Sağlık Yönetimi Bölümünde Kariyer Günleri

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencilerine yönelik düzenlenen kariyer günleri programları devam ediyor.

Sağlık Yönetimi Bölümünde Kariyer Günleri
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencilerine yönelik düzenlenen kariyer günleri programları devam ediyor.

Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr.Taşkın Kılıç tarafından organize edilen etkinlik kapsamında ilk olarak Medical Park Trabzon Yıldızlı Hastanesi Genel Müdürü Uzm. Dr. Abdullah Cantürk ve Başhekim Yardımcısı Dr. Hasan Azmi Hacıfettahoğlu’nun ardından da Sağlık Yönetimi bölümü mezunlarından İstanbul Esteworld Plastik Cerrahi Hastanesi İnsan Kaynakları Yöneticisi Uzmanı Meltem Görürüm, Livhospital Mipcare Merkez Kurumsal Faturalama Uzmanı Levent Kırıcı, Hacettepe Üniversitesi Erişkin Hastanesi Gece idarecisi Hamdi Öztürk ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisi Abdulaziz Ali Peksoy’un katıldığı programlar gerçekleştirildi.

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirilen programda Uzm. Dr. Cantürk, Sağlık Yönetimi bölümünde okuyan öğrencilere hastane yönetimi ve süreçleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Öğrencilere meslek seçiminin çok önemli olduğunu hatırlatarak üniversitede okurken gerekli destek eğitimlerinin alınması gerektiğini vurgulayan Cantürk, “hedeflerinizi şimdiden belirleyin. Toplumun her kesimine ve vatana hizmet için hareketle yola çıktığınızda çok başarılı olacağınıza inanıyoruz. Her fırsatta Kitap okuyun” dedi.

Medical Park Trabzon Yıldızlı Hastanesi Başhekim Yrd. Hasan Azmi Hacıfettahoğlu da öğrencilere işe alım süreçleri ve kurumun beklentileri hakkında bilgi vererek iş görüşmeleri sırasında yapılacakları konusunda bilgilendirmede bulundu.

Konuşmaların ardından Cantürk ve Hacıfettahoğlu, öğrencilerin sorularını cevaplarken Sağlık Yönetimi Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Sedat Bostan’da katılımcılara teşekkür etti.

MEZUN OLDUĞU OKULA SEMİNER VERMEYE GELDİ

Sağlık Yönetimi bölümü mezunlarından İstanbul Esteworld Plastik Cerrahi Hastanesi İnsan Kaynakları Yöneticisi Uzmanı Meltem Görürüm, Livhospital Mipcare Merkez Kurumsal Faturalama Uzmanı Levent Kırıcı, Hacettepe Üniversitesi Erişkin Hastanesi Gece idarecisi Hamdi Öztürk ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisi Abdulaziz Ali Peksoy konuşmacı olarak katıldığı ikinci programa akademisyen ve öğrenciler yoğun katılım gösterdi.

Açılış konuşmasını yapan Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Taşkın Kılıç, bölüm olarak vizyon açıcı ve farkındalık oluşturan etkinlikler yaptıklarını, amaçlarının dünya standartlarında birinci sınıf Sağlık Yöneticileri yetiştirmek olduğunu vurguladı. An itibariyle 45 farklı üniversitede Sağlık Yönetimi bölümünün olduğunu, akademik ve öğrenci kalitesi olarak bölgede ilk sırada Türkiye’de ise ilk beşte olduklarını ifade eden Kılıç, mezun olduktan sonra başarılı noktalara gelen öğrencileri tebrik edip, mezun olacak öğrencilere ise iyi dileklerde bulundu.

Açılış konuşmasının ardından kürsüye ilk olarak bölümden 2014 yılında mezun olan İstanbul Esteworld Plastik Cerrahi Hastanesi İnsan Kaynakları Yöneticisi Uzmanı Meltem Görürüm çıktı. İş hayatındaki zorlukları ve işe alım süreçlerinden bahseden, öğrencilere iş hayatıyla ilgili nasihatlerde bulunan Görürüm, "Şu an ben insan kaynakları hakkında bir bilgiye sahip olmadan bu işe sahip olduysam tek bir sebebi var; sadık ve güvenilir biri olmam. Bir işte seçilen olmak için güvenilir biri olduğunuzu gösterin, bir işi çok istediğinizi ispatlayın, prezantasyonunuz düzgün olsun ve uysal olun” dedi.

"GELDİĞİNİZ KURUMU ÇALIŞTIĞINIZ YERDE TEMSİL EDİYORSUNUZ"

Livhospital Merkez Kurumsal Faturalama Uzmanı Levent Kırıcı ise İşkur stajyeri olarak çok cüzi rakamla çalışmaya başladığını hatırlatarak, özel sektörün şartlarının zor olduğunu fakat çabayla en tepeye yükselebilineceğinin altını çizdi. Çabalamanın iş bulmada püf nokta olduğunu belirten Kırıcı, “Kendi fiyatınızı kendiniz belirleyin" dedi.

Hacettepe Üniversitesi Erişkin Hastanesi Gece idarecisi Hamdi Öztürk ise üniversiteden mezun olduktan sonra çok fazla iş başvurusunda bulunduğunu ve hiçbir zaman vazgeçmediğini dile getirdi. Garsonluk yaparken dahi İngilizce öğrenmek için zaman aradığını söyleyen Öztürk, İngilizce’nin çok önemli olduğunu ve hala İngilizce için çalıştığını vurguladı. Gümüşhane Üniversitesi'ni en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığını belirten Öztürk, "Gelmiş olduğunuz kurumu çalıştığınız yerde temsil ediyorsunuz. Bu çok önemli bir şeydir" dedi.

Son konuşmayı yapan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisi Abdulaziz Ali Peksoy ise yabancı dilin çok önemli olduğunu ve dile zaman ayrılması gerektiğini sık sık yineledi.

Konuşmanın sonunda Doç. Dr. Sedat Bostan ve Yrd. Doç. Dr. Taşkın Kılıç, katılımcılara teşekkürlerini iletti ve plaket takdim etti.
Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2016, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER