Sarıkamış şehitleri için yürüdüler

Gümüşhane’nin dağcılık ve doğa tutkunları Sarıkamış Harekatı'nın 109. yıl dönümü dolayısıyla Trabzon’da düzenlenen etkinliğe katıldı.

Sarıkamış şehitleri için yürüdüler

Gümüşhane Dağcılık, Doğa Sporları ve Gençlik Derneği (GÜDAK) üyesi sporcular Trabzon’daki bir kulüp tarafından düzenlenen etkinlikte Sarıkamış Şehitlerinin anısına yürüdü.

Gümüşhane’den 21, Trabzon’dan 36 olmak üzere toplam 57 sporcunun katıldığı etkinlik Maçka ilçesinin Saveriksa yaylasından başlayarak 14 kilometre sonra Livera (Yazlık) köyünde sona erdi.

Toplam 5 saat süren yürüyüşte sporcular tipi ve kar yağışına maruz kalırken orman içinden ve yüksek zirvelerde gerçekleşen etkinlikte sporcular Türk bayrağı taşıdı.

Sadece fiziksel bir etkinlik olmanın ötesinde birlik ve beraberlik duygusunu pekiştiren bir etkinlik olan dağcılık sporuna gönül veren sporcular tipi ve kar yağışı altında Sarıkamış şehitlerinin yaşadıklarını bir nebze olsun yaşamış oldu.

Vatanlarını korumak uğruna donarak can veren Sarıkamış Şehitlerine adadıklarını bu yürüyüş esnasında yaşadıklarının şehitlerin yaşadıklarını kendilerine daha iyi hatırlattığını kaydeden GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut, “1914’te o kardeşlerimiz Yemen Cephesi‘nden geldikleri kıyafetlerle Sarıkamış cephesine gitmek zorunda kalmışlar. Biz ise mevsim şartlarına uygun kıyafetlerimizle hava şartlarından etkilenmeden 16 kilometrelik parkurumuzu bitirdik. Vatan topraklarını korumak ve vatandaşlarının huzuru için bu topraklara şehit düşen bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Sporculardan Ahmet Yıldız ise hafif kar yağışı altında başladıkları yürüyüşte Anabasis yolunun bir kısmı olan patikaya girdiklerinde kar yağışı ve tipinin hızlandığını belirterek, “Anabasis yolunun orman içi geçişinde geçmişte bu tarihi yolu yürüyen insanlarında dinlenmiş olduğu yerde kısa bir çay ve atıştırmalık molası verirken, güzel bir kar yağışı artık bizim kalkmamız gerekliliğini bildirdi. Tarihi yol üzerinde yürürken alt kısımlarda oluşan sis dalgasını, ladin ormanları içerisinde geçerken gördüğümüz büyüleyici manzara karşısında büyülenirken, binlerce yıldır bu yoldan geçen insanları düşünmemekte elde değildi” diye konuştu.

Bir diğer sporcu Samet Çelik de hava şartlarının olumsuz olacağını bilerek tedbirli gittiklerini belirterek, “Olumsuz hava koşullarına rağmen orman içi patika yolları ve yaylalardan geçerek zorlu bir yürüyüş gerçekleştirdik. Kar ve sert tipiye karşı yer yer mücadele etmek zorunda kaldık. Onbinlerin Dönüşü Yolu'nda doğanın temiz ve saf halini görmek, sis denizinin eşliğinde beyaz örtüyle kaplı ladin ağaçlarının muazzam görüntüsü eşliğinde güzel bir deneyim yaşadık. Sarıkamış Harekatı’nın 109’uncu yıldönümünde, vatanları için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER