Sağlık-Sen Kadın Kollarından kahvaltı programı

Gümüşhane Sağlık-Sen Kadın Kolları Başkanlığı ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla kahvaltı programı düzenledi.

Sağlık-Sen Kadın Kollarından kahvaltı programı

Gümüşhane Sağlık-Sen Kadın Kolları Başkanlığı ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla kahvaltı programı düzenledi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Eşi Gülsen Çimen, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Ağar, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Özgür Çelebi, Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Mutlu Sevindik, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Şükriye Karabulut Orhan, Sağlık-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Yunus Yılmaz, Sağlık-Sen Gümüşhane Kadın Kolları Başkanı Dilber Selina Sünnetci, Memur-Sen Gümüşhane Engelli Komisyonu Başkanı Coşkun Tuncer, Gümüşhane’deki Kadın STK’larının başkanları ile kurumlarda çalışan sağlık ve sosyal hizmet çalışanları katıldı.

Mevlana’nın eşine yazdığı şiirle başlayan programda açılış konuşmasını yapan Sağlık-Sen Gümüşhane Kadın Kolları Başkanı Dilber Selina Sünnetci, “Başta şehit anneleri olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Türkiye ekonomisi, siyaseti, sosyal hayatı ve demokrasisi ile gelişirken, bu sürece en fazla katkıyı veren kadınlarımız olmuştur. Takdir edersiniz ki, kadınlarımız bu süreçte kendilerini yenilemekte, geçmişin pratiklerini sorgulamakta ve yine kendilerini ifade edebilecekleri sivil toplum kuruluşlarına ihtiyaç duymaktadırlar. Bu ihtiyaç bir noktada kadın STK’ların sayılarının artmasını da beraberinde getirmektedir. İşte bu sebeplerden dolayıdır ki, sahip olduğu vizyonla yetkili ve etkin sendikacılık anlayışıyla gücüne güç katarak büyüyen sendikamız Sağlık-Sen: Çalışanlar adına bugüne kadar elde ettiği sayısız kazanımların yanında, kurduğu ve 81 ilde hızla teşkilatlandırdığı Sağlık-Sen Kadın Kollarıyla da yine ilklere imza atmaya devam etmektedir. Bu bağlamda, bizleri bu anlamlı göreve layık görerek bu görevi bizlere tebliğ eden Sağlık-sen Gümüşhane Şube Başkanım Sayın Yunus Yılmaz ve Yönetim Kuruluna şahsım ve ekibim adına teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Sünnetci, Sağlık-Sen Gümüşhane Kadın Kolları olarak amaçlarının meftunu oldukları Sağlık-Sen’in son yıllarda Gümüşhane’de yakaladığı vizyona katkıda bulunarak üyelerin yetkili kıldığı sendikanın başarı çıtasını daha da yükseltmek olduğunu sözlerine ekledi.

Sağlık-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Yunus Yılmaz ise sendikalarda kadınların daha aktif rol almaları noktasında öncülüğü yine Sağlık-Sen yaptığını, yıllardır yönetimlerinde kadınlara yer vererek bunu gösterdiklerini söyledi.

Geride bıraktıkları yıllarda Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak başörtüsü ve kılık-kıyafet serbestliği imza kampanyası düzenleyip 1 ay içinde 12 milyon 300 bin imzaya ulaşarak. kamuda çalışan kadınlarımızın başörtüsü mağduriyetine son verilmesini büyük katkı sağladıklarını, ayrıca doğum izni sonrası kadın memura isteği halinde birinci doğumda iki ay, ikinci doğumda dört ay, sonraki doğumlarda ise altı ay süre ile yarım gün çalışma hakkı verilmesi, engelli ve engelli yakını bulunan sağlık çalışanlarına tayin hakkının çıkması, süt izninin ilk 6 ay için 3 saat; sonraki 6 ay için 1,5 saat olması, ücretsiz doğum izninin 2 yıla çıkarılması, bakmakla yükümlü engelli aile ferdi bulunan çalışanlara, günlük 1 saat izin verilmesi ve nöbet muafiyeti getirilmesinin Sağlık-Sen’in kazanımları olduğunu kaydeden Yılmaz, “Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanları başta olmak üzere kadına yönelik her türlü şiddete ve olumsuzluğa hayır, daha güçlü ve daha büyük Türkiye için, hep birlikte aydınlık yarınlar için evet” vurgusuyla tamamladı.

Belediye Başkanı Ercan Çimen de kadınlar gününü kutlayarak başladığı konuşmasında kadınların STK’lara daha aktif olarak katılmaları gerektiğine değinerek, “Bu manada kadınlarımız için güzel çalışmalara imza atacağına inandığım Sağlık-Sen Gümüşhane Kadın Kollarına Memur-Sen’in bir fahri üyesi olarak başarılar diliyorum” dedi.

Belediye tarafından şehirde devam eden çalışmalara da kısaca değinen Çimen, “Sema Doğan Parkının yeni haliyle, teleferiğiyle, Yeni Pazar Yeri Binasıyla ve AVM’siyle Gümüşhanemizi modern ve butik bir şehir yapma yolunda gece gündüz siz kadınlarımızın da desteğiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Kahvaltı programı hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER