Sanat günleri Bahçeşehir’de

Süleymaniye Sanat Günleri, Bahçeşehir Koleji Gümüşhane Kampüsünde dolu dolu bir programa imza attı.

Sanat günleri Bahçeşehir’de

Süleymaniye Sanat Günleri, Bahçeşehir Koleji Gümüşhane Kampüsünde dolu dolu bir programa imza attı.

Bahçeşehir Koleji Gümüşhane kampüsü ve Gümüşhane Sanat topluluğunun ortaklaşa organize ettiği “5. Süleymaniye Sanat Günleri” kapsamında bir dizi program gerçekleşti. Gümüşhaneli hemşerimiz Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Alkan ve Gümüşhane Üniversitesi öğretim üyesi ve Altın Kızlar belgeselinin yapımcısı Yönetmen Sait Tuğcu ve ile bir araya gelen liseli gençler keyifli dakikalar geçirdi.

Tarih ve sinema alanında gerçekleşen söyleşilerde liseli gençler akıllarında kalan soruları, fikirleri ve düşünceleri katılımcı hocalarla paylaşırken sorularına etkin cevaplar aldı.

Bahçeşehir Koleji Öğretmenlerinden Neslihan İspir tarafından özel olarak hazırlanan tarih sahnesinde gerçekleşen söyleşide gençlere tavsiyelerde bulunan Alkan, “Tarih çok önemli bir alandır. İnsanı meydana getiren toplulukların kim olduklarını, nereden geldiklerini ve nereye gittiğini ortaya koyan bir alandır. Tarihte kesinlikle kargaşa yoktur. Kaos insanların olaylara yaklaşımındaki çifte standarttan ortaya çıkmaktadır. Tarihin hakikat anlamında çok ciddi bir problem olduğunu düşünmüyorum. Ama bizler mesleğimizin hakkını çok ciddi manada yerine getiremediğimiz için insanlar tarihten koptu ve uzaklaştı. Kendisine göre tarih metotları üreterek bunlara inanmaya başladılar” diyerek tarihi meselelerin güncel durumlarına bir öz eleştiri getirdi. 

Sanatsal sinemanın kendisi için daha cazip olduğunu dile getiren Tuğcu ise, “Bu alanda artık ilgisi olanlar aradan sıyrılanlar bir yerlere gelebiliyor. Farklı olanlar kendisini geliştirenler sanata farklı bir bakış açısı kazandıranlar bu sektörde sıyrılıp bir yerlere gelebiliyor. Her şey öğrencide bitiyor” diyerek sinema sektörüne yönelecek gençlere kendilerini geliştirmelerini önerdi.

Gümüşhane Bahçeşehir Koleji Kampüs Müdürü Oğuzhan Davut İslamoğlu, program sonrasında yaptığı konuşmada, “Meğer yanımızdaki insanlar ne büyük değerler taşıyorlarmış ve onlardan ne çok şey kazanabilirmişiz diye düşündüm. Öğrencilerimizle beraber çok büyük keyif aldık. Hepimizin doktor hepimizin mühendis olması gerekmiyor. İçimizden çok farklı yönetmenler, organizatörler çıkabilir. Hayat bir şekilde devam ediyor. Önemli olan hayatta ne kadar kazanacağımız değil yaptığımız işten ne kadar mutluluk duyacağımız ve haz yaşayacağımızdır. Bu manada bu programın faydalı olacağını düşünüyorum” diyerek düşüncelerini öğrencilerle paylaştı. 

Gümüşhane’nin çok kıymetli ve bereketli bir şehir olduğunu vurgulayan İslamoğlu, “Buraya geldiğimden beri herkes Gümüşhane için bir şeyler söylüyor. İşte Gümüşhane küçük bir şehir falan gibisinden. Ama ben burada geçirdiğim sürede anladım ki Gümüşhane hiç kimsenin görmek istemediği kadar büyük bir şehirmiş. Çok büyük hazineler saklıyormuş. Mesele bunları görmekmiş” diyerek Gümüşhane için zamanla değişen duygularını dile getirdi.

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

YORUM EKLE
YORUMLAR
Eyvallah ihtiyaç
Eyvallah ihtiyaç - 5 yıl Önce

Güzel çalışma görüyoruz vaat edilen projeleri bekliyoruz

SIRADAKİ HABER