Sağlık-Sen Ebeler ve Hemşireler Haftasını kutladı

Gümüşhane Sağlık-Sen Şubesi’nin Ebeler ve Hemşireler Haftası dolayısıyla düzenlediği programda Karadeniz müziğinin güçlü sesi Onay Şahin sahne aldı.

Sağlık-Sen Ebeler ve Hemşireler Haftasını kutladı
Gümüşhane Sağlık-Sen Şubesi’nin Ebeler ve Hemşireler Haftası dolayısıyla düzenlediği programda Karadeniz müziğinin güçlü sesi Onay Şahin sahne aldı.

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Mustafa Ağar, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Vekili Yavuz Çakıroğlu, Halk Sağlığı Müdürü Engin Pehlivan, Gümüşhane Sağlık-Sen Başkanı Yunus Yılmaz, Trabzon Sağlık-Sen Başkanı İdris Aydın, Bayburt Sağlık-Sen Başkanı Fikret Lökoğlu, Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekimi Onur Yalçın’ın yanı sıra çok sayıda bürokrat, hemşire, doktor, hastane yöneticisi ve sağlık çalışanı katıldı.

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Sağlık-Sen Gümüşhane Başkanı Yunus Yılmaz, ebe ve hemşirelerin gününü kutlayarak, Gümüşhane’de görev yapan ebe ve hemşirelerin sorunları hakkında bilgiler verdi.

Yılmaz, “İnsan hayatının ve insana hizmet etmenin kutsallığına inanarak büyük bir sabır ve sevgiyle çalışıp, insanımızın kaliteli sağlık hizmetlerine ulaşmasında eşsiz katkıları olan tüm hemşirelerimize, şahsım ve Sağlık-Sen adına şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Daha sağlıklı ve daha güzel yarınlar için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte çalışacaklarını kaydeden Yılmaz, “Bu duygu ve düşüncelerle, tüm ebe, hemşirelerimizi ve onlara destek olan ailelerini tekrar tebrik ediyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen, Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Mustafa Ağar, programı düzenleyen Sağlık Sen başkanı Yunus Yılmaz’a teşekkür ederek tüm hemşire ve ebelerin gününü kutladı.

Kendisinin de bir doktor olduğunu hatırlatan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemaletin Aydın ise sağlık çalışanlarının sorunları bildiğini ve bu sorunların çözümü için elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi.

Gümüşhane’ye yapılan sağlık yatırımlardan da bahseden Milletvekili Aydın, “Daha önce Kelkit’e Torul’a ve Şiran’a yeni hastanelerimizi kurarak hizmete açtık. Gümüşhane’ye de yeni Devlet Hastane hastanesini yaptık. Yakın bir tarihte hizmete açacağız. Bununla beraber halkımız daha iyi bir hizmet alacak. Çalışanlarımızda daha rahat bir çalışma ortamında hizmet verecek.  Gümüşhane’de sağlıktaki memnuniyeti Türkiye ortalamasının üzerine çıkararak yüzde 90’a çıkardık. Gümüşhane’deki sağlık çalışanlarımızı yürekten tebrik ediyorum. Sağlıktaki dönüşümle Gümüşhane’deki tüm sağlık personeli ve ekipman eksiğini giderdik. Gümüşhane’yi sevk veren değil sevk alan bir il yaptık. 2002’de 25 uzman doktor varken şimdi bu sayıyı 75’e çıkardık. Sağlık çalışanlarımın sorunlarını bildiğim için yıpranma payı ve lisans tamamlama ve  döner sermayenin emekliliğe yansıtılması taleplerini meclis açıldıktan sonra mecliste takipçisi olacağım. Bu birlik ve beraberliği sağlayan Sağlık-Sen Başkanı Yunus Yılmaz’a çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. sorunların çözümü noktasında gösterdiği gayreti takdire şayan. Kendisine ve ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından sahne alan Acil ve Afetlerde Şube Müdürü Alptekin Giresunlu, Torullu hemşerimiz Kerim Yılmazer ve Karadeniz müziğinin sevilen sesi Onay Şahin, türküleriyle salonda bulunan sağlık çalışanları ve davetlilere muhteşem bir gece yaşattı.
Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2015, 14:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER