Sağlıklı nesil ve sağlıklı gelecek için yazdılar

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti işbirliğinde düzenlenen ‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ yarışması ödül töreni düzenlendi.

Sağlıklı nesil ve sağlıklı gelecek için yazdılar

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti işbirliğinde düzenlenen ‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ yarışması ödül töreni düzenlendi.

Hikâye, Kompozisyon, Şiir, Karikatür, Resim ve Afiş dalında düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldığı program 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulunda düzenlendi.

Törene İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Demirkıran, Yeşilay Cemiyeti Gümüşhane Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Selman Eroğlu, okul müdürleri, öğretmen, veli ve öğrenciler katıldı.

Gümüşhane’de il genelinde değerlendirmeye 67 öğrencinin katıldığı yarışmada Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesinden Ayşenur Orak Kompozisyon, Nursema Yılmaz Resim, Atatürk Ortaokulu Halime Nar Karikatür, Gazipaşa Ortaokulundan Furkan Ataman Hikâye, Tekke İlkokulundan Ravza Nur Eroğlu Şiir ve Bilim Sanat Merkezinden Selvi Eroğlu Afiş yarışmasında il birincisi oldu.

Dereceye giren öğrencilere 500 TL değerinde para ödülü ve bisiklet hediye edildi.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, “Bu yarışma ile çocuklarımızın ve gençlerimizin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerini; sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavramalarını sağlayarak daha güvenli ve sağlıklı bir hayat sürmelerine katkıda bulunmak ve yeni neslin bağımlılıklarla ilgili bilinç düzeylerini arttırmak amaçlamaktadır. Yarışmaya katılan öğrencileri, öğretmenlerini ve ailelerini tebrik ediyorum” dedi.

Yeşilay Cemiyeti Gümüşhane Şube Başkanı Selman Eroğlu ise “Yarışma neticesinde dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu tür yarışmalar aynı zamanda Yeşilay’ın faaliyetleri hakkında çocuklarımıza ve gençlerimize bilgi verdiği için çok önemsiyoruz. Yeşilay Genel Merkezin yarışmada birinci olan katılımcılara vermiş olduğu 500 TL lik ödüle biz de yerelde katkı yapalım dedik ve Halk Sağlığı Müdürlüğünden tedarik ettiğimiz bisikletleri hediye ettik. Bu bağlamda başta İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkililerine katkı ve katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER