Savcı Kiraz’ın şehit edilmesi

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesindeki ofisinde teröristler tarafından rehin alınarak şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Gümüşhane’de yayımlanan taziye ve kınama mesajları.

Savcı Kiraz’ın şehit edilmesi
BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, İstanbul Çağlayan Adliyesinde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın uğradığı menfur saldırı sonrası şehit edilmesinin kendilerini derinden üzdüğünü belirtti.

Başkan Çimen, toplumun tüm kesimlerini birlik ve beraberliğe davet ederek, “Biz bu saldırıyı sadece şehit savcımız Sayın Mehmet Selim Kiraz'a yönelik görmüyoruz. Bu saldırıyı bütün vatandaşlarımıza dönük bir saldırı olarak görüyoruz.  Yapılan saldırıyı nefretle kınarken, şehit olan savcımız Kiraz'a Allah'tan rahmet, başta ailesi olmak üzere, meslektaşlarına, yargı çalışanlarına ve sevenlerine sabır diliyorum” dedi.

AK PARTİ İL BAŞKANI HAKKI GÜNDÜZ

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Hakkı Gündüz, terörün her türlüsünü, aktörleri, amaçları, teşvik edicileri ve mazur göstericileri her kim ve her ne olursa olsun lanetlediğini belirtti.

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Hakkı Gündüz, İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edildiği saldırıyı kınayarak, “Yaklaşan seçimler öncesinde ülkedeki istikrarı bozucu, seçim ortamını sabote etmeyi amaçlayan eylemleri kınıyoruz. Bu süreçte herkes daha soğukkanlı ve sağduyulu olmalıdır” dedi.

AK Parti ailesi olarak Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesine yönelik hain saldırıyı nefretle kınadıklarını belirten Gündüz, “Terör saldırılarının amacı ülkemizin huzur ve istikrarını bozmak ve toplumda bir korku havası ve kaos ortamı yaratmaktır. Yaklaşan seçimler öncesinde ülkedeki istikrarı bozucu, seçim ortamını sabote etmeyi amaçlayan eylemleri kınıyoruz. Bu süreçte herkes daha soğukkanlı ve sağduyulu olmalıdır. Sorunların çözümünün adaletten ve hukuktan geçtiği bir an olsun unutulmamalıdır. ''Terörle mücadelede asla yılgınlığa kapılmayacağız. Terör en ağır karşılığını mutlaka bulacaktır. Türkiye'ye yönelik bu insanlık dışı saldırılar, geçmişte gereken cevabı aldılar. Şimdi de alacaklardır. Bu lanetli terör odaklarına gereken cevap zaten verilmektedir, verilecektir. Biz hükümet olarak milletin hayrına olan hiç bir adımı atmaktan geri durmayız. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Eğer bir şey biliyorsanız, gelin hep birlikte ortak duruş sergileyelim. AK Parti ailesi olarak terör saldırısını nefretle kınıyor, saldırıda şehit olan Savcımız Mehmet Selim Kiraz’a Cenab-ı Hak’tan rahmet, ailesine, adalet camiasına ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz.” dedi.

CHP İL BAŞKANI ATİLLA SAİT ÖZDAMAR

"Adliyedeki saldırı, Berkin Elvan'ın çocukluğuna da, onun bizde yarattığı duygulara da en büyük ihanet eylemidir. Berkin Elvan bu toplumun yüreğinde özel bir yeri olan çocuğumuzdur. O eylemle maalesef ona gölge düşürülmüştür.

Terörden bu ülke çok çekti. Silahla sonuç alınmaz. Terör kimden gelirse gelsin, nasıl gelirse gelsin, ne zaman gelirse gelsin hepimizin ortak bir hedefi olmalı, teröre karşı durmalıyız.

Bu ülkenin istihbarat örgütleri ne yapıyorlar, nasıl yapıyorlar, ellerini, kollarını sallayarak, ellerinde silahlarla, bayraklarla gidiyorlar ta savcının odasına kadar giriyorlar. Ne oluyor bu ülkede?

Terörden medet umanlar eninde sonunda yok alacaktır.”

MHP İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a yapılan Menfur terör eylemi neticesi yaşamını kaybettiği haberi bizleri derinden üzmüştür. Yapılan bu saldırıyı nefretle ve şiddetle kınıyorum. Şehit olan Savcımız Kiraz'a Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve milletimize başsağlığı dileriz.”

AK PARTİ İL GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI HAMDİ ÖZER

“Adliyeye girip savcı vuracak kadar gözü dönmüş teröristleri ve terör örgütüne tek kelime edemeden, teröristlere "eylemci" diyen, teröristlerin paylaştığı savcımızın başına dayanan silahla fotoğrafını manşetlerine çeken eski Türkiye özlemiyle yanıp tutuşan malum medyayı kınıyoruz. Terörü lanetliyoruz. Terör insanlık sucudur. Bunu en yüksek sesle haykırmak Ak gençliğin boynunun borcudur.”
Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2015, 08:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER