Ara
Gümüşhane
Kapalı
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,6991 %0.01
50,2474 %0.16
5.945,24 % 0,73
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Sağlık-Sen Kadın Kollarından kahvaltı programı

Sağlık-Sen Kadın Kollarından kahvaltı programı

Gümüşhane Sağlık-Sen Kadın Kolları Başkanlığı ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla kahvaltı programı düzenledi.

527
Gösterim

Gümüşhane Sağlık-Sen Kadın Kolları Başkanlığı ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla kahvaltı programı düzenledi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Eşi Gülsen Çimen, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Ağar, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Özgür Çelebi, Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Mutlu Sevindik, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Şükriye Karabulut Orhan, Sağlık-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Yunus Yılmaz, Sağlık-Sen Gümüşhane Kadın Kolları Başkanı Dilber Selina Sünnetci, Memur-Sen Gümüşhane Engelli Komisyonu Başkanı Coşkun Tuncer, Gümüşhane’deki Kadın STK’larının başkanları ile kurumlarda çalışan sağlık ve sosyal hizmet çalışanları katıldı.

Mevlana’nın eşine yazdığı şiirle başlayan programda açılış konuşmasını yapan Sağlık-Sen Gümüşhane Kadın Kolları Başkanı Dilber Selina Sünnetci, “Başta şehit anneleri olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Türkiye ekonomisi, siyaseti, sosyal hayatı ve demokrasisi ile gelişirken, bu sürece en fazla katkıyı veren kadınlarımız olmuştur. Takdir edersiniz ki, kadınlarımız bu süreçte kendilerini yenilemekte, geçmişin pratiklerini sorgulamakta ve yine kendilerini ifade edebilecekleri sivil toplum kuruluşlarına ihtiyaç duymaktadırlar. Bu ihtiyaç bir noktada kadın STK’ların sayılarının artmasını da beraberinde getirmektedir. İşte bu sebeplerden dolayıdır ki, sahip olduğu vizyonla yetkili ve etkin sendikacılık anlayışıyla gücüne güç katarak büyüyen sendikamız Sağlık-Sen: Çalışanlar adına bugüne kadar elde ettiği sayısız kazanımların yanında, kurduğu ve 81 ilde hızla teşkilatlandırdığı Sağlık-Sen Kadın Kollarıyla da yine ilklere imza atmaya devam etmektedir. Bu bağlamda, bizleri bu anlamlı göreve layık görerek bu görevi bizlere tebliğ eden Sağlık-sen Gümüşhane Şube Başkanım Sayın Yunus Yılmaz ve Yönetim Kuruluna şahsım ve ekibim adına teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Sünnetci, Sağlık-Sen Gümüşhane Kadın Kolları olarak amaçlarının meftunu oldukları Sağlık-Sen’in son yıllarda Gümüşhane’de yakaladığı vizyona katkıda bulunarak üyelerin yetkili kıldığı sendikanın başarı çıtasını daha da yükseltmek olduğunu sözlerine ekledi.

Sağlık-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Yunus Yılmaz ise sendikalarda kadınların daha aktif rol almaları noktasında öncülüğü yine Sağlık-Sen yaptığını, yıllardır yönetimlerinde kadınlara yer vererek bunu gösterdiklerini söyledi.

