Şehir Niye Hep Doğuya Doğru Büyüyor?

Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği üyesi muhtarlar, şehrin niye hep doğuya büyüdüğünü sorguladı.

Şehir Niye Hep Doğuya Doğru Büyüyor?
Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği üyesi muhtarlar, şehrin niye hep doğuya büyüdüğünü sorguladı.

Son 5 yılda köy ve mahallelere yapılan hizmetleri değerlendirmek için bir araya gelerek toplantı yapan 14 muhtar, toplantının ardından açıklama yaptı.

Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Sebat Turan, yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından bazı konularda ortak görüşlerin çıktığını belirtti.

Şehirlerin hep batıya doğru büyümesine karşın Gümüşhane’nin son yıllarda hep doğu yönünde büyüdüğünü kaydeden Turan, muhtarların bu konuda ki rahatsızlıklarını dile getirdiklerini belirterek, “Şehirdeki devlet yatırımlarının daha çok doğuya doğru kaydığından bahseden muhtarlar bu yatırımların batı yönünde de yapılarak şehrin bu yöne de büyümesi gerektiğini dile getirdiler. Üniversite, Hastane ve TOKİ evleri gibi sosyal konutları yukarıya yaparken Şehrin pis su arıtma tesisi ve çöp poşetleme gibi atık su tesislerini aşağı dere köylerine yapılmaktadır.  Hiç olmazsa buralarda istihdam edilecek personelin bu köylerden alınmasını istiyoruz.” dedi.

Günümüzde kayaların peynir ekmek gibi doğrandığını dile getiren Turan, bazı kooperatif temel kazı inşaatlarından da görüldüğü üzere kayaların kırılarak inşaat alanı kazanıldığından hareketle hazineye ait bu kayaların Milli Emlak Müdürlüğünden alınarak devlet yatırımları yapılabileceği ve inşaatlardan çıkan hafriyatın köy yollarının kenarlarına dökülerek genişlemesinin sağlanabileceğini dile getirdi.

Turan, bu konuları Gümüşhane Valiliği, Milletvekilleri ve Belediye Başkanlığına da ileteceklerini kaydetti.
Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2014, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER