Sağlıkta şiddete karakalem çalışmasıyla dikkat çekti

Gümüşhaneli kamyon şoförü ve sanatçı Cihan Oral, yaptığı karakalem çalışmasıyla sağlıkta şiddetin son bulmasını istedi.

Sağlıkta şiddete karakalem çalışmasıyla dikkat çekti

Her yıl kış mevsiminde kardan yaptığı heykellerle Gümüşhane’de farkındalık oluşturan Oral, geçtiğimiz aylarda geçirdiği kazanın ardından bir süre hastanelerde tedavi görmüştü.

Gümüşhane Devlet Hastanesi Ortopedi doktorlarından Gümüşhaneli hemşehrimiz Op.Dr. Süleyman Kasım Taş’ın yaptığı ameliyatın ardından yeniden sağlığına kavuştuğunu belirten Torul ilçesine bağlı İnkılap köyünden olan kamyon şoförü ve sanatçı Cihan Oral (41), son zamanlarda sağlık çalışanlarına ve özellikle doktorlara yönelik yapılan tehdit ve saldırılarla karşı karşıya kaldıklarını ve bu yüzden bir tır şoförü olarak toplumsal duyarlılığı bu kez de karakalem çalışması yaparak oluşturmak istediğini söyledi.

Oral, “Sağlık çalışanlarımızın sesi olmak ve onlara olan desteğimi, anlatmak ve ifade etmek üzere yaptığım bu resmi Süleyman Kasım Taş doktoruma hediye olarak takdim ettim. Yaşadığımız ve yaşayacak olduğumuz bu dünyayla daha iyi, daha güzel ilişki kurmak ve bu gibi konularda toplum olarak sorumlu olduğumuzu unutmamak gerekir diye düşünüyorum. Bizler toplum olarak birbirimizden kopmak yerine, sorun ve ihtiyaçlarımıza yönelik çözüm ve öneriler geliştirmek ve bununla kalmayıp hayata geçirilmesi konusunda adımlar atmalıyız. Toplum olarak davranışlarımızı şiddet yönünde kullanmayalım. Bağırmak, yumruk atmak, tehdit etmek ve en kötüsü de insanların canına kıyacak kadar câni olmayı bilinçaltımızdan çıkarmalıyız. Kim bir insanı kasten öldürürse tüm insanlığı öldürmüş gibidir. Kim de bir insanı ölümden kurtarırsa, tüm insanlığı kurtarmış gibidir. Bu nedenle uzun lafın kısası şiddetin her türlüsüne karşıyız” dedi.

Tüm hasta ve hasta yakınlarından sağlık çalışanlarına karşı daha itidalli bir şekilde davranmalarını, daha iyi, daha güzel ve daha tatlı bir dil kullanarak alçak gönüllü davranmalarını isteyen ve bunun bir toplumsal görev olduğunu anımsatan Oral, tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.
 

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER