Saraç: Sanayi sitesi yeri konusunda hiçbir STK bize alternatif yer sunmadı

Gümüşhane Modern Karma Sanayi Sitesi Başkanı Nurettin Saraç, son günlerde sosyal medyada ve kamuoyunda bazı sivil toplum kuruluşlarının Gümüşhane'ye ikinci bir sanayi sitesinin yerinin nerede olacağı hakkında beyanat verdiğini, temennilerde bulunduklarını fakat alternatif bir yer de sunmadıklarını belirterek serzenişte bulundu.

Saraç: Sanayi sitesi yeri konusunda hiçbir STK bize alternatif yer sunmadı

“3 yıllık süreçte herhangi bir STK arayıp şurada olsun veya burada olsun diye bir öneride bulunmamıştır”

Yaptığı açıklamada Gümüşhane'ye yapılacak ikinci sanayi sitesinin yerinin belli ve şuanda da tapu aşamasında olduğunu kaydeden Saraç, “Bizler kooperatif olarak yaklaşık 3 yıldır yer konusunda çalışma yapmaktayız. Ancak bize bu süreçte herhangi bir STK arayıp şurada olsun veya burada olsun diye bir öneride bulunmamıştır. Geldiğimiz noktada bütün alternatifler araştırılarak ikinci sanayi sitesinin Pirahmet kavşağı karşısına yapılmasına karar verilmiştir” dedi.

“Bizim asıl amacımız Gümüşhane'ye ikinci bir sanayi sitesi yaparak şehre bir katma değer sağlamaktır”

İkinci sanayi sitesi konusunda Gümüşhane'deki STK'lardan kendilerine destek olmalarını isteyen Saraç, “Çünkü geldiğimiz nokta çok önem arz etmektedir. Çok uzun bir yol kat edilmiştir. Bizim asıl amacımız Gümüşhane'ye ikinci bir sanayi sitesi yaparak şehre bir katma değer sağlamaktır. Sizlerden ricamız lütfen buna engel olmayın, bu şehre asıl siz yazık etmiş olursunuz” diye konuştu.

Bağlarbaşı Mahallesinde şehrin ve üniversitenin içinde kalan ve ihtiyacı karşılayamayan sanayi sitesinin yerine yapılacak olan Modern Karma Sanayi Sitesiyle ilgili Bakanlık onayı geçtiğimiz günlerde çıkmıştı.

Modern Karma Sanayi Sitesinin Pirahmet kavşağına yakın bir noktada Organize Sanayi Bölgesinin altında Harmancık köyü sınırlarındaki 169 dönümlük alana en az 200 dükkan ve üzeri şeklinde yapılması yönündeki çalışmalar devam ediyor.

Daha önce düzenlenen bir toplantıda konuşan Saraç, sanayi sitesinin yeriyle ilgili şu ifadeleri kullanmıştı: "Yeni sanayi sitesi için Bakanlığın bize birinci şartı “tapuyu alın, bize gelin”di. Biz bu şartı yerine getirmek için birkaç yer baktık. Yer noktasında önümüze bazı engeller çıktı. Gümüşhane'de 100 dönüm, 200 dönüm yeri bir arada bulmak zordu. Onun için biz Mescitli’ye ağırlık verdik. Orada bazı yerlerin şahıs yerleri olması, bazılarının Karayollarının olması bizi sıkıntıya soktu. Kooperatif olarak işin içinden çıkamadık, bir yere geldik tıkandık.”

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2022, 15:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ayfer ORHAN
Ayfer ORHAN - 2 yıl Önce