Geride bıraktıkları yıllarda Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak başörtüsü ve kılık-kıyafet serbestliği imza kampanyası düzenleyip 1 ay içinde 12 milyon 300 bin imzaya ulaşarak. kamuda çalışan kadınlarımızın başörtüsü mağduriyetine son verilmesini büyük katkı sağladıklarını, ayrıca doğum izni sonrası kadın memura isteği halinde birinci doğumda iki ay, ikinci doğumda dört ay, sonraki doğumlarda ise altı ay süre ile yarım gün çalışma hakkı verilmesi, engelli ve engelli yakını bulunan sağlık çalışanlarına tayin hakkının çıkması, süt izninin ilk 6 ay için 3 saat; sonraki 6 ay için 1,5 saat olması, ücretsiz doğum izninin 2 yıla çıkarılması, bakmakla yükümlü engelli aile ferdi bulunan çalışanlara, günlük 1 saat izin verilmesi ve nöbet muafiyeti getirilmesinin Sağlık-Sen’in kazanımları olduğunu kaydeden Yılmaz, “Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanları başta olmak üzere kadına yönelik her türlü şiddete ve olumsuzluğa hayır, daha güçlü ve daha büyük Türkiye için, hep birlikte aydınlık yarınlar için evet” vurgusuyla tamamladı.

Belediye Başkanı Ercan Çimen de kadınlar gününü kutlayarak başladığı konuşmasında kadınların STK’lara daha aktif olarak katılmaları gerektiğine değinerek, “Bu manada kadınlarımız için güzel çalışmalara imza atacağına inandığım Sağlık-Sen Gümüşhane Kadın Kollarına Memur-Sen’in bir fahri üyesi olarak başarılar diliyorum” dedi.

Belediye tarafından şehirde devam eden çalışmalara da kısaca değinen Çimen, “Sema Doğan Parkının yeni haliyle, teleferiğiyle, Yeni Pazar Yeri Binasıyla ve AVM’siyle Gümüşhanemizi modern ve butik bir şehir yapma yolunda gece gündüz siz kadınlarımızın da desteğiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Kahvaltı programı hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Sağlık-Sen Kadın Kollarından kahvaltı programı 1
1 / 27
Sağlık-Sen Kadın Kollarından kahvaltı programı 2
2 / 27
Sağlık-Sen Kadın Kollarından kahvaltı programı 3
3 / 27
Sağlık-Sen Kadın Kollarından kahvaltı programı 4
4 / 27
Sağlık-Sen Kadın Kollarından kahvaltı programı 5
5 / 27
Sağlık-Sen Kadın Kollarından kahvaltı programı 6
6 / 27
Sağlık-Sen Kadın Kollarından kahvaltı programı 7
7 / 27
Sağlık-Sen Kadın Kollarından kahvaltı programı 8
8 / 27
Sağlık-Sen Kadın Kollarından kahvaltı programı 9
9 / 27
Sağlık-Sen Kadın Kollarından kahvaltı programı 10
10 / 27
Sağlık-Sen Kadın Kollarından kahvaltı programı 11
11 / 27
Sağlık-Sen Kadın Kollarından kahvaltı programı 12
12 / 27
Sağlık-Sen Kadın Kollarından kahvaltı programı 13
13 / 27
Sağlık-Sen Kadın Kollarından kahvaltı programı 14
14 / 27
Sağlık-Sen Kadın Kollarından kahvaltı programı 15
15 / 27
Sağlık-Sen Kadın Kollarından kahvaltı programı 16
16 / 27
Sağlık-Sen Kadın Kollarından kahvaltı programı 17
17 / 27
Sağlık-Sen Kadın Kollarından kahvaltı programı 18
18 / 27
Sağlık-Sen Kadın Kollarından kahvaltı programı 19
19 / 27
Sağlık-Sen Kadın Kollarından kahvaltı programı 20
20 / 27
Sağlık-Sen Kadın Kollarından kahvaltı programı 21
21 / 27
Sağlık-Sen Kadın Kollarından kahvaltı programı 22
22 / 27
Sağlık-Sen Kadın Kollarından kahvaltı programı 23
23 / 27
Sağlık-Sen Kadın Kollarından kahvaltı programı 24
24 / 27
Sağlık-Sen Kadın Kollarından kahvaltı programı 25
25 / 27
Sağlık-Sen Kadın Kollarından kahvaltı programı 26
26 / 27
Sağlık-Sen Kadın Kollarından kahvaltı programı 27
27 / 27
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *