'Şehir'de Problemlerde Büyüdü'

Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Avukat Akın Demir, şehrin büyümesiyle birlikte yaşam problemlerinin de büyüdüğünü söyledi.

'Şehir'de Problemlerde Büyüdü'
Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Avukat Akın Demir, şehrin büyümesiyle birlikte yaşam problemlerinin de büyüdüğünü söyledi.

Yaptığı açıklamada Gümüşhane Üniversitesi’nin kurulması ve maden sahalarının üretime açılması ile birlikte Gümüşhane’de ciddi bir büyüme olduğunu ifade eden Demir, yetersiz ve çarpık konutlaşma, trafik, otopark ve ulaşım başta olmak üzere birçok sorunun tavan yaptığını söyledi.

Gümüşhane Üniversitesi’nin kısa bir süre önce kurulmuş olmasına rağmen emsallerine göre çok ilerde yapılaşma ve büyüme gösterdiğini, bu anlamda çok ciddi bir öğrenci kitlesinin ve akademik personelin Gümüşhane’ye geldiğini ve yerleştiğini dile getiren Demir, “Gümüşhane Üniversitesi akademik personeli için lojman inşası ile bir nebze olsun kendi personeline yönelik konut sorununa çözüm üretmiştir. Aynı yaklaşımın Kredi Yurtlar Kurumu tarafından eski Tedaş binasının yurda dönüşümü ve 750 kişilik yeni yurt binasının inşası ve bina kiralama ile yerine getirildiğini görmekteyiz. Ama maalesef yerel yönetim bu hizmet alanında çok büyük acziyet göstermiştir. Bu sorun hızlı bir kentsel dönüşüm ile çözülebilecek bir seviyede iken maalesef 1 yıl öncesine kadar bu alanda hiçbir adım atılmamıştır. Kayalık semti olarak ifade ettiğimiz alanda gecekondu alanlarının da dâhil edilmesi ile birlikte kentsel dönüşüm başlamış ve farklı projelerle devam etmektedir. Ama yukarıda da ifade ettiğimiz üzere bu projelere geç kalınması şehrimizde oldukça sıkıntılara sebep olmuştur. Yine kentsel dönüşümün yetersiz olması bilhassa Hasanbey Mahallesinde büyük bir imar kirliliğine ve yol-cadde-park-sosyal donatı açısından şehrin en büyük mahallesinin fakir kalmasına neden olmuştur. Bu anlamda Topal mevkiinkinin de dahil edilmesi ile birlikte Hasanbey Mahallesinde yapılacak bir kentsel dönüşüm bu şehrin imajını,vitrinin havasını değiştirecek ve konut vb sorunlar hallonulmuş olacaktır.” dedi.

Akılcı çözüm önerileri zamanında uygulanmadığı zaman konuşmalar ve vaatlerin sadece seçim yatırımından ibaret olduğunu dile getiren Demir, “Bu anlamda Sayın Canlı’nın üniversite öğrencileri ile yaptığı buluşmalar bu şehre hiçbir katkı ve değer katmaz. Sadece seçime dönük anlam taşır. Üniversite öğrencilerin konut , ulaşım sorunlarına hiçbir çözüm üretmeyen bir idarenin kalkıp, sazdan , sözden, şölenden bahsetmesi anlamsız ve çarpık bir anlayışın ifadesidir. Üniversite öğrencilerine kaliteli ve ucuz bir ulaşım hizmeti ve barınma hizmetinin sunulamadığı yerde eğlence programları ile günü kurtarma içerisine gidildiğini görmekteyiz. Adil ve hakça yönetim ve kaliteli hizmet beklentilerimizi yineler. Şehrin güzelleşmesine ve kalkınmasına herkesi göreve davet ederiz.” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2013, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER