Saraç: Şu an için herhangi bir tahsis işlemi gerçekleşmemiştir

Gümüşhane Modern Karma Sanayi Sitesi Başkanı Nurettin Saraç, Torul-Gümüşhane arasında sanayi kurulmasından en fazla memnun olanın sivil toplum örgütü başkanları değil sanayi esnafı olacağını söyledi.

Saraç: Şu an için herhangi bir tahsis işlemi gerçekleşmemiştir

Bağlarbaşı Mahallesinde şehrin ve üniversitenin içinde kalan ve ihtiyacı karşılayamayan sanayi sitesinin yerine yapılacak olan Modern Karma Sanayi Sitesiyle ilgili daha önce yeni sanayi sitesinin Harmancık köyündeki alana yapılacağını açıklayan kooperatif başkanı Nurettin Saraç, kamuoyundaki tartışmaların ardından o alanın tahsis aşamasında olduğunu söyledi.

“Şu an için herhangi bir tahsis işlemi gerçekleşmemiştir”

Yaklaşık 3 yıl önce mevcut sanayi sitesinin yetersizliğinden dolayı sanayide çalışan esnaflar olarak ikinci bir sanayi sitesi kurulması kararı verdiklerini hatırlatan Saraç, “Bir araya geldik ve kooperatifi kurduk. Kurduktan sonra ilk işimiz sanayi sitesinin yapılacağı yerin temini noktasında araştırmalarımızı başlattık. Tabii ki başlangıç noktamız Gümüşhane'nin batı yönü ve Torul-Gümüşhane arasında herhangi bir ana yol güzergahında veya ana yola yakın bölgelerde araştırmalarımızı yaptık. Bu araştırmaları yaparken de Gümüşhane'deki gerek daire müdürleri gerek sivil toplum örgütleri gerek milletvekilleri gerek Belediye başkanları olmak üzere toplumun her kesiminden insanlarla istişarelerimizi sürdürdük. Fakat geldiğimiz noktada bu bölgede herhangi bir yer bulamadık. Bulduğumuz yerlerde de devir imkansızlığı karşımıza çıktı. Bize bu konuda da yardımcı olan olmadı. Dolayısıyla o bölgeden umudu keserek doğuya doğru döndük. Yine doğuya doğru bu yerin henüz tahsis aşamasına gelmesine, tahsis edilmemesine rağmen Sanayi sitesi olarak inşa edilmesinde yine gerek daire müdürleri gerek şehrin etkili yetkili insanları, milletvekilleri beraberce buranın tahsis edilmesi kararı aldık. Şu an için herhangi bir tahsis işlemi gerçekleşmemiştir. Tahsis aşamasındadır” dedi.

“Bizi eleştirenlerden randevu talep ettik 2 haftadır da bize geri dönen olmadı”

Yaklaşık bir aydır basında konuyla ilgili sivil toplum örgütlerinin yaptığı açıklamaların kendilerini rahatsız ettiğini kaydeden Saraç, “Eğer bu konuda şu ana kadar suskun olan arkadaşlar, bize yardımcı olmayanlar, bildikleri veya bize bu noktada ön açacak bir yol gösterecek durumları varsa biz onların hepsiyle görüşmeye hazırız. Ki kendilerinden randevu talep ettik. Onun içindir ki o tepkilere şu ana kadar cevap vermedik. 2 haftadır da bize geri dönen olmadı. Bu aşamadan sonra da biz henüz yer tahsisi yapılmadığını buradan duyuruyoruz. Eğer ki Torul Gümüşhane arasında öyle bir alanda bu sanayi sitesini kurma imkanımız varsa biz bu noktada gerek sivil toplum örgütleri, gerek belediye Başkanları, gerekse milletvekilleri ve daire müdürleri hepsi dahil olmak üzere hepsiyle konuyu görüşmeye, istişare etmeyi açığız. Öyle bir imkan sağlanırsa bundan en fazla memnun olacak olan sivil toplum örgütü başkanları değil, sanayi esnafıdır” diye konuştu.

Daha önce Mescitli bölgesinde yapılması hedefiyle çeşitli çalışmalar yapılan fakat bir dizi sorunlarla karşılaşılan Modern Karma Sanayi Sitesinin Pirahmet kavşağına yakın bir noktada Organize Sanayi Bölgesinin altında Harmancık köyü sınırlarındaki 107 ada 57 parseldeki 169 dönümlük alana yapılacağı açıklanmıştı.
 

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
YORUMLAR
Anlaşıldı
Anlaşıldı - 2 yıl Önce

Sen yap sanyiyi orayada izle gör Zigana tüneli açıldığı annitibari ile bitmiştir sabahın 45-dk gibi süreler söz konusu olduğunu varsayalım Gümüşhane sanayisini neden tercih etilsin hem otomobil hem marangoz mermer PVC olsun tepkimiz boş bir yatırım olmasıdır buyurun un fabrikası yerine yapılsın

Kamu oyuna sormak
Kamu oyuna sormak - 2 yıl Önce

Gelin Gümüşhane gen bir anket yapsın sanayi sitesi nereyapilsin diye buanket nereyi gösterir ise oraya yonelinsiz halk da oyunu versin STK larda 20 kişi kafasına göre bir yukarı bir assagi karar vermesin

.
. - 2 yıl Önce

Ben mevzuyu anladım, sanayi Trabzona yakın olursa insanlar tünel açıldığında bizi es geçip kimse gelmez mantığı var bu işleyecekmi hep beraber göreceğiz.

SIRADAKİ HABER