Sağlık Meslek Lisesinde Mezuniyet Heyecanı

Gümüşhane Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde Acil Sağlık Hizmetleri, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Sekreterliği alanlarından okuyan 69 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

Sağlık Meslek Lisesinde Mezuniyet Heyecanı
Gümüşhane Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde Acil Sağlık Hizmetleri, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Sekreterliği alanlarından okuyan 69 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

Okulun kapalı spor salonunda gerçekleştirilen törene Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Şükrü Baş, Milli Eğitim Şube Müdürleri Nilgün Seçen, Ali Osman Akbaş, İlhan Yıldız, Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürü Alptekin Giresunlu, Ağız ve Diş Hastanesi Başhekimi Dt.Yunus Yalçın, okul ve kurum müdürleri, okulun yönetici ve öğretmenleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Okul Müdürü Adem Arslan, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Okulun il ve ülke bazında aldığı dereceleri sıralayan Arslan, “Her geçen senemiz bir önceki senemizden bereketli oldu. İşletmelerde beceri eğitimine giden öğrencilerimiz için işletme yetkililerinin gönderdikleri teşekkür belgeleri, TKY’de ki il birincilikleri, kütüphanemizin giderek zenginleşmesi ve okuyucuların yüzde yüz artış göstermesi, sosyal aktivitelerin artması, insani erdemlerin çok daha belirgin hale gelmesi, yurt içi ve yurt dışı projelerimiz, YGS ve LYS’ de ki artarak devam eden başarılarımız, toplumsal değerlere riayet etmede örneklik oluşturan öğrenci davranışları, yardıma muhtaç olanlara uzatılan yardım elleri, okulumuzun paydaşlarının okulu kendi evleri gibi görmeleri ve buna benzer birçok alanda artarak devam etmekte olan güzelliklere şahit olduk, oluyoruz ve gençlerimize güveniyoruz, inşallah gelecekten çok ama çok ümit varız. Geleceği karanlık görenlerin yapacakları hiçbir şey olamaz.” dedi.

Törende mezun öğrenciler adına Okul Birincisi Sağlık Hizmetleri Sekreterliği Alanı öğrencisi Zuhal Küçük bir konuşma yaptı. Küçük, plaketini ve belgesini Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Şükrü Baş’tan aldı.

Ayrıca AB Hayatboyu Öğrenme programı kapsamında 2013 Kasım ayında bir aylık “Evde Hasta ve Yaşlı Bakımı” staj eğitimini Almanya’da tamamlayan son sınıf Hemşirelik Öğrencileri sertifikalarını Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem’den aldı.

Mezun olan 69 öğrenciye belgeleri davetliler ve öğretmenler tarafından verildikten sonra Hemşirelik Alan Şefi Ayşe Gündoğan, öğrencilere Meslek Yemini yaptırdı.
Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2014, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER