Şehidin var Gümüşhane

Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Operasyonu'nda Kuzey Irak’ta araziye yerleştirilen el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu Gümüşhaneli Piyade Sözleşmeli Er Selman Güler şehit oldu.

Şehidin var Gümüşhane

Hakkari 41. Komando Tugayı'nda görev yapan Piyade Sözleşmeli Er Selman Güler (24) operasyon sırasında gerçekleşen patlama sonucu şehit oldu. 

Şehidin acı haberi Kelkit ilçesine bağlı Başpınar köyünde yalnız yaşayan annesi Ayfer Güler’e Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Gökçek, İl Emniyet Müdürü Celal Taşci, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekai İnan ve beraberindeki heyet tarafından verildi.

Şehit Güler’in babası Ahmet Güler’in hayatını kaybettiği, annesi Ayfer Güler’in Kelkit ilçesine bağlı Başpınar köyünde tek başına yaşadığı ve evin tek erkek çocuğu olan şehidimizin 2 evli kız kardeşinin bulunduğu öğrenildi.

Şehidimizin cenazesi 14 Mayıs Cumartesi günü öğle namazının ardından Küçük Cami önünde kılınacak cenaze namazı ve törenin ardından köyünde toprağa verilecek.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2022, 18:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ertuğrul Alp Altay
Ertuğrul Alp Altay - 2 yıl Önce

Allah'ım mekanını cennet eylesin güzel evlat. Bıraktın hüzünleri gittin yüce mekana, Allah tüm sevenlerine ve bize metanet, sabır versin. Artık ekranı göremez oldum, yazamıyorum. Bizim Gümüşhaneliler ne oldu size. Ülkemizin okur yazar oranı en yüksek ilimizdi canım Gümüşhanem. Tabii bunlar biz çocukken olan güzellikler. Ne değişti ne. Buraya girip okumaktan, şehidini yazmaktan, şehrini takip etmekten bile aciz hemşerilerim. Ey 29 gençliği neredesiniz. Ne iş yapıyorsunuz. Bu sayfadaki yazarların ne yazdığını niye yazıldığını biliyor musunuz. Binlerce öğrencisi olan okullarım siz de sorguluyor musunuz. Bu gençliği siz yetiştirmiyor musunuz. Büyük önder Atatürk geleceğimizi kimlere emanet edeceğimizi söylememiş miydi. Herkesin elinde bir telefon, yolda insan var mı yok mu kim ne sormuş haberiniz var mı.
Arkadaşlar unutmayın Türk'ün varlığı fetihle mümkündür. Ne zaman dara düştük, o an savaşmadığımız andır. Tarihsel düşmanların kılık değiştirdiğini unutmayın. Tarihe düştüğümüzden beri ne savaşımız ne de şehidimiz eksilmiştir. Biz buna mecburuz. Şehitlerimizin kabirlerini lütfen takip edin. Sorumluluğumuz büyük, Allah yardımcımız olsun.

SIRADAKİ HABER