Sağlık-Sen’den zehir zemberek açıklamalar

Gümüşhane Sağlık-Sen Şube Başkanı Engin Karabulut, Gümüşhane’de sağlık hizmetlerinin önemli boyutta aksadığını, bununla birlikte sağlık çalışanları, vatandaş ve hastalar açısından ciddi sorunların yaşandığını, sağlık hizmetlerinin 90’lı yıllardaki anlayış ve karmaşıklığa büründüğünü iddia etti.

Sağlık-Sen’den zehir zemberek açıklamalar

Gümüşhane Sağlık-Sen Şube Başkanı Engin Karabulut, Gümüşhane’de sağlık hizmetlerinin önemli boyutta aksadığını, bununla birlikte sağlık çalışanları, vatandaş ve hastalar açısından ciddi sorunların yaşandığını, sağlık hizmetlerinin 90’lı yıllardaki anlayış ve karmaşıklığa büründüğünü iddia etti.

“Hiyerarşi ve yetki karmaşasının yaşandığı kurumumuzda kimse üzerine düşeni yerine getirmemektedir”

Yaptığı açıklamada sağlık hizmetlerini zora sokan eksiklikler ve aksaklıkların nasır tutmuş bir şekilde devam ettiğini belirten Karabulut, “Yönetim kademesinde değişimlerin oluşu halkımızda ve çalışanlarımızda sorunların giderileceği yönünde ümit oluşturmuş olsa da maalesef geçen zamanda ümit yerini hayal kırıklığı ve hüsrana bırakmıştır. Üst yöneticilerin kendi aralarındaki güç ve ego savaşları çalışma, koordinasyon ve ekip ruhunu kaybettirmiş birimler arası çatışmaya getirmiştir. Hiyerarşi ve yetki karmaşasının yaşandığı kurumumuzda kimse üzerine düşeni yerine getirmemektedir. Yöneticiler asgari ücretin ortalama 10 katına yakın aldığı maaşının ve geleceğinin hesabını yapmakta, çalışanlarımızın ve sağlık hizmetlerinin sorunlarıyla ilgilememektedirler. Yönetim kademesindekiler kendilerine yakın olan kişilerin kişisel işleri yapmakta olup, çalışanlarımız ve vatandaşlarımız dertlerini sorunlarını anlatacak muhatap bulamamaktadırlar” dedi.

“Vatandaşlarımız referans bularak muayene ve rapor almaya mecbur bırakılmaktadırlar”

Sağlık Ocağı anlayışıyla hizmet veren, kaos ve karmaşanın bitmediği hastanelerde randevu sistemi haricinde (gün içerisinde 30 hasta civarı hasta muayenesi yapılamadığını, işe başlamak veya başka konularda sağlık kurulu ihtiyacı olan vatandaşlara aylarca sonraya sıra verilip mağdur edildiğini ve vatandaşların çevre illere gitmek zorunda bırakıldığını ifade eden Karabulut, “Mağdur vatandaşlarımız referans bularak muayene ve rapor almaya mecbur bırakılmaktadırlar. Özellikle ilçelerden gelen vatandaşlarımız mağdur edilmektedir. Muayene işlemleri kotalı olduğundan doktorlarla ve idarecilerle netice alamayan hasta ve hasta yakınları çalışanlarımızla karşı karşıya gelmekte bunun neticesinde de istenmeyen olaylar yaşanmaktadır. Hastanelerimizde Uzman Hekim sayımızın istenilen seviyeyi getirilemediği ilimizde, hekimlerimizin yöneticilerin tavrı ve idare şekli yüzünden ilimizden kaçarak gittiği konuşulmaktadır. Kurumlarımızın gelir gider dengesindeki başarısızlığı çalışanlarımıza ek ödeme ve performans verilmemesine neden olmaktadır. Hastanelerdeki doktor eksikliği ve doktorların randevulu sistem haricinde hasta muayenesi yapmamasından dolayı hastanelerimizin geliri düşmekte, bunun sonucunda çalışanlarımıza döner sermaye verilememektedir. Sağlık çalışanlarımız mutsuz ve huzursuz bir şekilde çalışmaktadırlar. Yöneticilerin maaşlarını ve ek ödemelerini peşin almaları nedeniyle kurumlarımızın gelir ve giderleriyle ilgilenmedikleri ve vurdumduymazlık gösterdikleri konuşulmaktadır. Kurumlarımızdaki usulsüz işlemlerin resmi makamlarca incelendiği gazetelerde çarşaf çarşaf yayınlandığı bilinmekte, devlet ve bayrak sevdalısı çalışanlarımız ve vatandaşlarımız devletimizin ve kendilerinin ne kadar mağdur edildiğini merak etmektedirler” diye konuştu.

“Birçok çalışanımız mağdur edilmekte, bazı kurumlarımızda personel fazlayken bazı kurumlarımızda ise neredeyse çalışacak sağlık personeli bulunmamaktadır”

