Saha uygulamalarının son durağı Uzungöl oldu

Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından mesleki uygulama dersi ve ekoturizm dersi kapsamında gerçekleştirilen saha uygulamalarının son durağı Trabzon’un Çaykara ilçesi sınırlarındaki Uzungöl oldu. 

Saha uygulamalarının son durağı Uzungöl oldu

Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Uğur Akdu tarafından organize edilen, Turizm Rehberliği bölümü öğrencilerinin mesleki pratiklerinin arttırılmasına yönelik düzenlenen mesleki eğitim turu ile turist rehberi adayı öğrenciler sahada uygulama yapma fırsatı buldu.

Saha uygulamasında öğrencilere Turizm Rehberliği Bölümünden Doç. Dr. Uğur Akdu, Dr. Öğr. Üyesi Serap Akdu, Arş. Gör. Zekiye Nur Akyürek ve Turizm İşletmeciliği Bölümünden Öğr. Gör. Sedat Taş refakat etti. 

Güz döneminin son saha uygulamasını gerçekleştiren öğrenciler mesleki uygulama kapsamında İkiçay çay fabrikası, Çaykara at çiftliği ve Uzungöl ziyaretlerini gerçekleştirdi.

İkiçay çay fabrikasında horon ekibi ile karşılanan öğrencilere burada çayın yapım aşamaları ve farklı çay türlerinin insan sağlığına etkileri gibi pek çok konu hakkında bilgiler aktarıldı. Çay fabrikası ziyaretinin ardından Çaykara at çiftliğinde düzenlenen yemek ve serbest zaman etkinliklerinin akabinde Uzungöl’e geçildi.

Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Uğur Akdu bu dönem içerisinde öğrencilerin saha uygulamaları yapabileceği, pratik kazanabileceği mesleki uygulamalara yönelik 7 adet mesleki eğitim turunun düzenlendiğini vurguladı. Dönemin son turunun Uzungöl olduğunu belirten Akdu; “Saha uygulamalarının düzenlenmesindeki amaç; mesleki uygulama ve ekoturizm dersleri kapsamında öğrencilerin rehberlik mesleğini pratikte yapabilme yeteneklerini kazanmalarıdır. Özellikle son sınıf öğrencilerimizi sektöre alıştırmak, diksiyon, beden dili kullanımı, otobüs içi sunum yapabilme becerisi başta olmak üzere bir turist rehberinin sahip olması gereken yetkinlikleri, üniversite kapsamında deneyimlemelerini sağlamaktır. Bahar yarıyılında bu mesleki uygulama gezilerinin tekrarlarının yapılması planlanmaktadır” sözleriyle mesleki eğitim turuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gerçekleştirilen 7 turun hiçbir sorun yaşanmadan başarılı bir şekilde bittiğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek; “Bir işin en iyi öğrenildiği yer sahadır. Saha içerisinde yapılan gözlemler öğrenmenin temelini oluşturur.  Turizm Fakültemizin aralıksız bir şekilde düzenledikleri saha uygulama gezileri bu anlamda oldukça önemlidir. İlgili uygulamaların başarılı bir şekilde bittiğini görüyoruz. Öğrencilerimiz bu süreç içerisinde bir yandan ilimiz başta olmak üzere çevre illerdeki turizm potansiyeli olan yerleri görmüş, öte yandan da mesleklerine yönelik bilgi ve tecrübe sahibi olmuşlardır. Başarılı bir şekilde gerçekleştirilen bu saha uygulama gezilerinde öğrencilerimize rehberlik eden tüm hocalarımıza ayrıca teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER