Şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek

Gümüşhane’de Vali Kamuran Taşbilek tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi.

Şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek

Sema Doğan Yaşam Alanında gerçekleştirilen programda Vali Kamuran Taşbilek, eşi Sibel Taşbilek ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’le birlikte alanı dolduran şehit aileleri ve gazilerin masalarını tek tek ziyaret ederek sohbet etti.

“İzmir’de düşman güçlerine ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin’in 21.yüzyıldaki kardeşi Ömer Halisdemir’dir”

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda alanı dolduranlara “Memleketimiz, milletimiz için bedel ödeyen, en kıymetlilerimiz burada” diye seslenen Vali Taşbilek, 1919 yılında İzmir’de düşman güçlerine ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin’in 21.yüzyıldaki kardeşinin Ömer Halisdemir olduğunu belirterek, “Her ağacın kurdu, kendindendir misali içimize kendimizden bildiğimiz hainler devletimizin birliğine, beraberliğine, devletimize karşı hain bir kalkışmaya teşebbüs ediyorlar. Yine o milli mücadele ruhunu gösteren aziz millet, topyekun kıyama kalkıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın milletimize güvenerek onlara seslenişi ile topyekun meydanları dolduran bu aziz millet o karanlık geceyi kutlu bir sabaha çeviriyor. Bundan dolayı bütün milletimize sonsuz şükranlarımızı, minnetlerimizi ifade etmek istiyorum. O gece şehit olan bütün kardeşlerimize rahmet, minnet duygularımızı ifade etmek istiyorum. Hepsinin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. O gece canları pahasına mücadele eden kahraman gazilerimize sağlık, afiyet diliyorum” dedi.

“Bir daha içimize böyle virüsleri, böyle hainlikleri almayacak derecede uyanık olacağız”

15 Temmuz gecesi gösterilen birlik, beraberliğin hiç duraksatmadan devam ettirilmesini isteyen Vali Taşbilek, “Kendimizi iyi tanıyacağız, çok iyi yetişeceğiz, çok uyanık olacağız. Bir daha içimize böyle virüsleri, böyle hainlikleri almayacak derecede uyanık olacağız. Her şeyden önce Çanakkale'de, İstiklal Harbinde gösterdiğimiz birliği beraberliği, 15 Temmuz gecesi gösterdiğimiz birliği, beraberliği hiç duraksatmadan devam ettireceğiz, el ele, gönül gönüle, birbirimizi severek, birbirimizi sayarak birbirimizi kucaklayarak ülkemizi dünyanın en ileri ülkeleri haline getirmek için çok çalışacağız, çok çabalayacağız. Bir olduğumuz zaman, beraber olduğumuz zaman hiç kimsenin bize gücü yetmeyecek, hiç kimse bunu aklına bir daha getiremeyecek” diye konuştu.

“Unutmadık ve unutturmayacağız”

Belediye Başkanı Ercan Çimen ise “Bundan tam 7 yıl önce ülkemizde bir kalkışma ile karşı karşıya geldik. Bu milletin üstün ferasetiyle ve o gece şehit olan 251 vatandaşımızın, 2 bin 200’ye yakın gazilerimizin kanlarıyla biz o kalkışmayı geriye teptik. Allah'a şükürler olsun 7 yıldır da 15 Temmuz'da hep beraberiz. Unutmadık ve unutturmayacağız. Vatan, millet ve bayrak konusundaki hassasiyeti en üst seviyede olan bir il olarak Gümüşhane her zaman bu tür kalkışmaların karşısında oldu. Biz darbe girişiminden 2 yıl önce Belediye Başkanı olduk. Bu kalkışmayı meydana getirecek kişileri biz o gün gördük, hissettik ve onların karşısında durduk. Gümüşhane ilinde ilk defa FETÖ yurtlarını kapattık. O kapattığımız FETÖ yurtlarının yeri şu anda Adalet Sarayı oldu. O günü yaşayan bir insan olarak ve şehrin Belediye Başkanı olarak ben de diyorum ki unutmadık, geleceğimize, torunlarımıza, çocuklarımıza da unutturmayacağız diyorum” ifadelerini kullandı.

Program İl Müftüsü Hüseyin Gün’ün yemek duası yapmasıyla son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER