Sakal-ı Şerifler ve Hırka-i Şerif Kadir Gecesinde ziyarete açılacak

Gümüşhane’de 100 yılı aşkın süredir bulunan Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) mübarek sakal-ı şerifleri Kadir Gecesi teravih namazından sonra Gümüşhanelilerin ziyaretine açılacak.

Sakal-ı Şerifler ve Hırka-i Şerif Kadir Gecesinde ziyarete açılacak

Son 4 yıldır pandemi tedbirleri nedeniyle zaman zaman ziyarete açılamayan 2 sakal-ı şerif de bu yıl Kadri Gecesi’nde ziyaret açılacak.

Padişahlık fermanıyla 1909 yılında Osmanlı Meclis-i Mebusanı’nda Gümüşhane milletvekili olarak görev yapan Mısırlızade Hayri Efendi tarafından Gümüşhane’ye getirilen sakal-ı şeriflerin bir adedi Gümüşhane eşrafından Ahmet Erkan Kocatürk tarafından diğeri de Avukat A.Halim Mısırlıoğlu tarafından muhafaza ediliyor.

Ahmet Erkan Kocatürk tarafından muhafaza edilen sakal-ı şerif Bağlarbaşı Mahallesi bulunan Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevî Camii’nde, Av. A.Halim Mısırlıoğlu tarafından muhafaza edilen sakal-ı şerif ise Süleymaniye Mahallesi’nde bulunan Sultan Süleyman Han Camii’nde bugün akşam teravih namazından sonra vatandaşların ziyaretine açılacak.

Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevî Camii’ndeki sakal-ı şerif ziyareti bugün saat 23.30’a kadar yalnız erkeklere, 6 Nisan Cumartesi günü ise 10.00-16.00 saatleri arasında aynı camide sadece kadınlara ziyaret açık olacak.

Süleymaniye Mahallesi’ndeki Sultan Süleyman Han Camii’nde ise teravih namazı sonrası sakal-ı şerif ziyaretini önce erkekler, sonra da kadınlar yapacak.

Yüzlerce kişi tarafından ziyaret edilmesi beklenen Sakal-ı Şeriflerin yanında bugün akşam Mordut Yeni Camiindeki Hırka-i Şerif de her yıl olduğu gibi bu yıl da Kadir Gecesinde ziyarete açılacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER