Sarıhan halkla ilişkiler ve kamuoyunu anlattı

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Gümüşhane Şubesi'nin 9 hafta sürecek olan “İletişim ve Medya Seminerleri” programının altıncısında “Kamuoyu ve Halkla İlişkiler” konuları işlendi.

Sarıhan halkla ilişkiler ve kamuoyunu anlattı

Özel İdare İş Merkezindeki TÜRKAV salonunda gerçekleştirilen mesleki ve kişisel gelişim eğitim seminerine konuşmacı olarak Gümüşhane Üniversitesi Torul Meslek Yüksekokulu Basım ve Yayım Teknolojileri Programı Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Zekeriya Sarıhan katıldı.

TÜRKAV Gümüşhane Şube Başkanı Ercan Küçüköner ve davetlilerin katılığı programda konuşan Sarıhan, önce halkla ilişkiler ve kamuoyunun tanımını yaptı daha sonra soru-cevap eşliğinde konuşmasına devam etti.

Halkla ilişkilerin hedef kitlenin ilgisini, anlayışını, dikkatini çekmek için yapılan faaliyetler olduğunu ifade eden Sarıhan, “Halkla İlişkiler örgütü tanıtma ve hedef kitleyi tanıma sanatıdır. Halkla ilişkilerde temel ilkeler vardır ve bunların en önemlileri de açıklık ve şeffaflık ilkesidir. Olayların apaçık anlatılmasıyla olumsuz etkilerinin çok daha az olduğu söylenir. Temel prensip ve ilkeleri bellidir. Toplumsal sorumluluğu net bir şekilde ortaya konması gerekir” diyerek halkla ilişkilerin 5 modeli olduğunu ve ilk çağlardan bugüne kadar hayatın içinde olan bu modeller hakkında örnekler vererek konuşmasını sürdürdü.

Kamuoyunun ise belirli konular, sorunlar hakkında toplumun genel kanaati ve düşüncesi olduğunu kaydeden Sarıhan, kitle iletişim araçlarıyla da kamuoyunun sorun ve taleplerinin yöneticilere aktarılması gerektiğini söyledi. 

Siyasetçilerin ve yöneticilerin medyayı takip edip kamuoyunun yani halkın talep ettiği o konulara yoğunlaşması gerektiğini, vatandaşların da bunları kullanarak yöneticilere ulaşması gerektiğini vurgulayan Sarıhan, kamuoyu oluşturmada medyanın önemine dikkat çekti ve özellikle yerel medyanın demokrasi adına önemli bir çalışma yürüttüğünü sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER