteci olarak Türkiye genelinden seçilen 7 gazeteciden biri olarak Avrupa Bakanlığının Brüksel ve Londra ziyaret gezisine katıldı.

Kitap çalışmaları olarak; "Köşemde Yazdıklarım", "Eğitimde Öncü Öncüler-Gümüşhane örneği”, “UĞRUNDA bir Ömür geçti" ve yayıma hazır “Toprağımın Özleri" gibi eserleri yazma çabası içerisinde oldu.

Evli ve iki çocuk babası olan Sadik, orta derecede İngilizce bilmektedir.

YORUM EKLE
YORUMLAR
SÜLEYMAN KÜÇÜK
SÜLEYMAN KÜÇÜK - 2 yıl Önce

SELAMLARIMI,SAYGILARIMI,SEVGİLERİMİ GÖNDERİYOR,SAĞLIKLI ÖMÜR DİLİYORUM.

SIRADAKİ HABER