Şehrimize yapılacak en âtıl yatırım olduğunu düşünüyorum.STK ile istişare yapılmadan, toprak yapısı ve köy yaşam koşulları dikkate alınmadan, otlak ve ya mera alanlarının önemi düşünülmeden, engebeli ve arazi sıkıntısı yaşayan bir şehirde Modern Sanayi Stesinden söz ediyorsunuz, bahsettiğiniz konumdaki arazi çalışma şartlarının neler olduğunu hesaplamadan.
20 km uzunluğunda yapılan Zigana Tüneli ve güzelleşen ulaşım sistemi sayesinde geniş imkanların olduğu Trabzon, halkımızın sanayi yönündeki bütün ihtiyaçlarını karşılamaya yetiyor. Böyle bir imkan varken, şehrin 16 km uzağındaki Harmancık Köyüne gelip aradığını bulamayacağını bilerek geri dömeyi kimse gözönüne almaz, almamalı da.
Şehrimize hizmet etmek istiyorsanız; toprak koruma kurulunun itina ile üzerinde durduğu toprağı koruyun, şehrimizi yeşillendirin varolan coğrafi işaretli ütünlerimizin ticari değerini artırın, kadın- erkek ve gençlerimizi yönlendirin.
Gözümüzün önünde dağın tepesine yerleştirdiğiniz Şehir Hastanesi gibi ölüm bir yatırıma bu şehrin ihtiyacı yok.
Bizler tüm dünyanın uygulamaya geçtiği Sakin Şehir Modelini istiyoruz.
Seçilen bölgede yaşayan insanların, hiç bir hukuku yokmuş gibi davranılarak, maddi ve ya manevi yaşayacağı sorunlar düşünülmeden, ölü bir yatırım için vatandaş hakları ihlâl ediliyor.

Gümüshane
Gümüshane - 2 yıl Önce

Peki sizler STK larla biraraya gelmek ve Gümüşhane için ortak akıl yürütmek adına ne kadar çaba sarfettiniz. İki milletvekili de emrinizdeydi. Dağın başına yapılacak bir sanayi sitesine çıkarı olmadan hiçbir gümüşhane'linin de razı olmayacağından eminim. Orada oluşacak maaliyetin farkındamısınız. Bu millet parasını geleceği olmayan 3-5 sene sonra boşa çıkacak, yapıldığı günden itibaren sinek avlayacak bir projeye harcanmasına izin vermeyecktir.
Soruyorum size Sanayide halledilebilecek işlerin % kaçı gümüşhanede hallediliyor. 16 gidiş 16 geliş 32 km yol gideceksin sonra oradaki esnaf ya parçanın Trabzondan geleceği yada Trabzonda yapılabileceğini söyleyecek sonra gerisin geri döneceksin. Sizce kaç kişi bu riske girer? Tünel açılınca 45 dakikada Trabzona iner işini halleder ve geri döner. Birde tam tersini düşünün ikisu mevkiinde olduğunu; yola çıkarsın sanayiye uğrarsın yaptıramazsan Trabzona devam edersin. Bu iş bu kadar basit. Şu hesabı yapamayan insanlar Devletin milyonlarca lirasını dağları kesmak için harcayacak. Taktiri Gümüşhane halkına bırakıyorum.

bir ademoğlu
bir ademoğlu - 2 yıl Önce

Öneriye gerek var mı *?
aklın yolu bir.
herkesin yanlıs gördüğü siz ce neden teyite muhtaç.
bu memleket daha hastane faciasını unutmamışken...

yusuf sadık
yusuf sadık - 2 yıl Önce

byanat doğru değil.
kent konseyinin tavsiye kararı var.Cegiz inşaatın şantiyesi yeri. Çünkü Şiran yol ayrımına yakın üstelik iki biyik made n şirketinin uğrak yeri. kale beldesine yakın bir sanayi bilgesinetorul dahil bir çok esnaf trabzona kaçacaktır. şehir adına karar verecek olanlar sonradan sülalesine zarar getirmeyecek karra vermelidir. yer belli eski un fabrikasının yaeri..

uğur
uğur - 2 yıl Önce

Buna sanayi esnafı razımı niye hiç seslerini çıkarmıyorlar. Bunun ceremesini en fazla onlar çekecek..

Yilmaz
Yilmaz - 2 yıl Önce

Heyerli olsun bol bol sinek tamir edersinizz

Vatandaş rıza
Vatandaş rıza - 2 yıl Önce

Bu sanayi sitesi çok yakın olmuş,daha uzaklarda bir yer yokmuydu?Hastaneyi dağın başına çıkardınız, sanayide daha uzağa yapinki girer çıkar resmine bakarsınız,

Hasan sahin
Hasan sahin - 2 yıl Önce

İkinci bir hastane vakası gibi


SIRADAKİ HABER