Atamalar ve görevlendirmelerin dost-ahbap ilişkileri çerçevesinde yapıldığını öne süren Karabulut, “Birçok çalışanımız mağdur edilmekte, bazı kurumlarımızda personel fazlayken bazı kurumlarımızda ise neredeyse çalışacak sağlık personeli bulunmamaktadır. Yoğun olan birimlerden görevlendirmelerle personel çekme sonucu iş yükü az sayıdaki personele yıkılmakta iş dağılımı ve personel stratejisi adaletsiz bir şekilde yürütülmektedir. Çalışan ve hasta memnuniyet oranları ilimizde yerlerde sürünmektedir. Çalışanlarımızın alın teri dökerek hak ettikleri nöbet ve mesai paraları zamanında ödenmemekte, bakanlık tarafından çalışanlara verilmek üzere gönderilen paranın firma borçlarına ödendiği iddia edilmektedir. Müdürlüğümüzle iş yapan firma sahiplerine ödemeler aylarca sonraya bırakılıp esnafların mağdur edildiği konuşulmaktadır. 1.basamak çalışanlarımızın (aile hekimleri,112 çalışanları) bazı yöneticiler tarafından iş verimlerinin ve moral motivasyonlarının düşürüldüğü iddia edilmektedir. Sağlık Hizmeti alan vatandaşlarımızın sağlık çalışanlarına, yöneticilerine ve tedavi işlemlerine güveni kalmamış olup, çevre illerde çare aramaktadırlar. Çoğu zaman çalışanlarımızla ve vatandaşlarımız karşı karşıya gelmektedirler. İlçe, birim amirleri ve Sağlık Çalışanlarımızın yöneticilerin kapısında saatlerce bekletildiği ve ilgilenilmediği söylenmektedir. Şundan eminiz ki bazı yöneticilerimiz Köse Salyazı’da veya Kürtün Demirciler’de kimlerin ne iş yaptığı ne şartlarda çalıştığı bilmemektedirler. Kurum amirlerimizin çalışanlarımızı ne sıklıkla ziyaret edip, sorunlarını dinlediğini merak ediyoruz. Kendileri kurumlarında hangi güzel odada oturabilirim tartışması yaparken, kürtündeki arızalı röntgen ve laboratuvar cihazlarından dolayı vatandaşlarımız Gümüşhane ye tahlil için gönderilmekte yine çalışanlarımızla hasta ve hasta yakınları karşı karşıya gelmektedirler” ifadelerini kullandı.

“Güzel ilimizin güzel insanları sağlık hizmetlerinin en iyisini en güzelini hak etmekte, cefakar vefakar çalışanlarımız da en güzel çalışma şartlarını hak etmektedirler”

Karabulut, ilçe ve birimlerdeki yöneticilerin talep ve sorunlarını iletmek üzere geldikleri il müdürlüğünde muhatap bulamayınca memurlarla işlerini çözmek zorunda bırakıp netice alamadıklarının konuşulduğunu belirterek, “Güzel ilimizin güzel insanları sağlık hizmetlerinin en iyisini en güzelini hak etmekte, cefakar vefakar çalışanlarımız da en güzel çalışma şartlarını hak etmektedirler. Bunu sağlamak içinde herkesin üzerine düşeni yapması özellikle sağlık hizmetlerinin daha iyi ve kaliteli bir şekilde yürütülmesinden sorumlu sağlık yöneticilerinin biran önce sorunlara el atması gerekmektedir. Biz sağlık sen olarak üstümüze ne düşüyorsa yapmaya hazır olduğumuz beyan eder her şartta ve her koşulda sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın yanlarında olduğumuzun bilinmesini isteriz” şeklinde konuştu.
 

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2019, 18:44

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
YORUMLAR
gamzede
gamzede - 4 yıl Önce

Sendika Başkanını kutlarım.Gerçek manada sendikacılık "işlevsel olarak" böyle olur."Sarı sendikacılık"ın harcıalem olduğu bir zaman ve ortamda böylesi,somut,inandırıcı hele de,"zülfüyare dokunma"kaygısından uzak cesur,gerçekçi bir çıkış hertürlü takdire değer.Umarız,başkan yalnız bırakılmaz ve sorumlular tarafından da çözüm amaçlı ilgi gösterilip,gereği yapılır.

NE FARKEDER
NE FARKEDER - 4 yıl Önce

NE HAS DEDİN AĞZUNA SAĞLIK

adalet herkese lazım
adalet herkese lazım - 4 yıl Önce

Tebrikler...

Adı Bende Saklı
Adı Bende Saklı - 4 yıl Önce

Konuşun abi konuşun, siyasilerin arkasına sığınıp mesaiye gelmeyen hemşireleri konuşun birazda ama işini yapmaya çalışan yöneticilere defans yapıp aba altından sopa gösteren büyük yerlerde küçük abilerim var diyen keyfe keder işine gelen işi yapan işine gelmeyen işi de yapmayan memurları da konuşun... Madem konuşuyoruz açık açık konuşalım millet bilsin olanı biteni!

torullu
torullu - 4 yıl Önce

Boş laflar oda bılıyo bişey olmayacagını sadece danısıklı dövüş o zaman öncekı baskan suanda nerde acıklasın bakalım sendıkaları kullanıp kendılerıne yer yapmadan baska bişey yok yazıkki mesela sendıkanın ısı ne sorarım size baskan önce yaptığınız işlere bır bakın mesela sendıkanın ısı bırını biryerden biryere atamak adam kayırmak değil mesela sendıkanın işi uyelerinin her turlü haklarını yasal zemınlerde savunmaktır adam kayırmak kendı adamını baska yerlere getirmek vb. değil sonuçta bu gelen yöneticelirin çoğuda sendıkanın getirdiği kişiler değilmi sorarım size şimdi ne oldu ezilen ne yazıkkı insan gibi değer görmeyen yaptığı işin karsılığını alamayan hemsire sağlık memuru att soför diğer alt birimde çalışan arkadaşlar sen önce onların özlük hakları vb gibi çalışmalar yap mesela dönersermayenın emekli maasına eklenmesi gibi bak doktorlarınkı oluyo gerisi boş

kokuşmuş yönetim
kokuşmuş yönetim - 4 yıl Önce

ne has dedin başkanım

ramazan pidesi
ramazan pidesi - 4 yıl Önce

resmen adam kral çıplak demiş tebrikler sizin gibi doğru sözü açık açık söyleyenlere hasret kalmıştık.

Dertli dolap
Dertli dolap - 4 yıl Önce

"Sağlık olsun,sikıntı yok!"

SIRADAKİ HABER